فرزاد سردارزاده در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: بازدید و بررسیهای اداره صمت در طول سال برای کنترل قیمتها و رعایت حقوق مصرف کنندگان همیشگی بوده و در مناسبتهای مختلف هم گاهاً طرحهای ویژه نظارتی افزایش پیدا میکند.
وی افزود: در ۸ ماهه اول سال در حوزه نظارت و بازرسی ادارهکل صمت اقدام به ۱۸ هزار و ۷۰۷ مورد بازرسی کرده که در یکهزار و ۸۵۷ فقره آن پرونده تشکیل شد.
سردارزاده بیان کرد: تعداد دو هزار و ۴۰ مورد هم تخلف در حوزه گران فروشی و عدم درج قیمت بوده و برخی پروندهها هم تخلفات مشترک بوده و ارزش ریالی آنها ۲۹۹ میلیارد ریال است.
معاون نظارت و بازرسی و حمایت حقوق مصرف کننده سازمان صمت کردستان افزود: ۶ هزار و ۹ مورد هم با همراهی دستگاههای نظارتی و مشترکا بازرسی انجام شد که در مجموع ۵۳۵ مورد تشکیل پرونده در تخلفات مشاهده و به ارزش ۱۲ میلیارد و ۸۱۹ ریال به اداره تعزیرات ارسال شد.
سردارزاده با اشاره به اینکه تنها دستگاه حاکمیتی که در بحث مبارزه با کالای قاچاق فعالیت دارد اداره صمت است، گفت: در این خصوص تعداد ۴۲۶ مورد در طول هشت ماهه نخست سال جاری بازدید صورت گرفت که ۲۵ فقره آن کالای قاچاق به ارزش ۱۹۱ میلیون ریال کشف شد.
وی عنوان کرد: در سطح، بازارهای شهر و روستا کالاهایی که در سامانه جامع تجارت ثبت نام کردند غیر قاچاق محسوب میشود.
معاون نظارت و بازرسی و حمایت حقوق مصرف کننده سازمان صمت کردستان ادامه داد: در بازرسیها هم اگر عدم ثبت نام کالا ثابت شود در نهایت طبق قانون ماده ۴ تبصره ۱۸ قاچاق، تمام کالاهای شناسایی شده به عنوان قاچاق ضبط میشود که جمعاً ۱۸ مورد تخلف در این حوزه وجود داشته و ۱۶۸ میلیون ریال پرونده هم در این مورد تشکیل شد.
سردارزاده ضمن تاکید بر همکاری مردم به عنوان مصرف کنندگان درگیر با این موضوع ادامه داد: به دلیل تعداد بالای واحدهای صنفی شاید گشتزنیها محسوس نباشد لذا ستاد خبری ۱۲۴ به صورت دو شیفت آماده دریافت گزارش مردمی به صورت تلفنی، کتبی، و حضوری مردم است که از مردم برای مشارکت در این سامانه و افزایش خدمات با کیفیت تقاضای همکاری داریم.
ثبت ۱۸۳۴ مورد شکایت کالا و خدمات توسط مردم
وی عنوان کرد: در این ۸ ماه یکهزار و ۸۳۴ مورد شکایت کالا و خدمات از سوی مردم ثبت شده که در ۲۶۰ مورد آن پرونده تشکیل و به تعزیرات ارسال شد و مابقی هم تخلف احراز نشده یا بین طرفین سازش انجام شد.
سردارزاده با بیان اینکه بیشترین شکایتها در حوزه عدم درج قیمت بود، گفت: بیشترین شکایتها مربوط به کیف و کفش و پوشاک، در مرحله دوم لوازم خانگی و در وهله بعد قنادی و خشکبار و رستورانها و بعد از آن هم سیمان، آهنآلات، لاستیک، شوینده، لوازمالتحریر و روغن موتور بود.
معاون نظارت و بازرسی و حمایت حقوق مصرف کننده سازمان صمت کردستان گفت: احکام صادره در خصوص واحد صنفی متخلف بر عهده تعزیرات است اما در کل حد نصاب بین شاکی و متشاکی هم مدنظر قرار میدهیم و به گونهای که تعادل برقرار شود و با توجه به اینکه منبع درآمد بازاریان همین محصولات است، تا حد ممکن از خسارت و زیان فرد هم جلوگیری خواهد شد.
سردارزاده افزود: در شرایط کنونی بازار و توجه به اینکه زندگی مردم به سختی میگذرد قطعاً رأفت اسلامی را در نظر گرفته و ملاک اول ما برخورد زبانی ارشادی و آگاهیبخشی خواهد بود و بعد از چند مرتبه احراز تخلف، در نهایت اشد مجازات را مدنظر خواهیم گرفت.
نظر شما