به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان ظهر سه شنبه در نشست تخصصی شناسایی ظرفیت های سرمایه گذاری استان که از سوی اندیشکده حکمرانی استان برگزار شد، اظهار کرد: اندیشکده ها در حوزه اقتصادی باید نظام مسائل را احصاء کرده و در این مسیر از افرادی که مبتلا به آن موضوعات هستند برای شناخت مشکل و تدوین راهکارها کمک بگیرند.
وی با بیان اینکه در حوزه تقنینی باید منطق فازی را رعایت کنیم، عنوان کرد: باید باتوجه به ظرفیت ها و استعدادهای هر استان و شهروندی قانونگذاری انجام شود که البته این مهم مورد توجه در حوزه قانونگذاری بوده اما در مقام اجرا باید پیگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه زیرساخت ها را نباید صرفاً در جاده و فرودگاه و ریل ببینیم، بیان داشت: زیرساخت اولیه برای توسعه و جذب سرمایه گذاری ها مقررات قانونی است که باید مورد توجه باشد چرا اگر این مقررات متناسب با شرایط استان باشد مابقی زیرساخت ها را خواهیم داشت.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه به سمت حکمرانی تعاملی در حال حرکت هستیم، بیان کرد: چه خوب است نظرات مردمی که میخواهیم برای آنان قانون نویسی داشته باشیم را جویا شویم که اینگونه قوانین بی شک دوام بیشتری خواهد داشت.
وی با اذعان به اینکه در اسناد بالادستی کشور و همچنین بیانات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری، مردم نقش مهم و اساسی در نظام جمهوری اسلامی دارند، عنوان کرد: یکی از امتیازات و تمایزات اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران با دیگر نظامهای رایج دنیا، توجه واقعی بهنظر مردم و به میدان آوردن مردم در عرصه حکمرانی و کشورداری است.
وی با اشاره به در پیش رو بودن دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: فرصت مناسبی است که با مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح بتوانیم نمایندگانی راهی مجلس کنیم تا در حوزه قانونگذاری بتوانند کمک کنند تا ظرفیت های مغفول مانده این استان شکوفا و برای توسعه خراسان جنوبی گام برداریم.
ذاکریان با بیان اینکه یکی از مهمترین موانع و در واقع اولین مشکل در حوزه سرمایه گذاری بحث اخذ مجوزها بوده است، گفت: یک فعال اقتصادی وقتی میخواهد پا به عرصه تولید بگذارد در یک ابهام بود که نمیدانست برای اخذ مجوز کسب و کار باید در مسیر کاری خود از کجا شروع کند و چه استعلامهایی را بگیرد.
درگاه ملی مجوزها؛ دستاورد دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی
وی گفت: سامانه ملی مجوزها یکی از اقدامات بسیار مهم در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری در دولت سیزدهم است که این درگاه ملی مجوزها امضاهای طلایی را حذف و به صورت شفاف مسائل را پیش روی افراد قرار میدهد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه حذف رانت یکی ثمرات راه اندازی درگاه ملی مجوزها است، اظهار کرد: بر اساس قوانین دیگر نباید مردم را برای دادن یک مجوز سرگردان کنیم و از این اداره به آن اداره بفرستیم بلکه همه مراحل به صورت مجازی صورت میگیرد.
ذاکریان گفت: تا انتهای آبان ماه ۱۴۰۲ از طریق سامانه ملی مجوزها یک میلیون و ۷۰۰ هزار درخواست داشتهایم که ۸۴۷ هزار مجوز صادر شده و تا به امروز به یک میلیون نیز رسیده است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی نیز از طریق سامانه ۱۱ هزار و ۷۰۰ درخواست مجوز داشتهایم که پنج هزار و ۷۰۰ مجوز نیز صادر شده است به این معنا است که به ۴۸.۵ درصد منجر به صدور مجوز شده است.
به گفته وی بخش عمده ای از درخواست های باقی مانده به دلایلی از جمله کامل نبودن مدارک و یا انصراف متقاضی بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: امروزه بازار در یک ثبات نسبی است که علت آن کنترل نقدینگی و موضوعات مربوط به آن است در حالی که در سال گذشته در اواخر پاییز نوسانات ارزی و نوسان قیمتها را داشتیم.
وی درباره چرایی توسعهنیافتگی خراسان جنوبی بیان کرد: مبنای توزیع و تقسیم بودجه و اعتبارات جمعیت است که به نظر معیار مناسبی نیست چرا که استانی چون خراسان جنوبی علی رغم جمعیت پایین وسعت بسیاری دارد که به این موارد باید توجه ویژه ای داشت.
ذاکریان با بیان اینکه یکی از مزیتهای استان مرز است، گفت: مرز ماهیرود صرفاً مرز خراسان جنوبی نیست بلکه مرز ایران با افغانستان است اما موقع اعتبارات میگویند از طریق اعتبارات استانی و نه ملی زیرساختهای آن را تقویت کنید.
ذاکریان با بیان اینکه انرژیهای نو و تجدید پذیر از دیگر مزیتهای خراسان جنوبی است، بیان کرد: در حوزه معدن نیز ما حرف برای گفتن زیاد داریم ولی همیشه خام فروشی داشتهایم که موجب میشود سود حداکثری این حوزه نصیب استان نشود.
هدفمند سازی مشوق های سرمایه گذاری
وی با بیان اینکه در مباحث توسعه اقتصادی همواره توجه به سمت سرمایه گذاران بوده و کمتر توجه به کارکنان را داشته ایم و بهره وری مورد توجه قرار نگرفته است، عنوان کرد: نیروی انسانی بزرگترین سرمایه برای توسعه است که باید در قانونگذاری توجه به این سرمایه ها مورد توجه باشد تا بتوانیم در سایر حوزه ها نیز موفق عمل کنیم.
وی یادآور شد: همواره تأکید داشتهام که مشوقهای برای سرمایه گذاران باید به صورت هدفمند باشد تا به نتیجه مطلوب برسیم که این مشوق ها را در بازارچههای مرزی و شهرکهای صنعتی نداریم و در زمینه هزینههای تأمین مالی صنایع نیز مشکلاتی وجود دارد.
وی عنوان کرد: بسته مشوق های ویژه سرمایه گذاران افغانستانی در خراسان جنوبی با توجه به مرز مشترک طولانی که داریم را ارائه کرده ایم که باید در قانون گذاری مد نظر قرار گیرد.
ذاکریان با بیان اینکه اقتصاد برای فعالان اقتصادی باید قابل پیش بینی و دارای ثبات باشد، یادآور شد: این درست نیست که یک فعال اقتصادی هر لحظه با یک مقرره و آیین نامه جدید رو به رو شود بلکه باید تلاش شود تا روند جذب سرمایه گذاری ها تسهیل شود.
نظر شما