به گزارش خبرگزاری مهر، این سمینار دو روزه که از سوی انجمن علامه رومی و با همکاری رایزنی فرهنگی ایران، وزارت فرهنگ بنگلادش و نمایندگی یونسکو در این کشور برگزار شد، با سخنان رئیس جمهور بنگلادش در روز شنبه دهم آذرماه افتتاح شد.
این مراسم با پخش سرود ملی بنگلادش و تلاوت آیاتی از قرآن مجید به همراه ترجمه بنگالی، کار خود را آغاز کرد. سپس ابیاتی از نینامه یا مقدمه مثنوی توسط دکتر سیف الاسلام خان رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا قرائت شد.
اولین سخنران مراسم، سید رضا الکریم رئیس انجمن علامه رومی بنگلادش بود. وی از برگزاری سمینارهای بین المللی قابل ملاحظهای در سالجاری با عنوان مولانا در کشورهای گوناگون گزارشی ارائه داد و از سمینار بین المللی تهران که خود مدعو آن بوده است تجلیل کرد.
الکریم گفت: در سمینار تهران رئیس جمهور ایران به عنوان میهمان ویژه سمینار را افتتاح کرد و مقالات پرمحتوا و سخنرانیهای جامعی در آن ارائه شد.
رئیس انجمن علامه رومی بنگلادش سپس به تاریخچه شکلگیری این انجمن و برخی فعالیتهای آن اشاره کرد و از نکات قابل توجه آن، ملاقات اعضای انجمن با علی اکبر هاشمی رفسنجانی - رئیس جمهور سابق ایران - در سال 1995 و تحسین وی از تشکیل انجمن مولوی را یاد کرد.
سپس احمد کریم نوابی سفیر افغانستان در داکا سخنرانی کرد. وی گفت: هرچند مولانا در بلخ - که هم اکنون در خاک افغانستان است - متولد شد ولی تشعشع علم و عرفان او جهان را گرفت و از او اندیشمندی جهانی ساخت و به همین دلیل ملت افغان به مولوی افتخار میکند.
حسن فرازنده سفیر ایران نیز خاطرنشان کرد: همانند دیگر ادبا و مشاهیر فرهنگی که میراث فرهنگی ایران به حساب میآیند مولوی نیز شخصیتی است که در هشتصدمین سال تولد خود هنوز ناشناخته است. هنوز ابعاد وسیعی از ویژگیهای شخصیتی، جهانبینی و آثار فارسی عرفانی و اشعار بینظیر او کشف نشده است. نباید افکار برجسته مولوی را در قالبی محدود بررسی کرد.
وی ادامه داد: مولوی فیلسوفی هوشیار است که بشر را به عنوان مخلوق خداوند متعال ارج مینهد. او به عنوان عارفی آگاه میخواهد بشر را به عنوان شاخص بشریت، روح خالص و مخلوق خداوند قهار نماد عشق، فداکاری و گذشت معرفی کند.
فرازنده افزود: خوشبختانه در سالی که توسط رهبر انقلاب به عنوان سال وحدت ملی و انسجام اسلامی اعلام شده است ما در اینجا گرد آمدیم تا هشتصدمین سالگرد تولد مولانا را به عنوان یکی از منادیان وحدت پاس بداریم.
آخرین سخنران این سمینار بین المللی دکتر ایاز الدین احمد رئیس جمهور بنگلادش و میهمان ویژه این مراسم بود.
رئیس جمهور بنگلادش از برگزارکنندگان سمینار تشکر کرد و از هیئت رئیسه، حضار، میهمانان و مولوی شناسانی که از سراسر بنگلادش و کشورهای شبهقاره در مراسم حضور یافتند سپاسگزاری کرد.
رئیس جمهور بنگلادش گفت: امروز جهان تشنه صلح و زندگی مسالمت آمیز است که این برجستهترین پیام مولوی است. باید به دنبال شناساندن بیشتر مولوی در بنگلادش باشیم. گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه داکا و مراکز علمی و آموزشی دیگر باید به ترویج و استمرار طرز تفکر مولوی را بپردازند.
وی اضافه کرد: تاکنون در کشورهای ترکیه، ایران، افغانستان سمینارهای بین المللی و مهمی برگزار شده است و امیدواریم برگزاری این نوع سمینارها ادامه یابد.
در این سمینار فریت ارگین سفیر کشور ترکیه در بنگلادش و عبدالحق چودوری سرپرست وزارت فرهنگ کشور بنگلادش هم سخنرانی کردند.
نظر شما