به گزارش خبرنگار مهر، داوود دانش جعفری امروز در حاشیه چهاردهمین سمینار بیمه و توسعه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که پرسید وزارت امور اقتصادی و دارایی بر اساس آئین نامه جامع اطلاعات بانکی چه تدابیری برای احیای کد اقتصادی اندیشیده است، گفت: این بحثی است که در کمیته مربوط به تحول رفتاری نظام بانکی که به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده، مطرح شده است.
داودانش جعفری ادامه داد: این موضوع در بحثهای اولیه قرار دارد و هنوز تبدیل به مصوبه برای ابلاغ نشده است، بعد از اینکه ابلاغ شد جزئیات آن اعلام خواهد شد.
وی در ادامه با تاکید بر توزیع مناسب امکانات اقتصادی کشور گفت: رفتارهای متفاوتی که در زمینه های مختلف مشاهده می شود توسط کد اقتصادی باید تنظیم شود. به طور مثال فردی که به سیستم بانکی برای اخذ تسهیلات مراجعه می کند ممکن است به شکلی تقاضای خود را مطرح کند که در زمان پرداخت مالیات این شکل متفاوت باشد.
وی تصریح کرد: به عبارتی دیگر، این فرد در زمان پرداخت مالیات عنوان کند که مشکل دارد ولی در زمان دریافت تسهیلات خود را فرد موفقی معرفی می کند.
دانش جعفری با تاکید بر اینکه برای تنظیم این نوع رفتارها نیاز به یک سیستم اطلاعاتی وسیع داریم، گفت: با این سیستم می توان رفتارهای متقاضیان را به صورت واحد حدس زد و این چارچوب کلی است که برای رسیدن به آن نیازمند اطلاعات است تا بتوان وضعیت یک متقاضی یا مخاطبان دولت در زمینه های مختلف را شناسایی کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تا کنون در مورد شرکتهای بیمه با تحریم خاصی مواجه نبودیم و برخی از شرکتها نسبت به فشارهایی که از سوی کشورهایی همچون آمریکا برای حضور در بازارهای ایران وارد می شود، اظهار نگرانی می کنند.
دانش جعفری با بیان اینکه این رفتارها شخصی تلقی می شود و قانونی نیست، افزود: مورد قانون در ارتباط با تحریم و محدودیت شرکتهای خارجی برای بیمه اتکایی ایران وجود ندارد.
وی از ایجاد زمینه حضور بیمه های خارجی برای فعالیت در بازار ایران نه به صورت اتکایی بلکه فعالیت بیمه گری خبر داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد توقف فعالیت سرمایه گذاران ایرانی در بانک های اروپایی گفت: معاملات دلاری و گشودن LC در بانکها برای مبالغ دلاری موضوعی است که از گذشته مورد توجه ما و آمریکا بوده و در مجموع شرایط به وجود آمده که هر دو کشور از این موضوع استقبال نمی کنند.
وی ادامه داد: محدودیتهایی که در مورد LC های دلاری در سالهای اخیر به وجود آمد دارای جنبه های مختلفی و آنچه که مسلم است، این است که گشودن LC و معاملات خارجی از طرق مختلف با ارزهای مختلف ادامه دارد.
دانش جعفری با اشاره به اینکه وضعیتی که اخیرا به این موضوع دامن زده موضوع دلار است که روز به روز قیمت آن در حال کاهش است، تصریح کرد: بسیاری از کشورها سعی در کاهش ارتباط اقتصاد خود با دلار دارند.
به گفته وی میزان ذخایری که کشورها به دلار نگهداری می کنند، در حال کاهش است و در عین حال وضعیت خاصی که در اقتصاد آمریکا وجود دارد امکان تقویت دلار در دولت این کشور را دور کرده و آنها نیز تحت فشار هستند و نمی توانند با این وضعیت مقابله کنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هم اکنون نرخ سود بانکی در آمریکا به بالاترین حد خود طی سالهای گذشته رسیده و از سوی دیگر این کشور به راحتی امکان جلوگیری از کاهش ارزش دلار را ندارد.
وی در مورد بیمه های عمر و زندگی نیز گفت: بیمه های زندگی در کشور 6/6 درصد مجموع بیمه های صادر شده را به خود اختصاص می دهد و این در حالی است که متوسط جهانی این رقم در حد 60 درصد است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بیمه عمر باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، افزود: بیمه عمر نقش مهمی در تضمین آتیه زندگی مردم دارد؛ بنابراین باید به توسعه این نوع بیمه توجه شود.
دانش جعفری در مورد زمان واگذاری سهام بانکها و بیمه ها گفت: میزان بدهی ها و مطالبات این بنگاه های اقتصادی به منظور تعیین قیمت واقعی است و شفاف سهام آنها در بورس باید مشخص شود.
وی اظهار داشت: این برای اولین بار است که در ایران یکسری از بنگاه های دولتی در حال تبدیل شدن به بنگاه های خصوصی هستند؛ بنابراین به دلیل جدید بودن فعالیتهای مقدماتی ممکن است زمانبندی های اولیه دقیق نباشد.
دانش جعفری از افزایش ظرفیت بیمه های داخلی به خصوص بیمه ایران خبر داد و گفت: این اقدام به این دلیل است که این شرکتها بتوانند مانور بیشتری برای نیازهای داخلی داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: با واگذار کردن شرکتهای دولتی به بخش خصوصی باید مدیریت آنها نیز واگذار شود تا با امکانات و شرایط بهتری به اداره بنگاه اقتصادی بپردازند و لازمه تحقق این امر پیش بینی بلوکهای بزرگ مدیریتی و واگذاری در این قالب ها با شرایطی بهتر است.
نظر شما