۲۹ بهمن ۱۳۸۲، ۱۵:۱۱

معاون وزير نفت در امور بين الملل :

تنوع قردادهاي سرمايه گذاري در صنعت نفت ضروري است

تنوع قراردادهاي نفتي با اعلام خط قرمزها و اصول از سوي مجلس تنوع در قراردادهاي نفتي الزامي است.

معاون وزير نفت در امور بين الملل امروز در جمع خبرنگاران گفت: با وجود اينكه قراردادهاي بيع متقابل ازنظر مالي بهترين نوع قرارداد محسوب مي شود و سرمايه گذار يا پيمانكار كاملا تحت نظارت كارفرما فعاليت مي كند اما دراين نوع قراردادها به ميدان هاي نفتي همانند موجودي مرده  و استاتيك نگريسته مي شود.
هادي نژاد حسينيان در اين باره تصريح كرد: اما اشكال اين نوع قراردادها اين است كه پيمانكار نفتي طرح اوليه را بدون هيچ گونه شناختي به كارفرما مي دهد و اطلاعات لازم را از ميدان نداشته و به تدريج با حفر چاه به نتايج لازم مي رسند.
وي افزود : اين درحالي است كه با ميدان نفتي بايد همانند موجود زنده اي برخورد كرد به طوري كه پيمانكار بعد از بهره برداري از ميدان نفتي نيز بايد حضور داشته باشد در صورتيكه در قراردادهاي بيع متقابل، پيمانكار در زمان به بهره برداري رسيدن ميدان حضور ندارد.
وي گفت: در نتيجه بايد گفت در قراردادهاي بيع متقابل ، منافع بلند مدت كشور در نظر گرفته نمي شود زيرا انگيزه اي براي پيمانكار همچون مشاركت در توليد وجود ندارد.
وي تصريح كرد: براي تغيير نوع قراردادها مسائل مختلفي مطرح مي شود به طوري كه طرحي در اين باره تهيه شده كه برمبناي آن مجلس باتعيين خط قرمزها يا به عبارتي اصول لازم  اجازه انعقاد قراردادها را صادركند.
وي همچنين درباره صادرات گاز گفت: براي صادرات گاز به صورت LNG چهار  پروژه مطرح است كه يكي از آنها دردست اقدام است به طوري كه با شركتهاي مختلف خارجي براي عمليات اجرايي آن مذاكره انجام شده است و دو قرارداد ديگر نيز تا سه ماه آينده قرارداد اوليه آن با شركت توتال منعقد مي شود.
وي درباره پروژه چهارم گفت : اين پروژه فعلا درحال بررسي است.
وي افزود: پروژه GTL يا تبديل گاز به فرآورده نفتي نيز از ديگر راههاي صادرات گاز است كه در اين پروژه نيز با شركت استات اويل وساسول آفريقا مذاكراتي انجام شده است.
به گفته نژاد حسينيان، خط لوله نيز از ديگر راههاي صادرات گاز به خارج از كشور است كه با كويت وارمنستان و آذربايجان در اين مورد به تفاهماتي رسيده ايم اما يكي دو مورد اختلاف همچنان وجود دارد.
وي با اشاره به صادرات گاز به پاكستان گفت: بحث صادرات گاز به پاكستان و هند نيز از مدتها پيش مورد مذاكره قرارگرفته است و مطرح بود كه بايد صادرات به پاكستان و هند بايد با هم انجام شود درصورتيكه كشور پاكستان با واردات گاز تنها به كشور پاكستان  موافقت كرده است.
وي دو راه احداث خط لوله تا مرز ايران و پاكستان و تحويل گاز در مرز و مسئوليت رساندن گاز به مصرف كنندگان و فروش گاز به صورت رقابتي را ازپيشنهادات ايران براي صادرات گاز به اين كشور عنوان كرد.
معاون وزير نفت در امور بين الملل تصريح كرد: چهارشنبه آينده كشور پاكستان نتابج بررسي خود اعلام مي كند كه در صورت موافقت از سال 2008  حدود 8 تا 9 ميليون متر مكعب گاز در روز منتقل مي شود.
وي گفت : بعد از جدي شدن اين بحث هندي ها نيز تغيير موضع داده و براي واردات گاز به ايران اظهار تمايل نشان دادند.
نژاد حسينيان با اشاره به صادرات گاز به اروپا گفت: صادرات گاز به قاره اروپا نيز به دوبخش صادرات گاز به اوكراين و روسيه وبخش دوم به تركيه ، بلغارستان و روماني تقسيم مي شود كه براي صادرات  گاز به بلغارستان و روماني نيز كميته هايي تشكيل شده اما با طرف تركيه اي با مشكلاتي مواجه هستيم.
وي وصل شدن لوله گاز ايران را در سه نقطه ازديگر طرحها عنوان كرد.

کد خبر 59858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha