۱۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۸:۰۷

67 درصد مردم آذربایجان شرقی واجد شرایط رای دادن هستند

67 درصد مردم آذربایجان شرقی واجد شرایط رای دادن هستند

تبریز - خبرگزاری مهر: معاون سیاسی - امنیتی استاندر آذربایجان شرقی و رئیس ستاد انتخابات استان گفت: حدود 67 درصد مردم آذربایجان شرقی واجد شرایط رای دادن در انتخابات آتی مجلس هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، اکبر غفاری عصر امروز در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به سرشماری سال 85 از جمعیت سه میلیون و 600 هزار نفری آذربایجان شرقی تعداد دو میلیون و 450 هزار نفر می توانند در انتخابات مجلس هشتم شرکت کنند.

وی افزود: با توجه به افزایش سن رای دهندگان از 15 به 18 سال، تعداد رای اولی های استان نیز به 86 هزار و 483 نفر رسیده است.

غفاری، حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را با شش نماینده دارای بیشترین تعداد نمایندگان در استان دانست و گفت: از جمعیت یک میلیون و 766 هزار نفری این حوزه نیز تعداد یک میلیون و 201 هزار نفر واجد شرایط رای دادن خواهند بود.

معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تعداد شعب اخذ رای در استان گفت: تعداد دو هزار و 696 شعبه اخذ رای در آذربایجان شرقی پیش بینی شده است که یکهزار و 981 شعبه ثابت و 717 شعبه نیز سیار خواهد بود.

به گفته وی ، شهر تبریز نیز دارای 834 شبعه انتخاباتی است که 790 شعبه ثابت و 44 شعبه اخذ رای هم سیار خواهد بود.

این مقام مسئول در استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان در انتخابات دوره هشتم مجلس افزایش تعداد نماینده نخواهد داشت اضافه کرد: مردم آذربایجان شرقی از 13 حوزه انتخابیه خود تعداد 19 نماینده را راهی مجلس هشتم خواهند کرد.

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی در عین حال از احتمال افزایش تعداد نمایندگان آذربایجان شرقی از دوره نهم مجلس خبر داد و تصریح کرد: برخی از شهرستان‌های استان با مناطق دیگر دارای نمایندگان مشترک هستند که با توجه به افزایش جمعیت، بحث تعیین تکلیف نمایندگان شهرهایی چون تبریز و آذرشهر، جلفا و مرند، اهر و هریس، ‌مراغه و عجب شیر و ... مطرح شده است.

وی همچنین یادآور شد: برخلاف بعضی از مناطق کشور، آذربایجان شرقی همزمان با انتخابات مجلس، مشمول برگزاری انتخابات میاندوره ای شوراهای شهر و روستا نیست اما به دلیل رحلت آیت الله بنی فضل،‌ نخستین انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان در این استان برگزار خواهد شد.

معاون سیاسی – امنیتی استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از مصاحبه خود به بحث رایانه ای شدن انتخابات مجلس هشتم اشاره کرد و گفت: البته تاکنون بحث رایانه ای شدن انتخابات قطعی نشده است اما عملیات آماده سازی مقدمات و لوازم این طرح نیز از مرداد ماه گذشته آغاز شده و شرایط برای برگزاری رایانه ای انتخابات در آذربایجان شرقی مهیا شده است.

غفاری در ادامه سخنان خود ، انتخابات را یکی از مهمترین و تعیین کننده ترین اصول راهبردی جمهوری اسلامی ایران در معادلات داخلی و خارجی دانست و گفت: تمامی ارگان های مسئول همه تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا ضمن صیانت از آرای مردم بدون دخالت گرایشات سیاسی و جناحی زمینه حضور حداکثری مردم در انتخاباتی سالم و با نشاط مهیا شود.

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی در این گفتگو همچنین به میزان مشارکت مردم آذربایجان شرقی در انتخابات گذشته مجلس اشاره کرد و گفت: آمار موجود حاکی از آن است که مردم این استان در دوره نخست مجلس با 69/42 درصد، کمترین میزان مشارکت را در انتخابات مجلس داشته و بالاترین میزان مشارکت نیز در دوره پنجم مجلس با حضور 95/69 درصد واجدان شرایط بوده است.

اکبر غفاری میزان مشارکت مردم این استان در انتخابات مجلس هفتم را 27/45 درصد اعلام کرد و افزود: با توجه به نظرسنجی های انجام شده پیش بینی ما این است که فضای انتخاباتی در دوره هشتم مجلس در این منطقه پرشور بوده و میزان مشارکت بالاتر از دوره قبل خواهد بود.

وی همچنین شدت رقابت بین کاندیداها و فعالیت‌های انتخاباتی این دوره را بسیار چشمگیر و گسترده توصیف کرد و گفت: استانداری آذربایجان شرقی با آسیب شناسی انتخابات گذشته در این استان برنامه‌ای در 64 محور تدوین کرده و برای افزایش مشارکت عمومی در انتخابات مختلف به اجرا خواهد گذاشت.

وی یادآور شد: در این طرح ، بازیگران اصلی انتخابات مختلف در استان مشخص شده و ضمن شناسایی لایه های اصلی افزایش میزان مشارکت ، راهکارهای مقابله با تهدیدات احتمالی نیز تدوین شده است.

معاون سیاسی – امنیتی استانداری آذربایجان شرقی در این گفتگو در پاسخ به سئوالی مبنی بر احتمال رد صلاحیت گسترده کاندیداها در هیئت های اجرایی انتخابات مجلس گفت: در این رابطه هیچگونه جای نگرانی نیست زیرا رفتار ما عینا" مشابه انتخابات گذشته در این کشور خواهد بود.

وی ملاک قضاوت در این مورد را برگزاری بدون حاشیه دوره سوم شوراهای اسلامی شهر و روستا دانست و خاطرنشان کرد: همچنانکه برپایی این انتخابات بدون هیچگونه شائبه و مشکلی انجام شد انتخابات آتی مجلس نیز با نهایت دقت و صحت برگزار می شود.

اکبر غفاری همچنین به بحث تبلیغات زودروس انتخاباتی در استان اشاره کرد و افزود: متاسفانه در مورد مصادیق تبلیغات زودرس انتخاباتی ابهاماتی وجود داشته و این مشکل همچنان باقی است.

وی اضافه کرد: هرگز نمی توان انتظار داشت افرادی که قصد نامزدی انتخابات مختلف را دارند در گوشه خانه خود بنشینند و تا موعد مقرر از منزل بیرون نیایند.

غفاری تصریح کرد: برای برگزاری جلسات خصوصی و تبلیغات محدود مشکلی وجود ندارد.

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی در عین حال تاکید کرد: مراجع قانونی با تبلیغات آشکار،‌ رسمی و گسترده مقابله خواهند کرد .

غفاری همچنین استفاده از امکانات دولتی را از مصادیق تبلیغات غیرقانونی دانست و گفت: اجازه نمی دهیم افتخار پروژه های عمرانی را که با پول بیت المال اجرا شده و حتی برخی مربوط به دولت های گذشته است در جهت استفاده در شعارهای تبلیغاتی به نفع عده ای خاص مصادره کنند.

کد خبر 599424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha