به گزارش خبرگزاری مهر، بولتون در مقاله ای که به همین منظور آن را در روزنامه پرتیراژ آمریکایی واشنگتن پست به چاپ رساند ضمن اعلام نارضایتی خود از این گزارش به آنچه که او از آن به "کاستی های گزارش" یاد کرده پرداخته است.
وی با ادعای وجود 5 کاستی در گزارش، در این مقاله درتلاش بر آمده است تا این نکته را به خواننده القا کند که با انتشار این گزارش هم چیزی تغییر نکرده و ایران همچنان تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی به شمار می رود.
بولتون نیز به شیوه "دیک چنی" معاون رئیس جمهوری آمریکا و یکی از معدود بازماندگان نومحافظه کار در کانون قدرت سعی دارد تا همچنان برنامه هسته ای ایران را در مسیری نظامی قلمداد کند.
وی می نویسد "کمتر سندی از دنیای پنهان اطلاعاتی تاثیری به گونه ای که سند اخیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا در هفته جاری به وجود آورد، داشته است، و کمتر دولتی مانند دولت فعلی آمریکا اینقدر نسبت به این رویداد غیر آماده بوده است و اینکه کمتر انتقادهایی از سوی جامعه اطلاعاتی نتیجه ای معکوس داشته و به سوی خود آنها بازگشته است.
وی در ادامه می نویسد : تمامی این روند نشان می دهد که ما نمی توانیم به درستی آنچه را که ایران در حال انجام آن است تفسیر کنیم.
سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در ادامه مطلب خود در یکی از ضعف های گزارش اخیر، ضمن انتقاد از وزارت خارجه با لحنی تحقیر آمیز می نویسد: یکی از درزها و ضعف های این گزارش آن است که این سند از سوی آواره هایی که از وزارت خارجه به سازمان برآورد اطلاعات ملی آمریکا آمده اند، تنظیم شده است.
بولتون که یکی از منتقدین سر سخت وزارت خارجه چه در دوره کالین پاول وزیر خارجه سابق و چه در حال حاضرهست ادعا می کند: بسیاری از افرادی که در تنظیم این گزارش دخالت داشتند نه تحلیلگران حرفه ای اطلاعات بلکه آواره هایی بودند که از وزارت خارجه به سازمان اطلاعات ملی آمده اند که این افراد دیدگاههای مهربانانه ای نسبت به اهداف برنامه هسته ای ایران در 5 و 6 سال گذشته داشته اند.
وی همچنین در بخش دیگری در حالتی از سرخوردگی ضمن مهم دانستن ارائه اطلاعات غلط از سوی ایران، بوروکراسی آمریکا را در تدوین بی نتیجه این گزارش مقصر می داند و می گوید: سازمان اطلاعات ملی آمریکا هم مانند دولت این کشور از یک مسئله مشترک رنج می برد و آن ارزش نهادن بیش از حد به آخرین تکه های اطلاعات است.
نظر شما