به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دوریس لسینگ به دلیل بیماری نتوانست در آکادمی سوئد سخنرانی کند اما متن صحبتهای او با عنوان "درباره نوبل نبردن" در این آکادمی برای حاضران پخش شد.
او در این سخنرانی عدم دسترسی به کتاب در میان مردم فقیر زیمباوه و سایر کشورهای در حال توسعه را با کشورهای پیشرفته ای که دارای فن آوریهای نوین هستند مقایسه کرد و به استفاده از اینترنت به جای کتاب به همه هشدار داد.
وی با اشاره به دیدار خود از زیمباوه در دهه 1980 و مقایسه مدارس آن کشور با مدارس انگلیس گفت: دانش آموزان انگلیسی نمی تواند حتی فقر را تصور کنند. ما در یک فرهنگ تجزیه شده زندگی می کنیم، به طوری که در زیمباوه برای کتاب گدایی می کنند اما در انگلیس دهه های متمادی است که جوانان تحصیل کرده با کتاب بیگانه اند و با تمام امکانات به سراغ یک تکنولوژی مثل کامپیوتر می روند و از دنیای اطراف خود بی اطلاع می مانند.
برنده نوبل ادبی 2007 در ادامه "رابرت موگابه" - رئیس جمهور زیمباوه - را متهم به محروم کردن مردم از کتابخوانی و کتاب خریدن و نوشتن کرد. وی افزود: معمولا گفته می شود مردم حکومتی را می خواهند که لایق آنها باشد. من فکر نمی کنم این موضوع در مورد جایی مثل زیمباوه صدق کند. چون رئیس جمهور این کشور با حکومت رعب آور خود، مردم را در تنگنا گذاشته است.
وی همچنین استفاده از اینترنت را خطرناک توصیف کرد و از جوانان خواست که اهمیت کتابخوانی را فراموش نکنند.
این سخنرانی توسط "نیکلاس پیرسون" ناشر لسینگ در آکادمی سوئد قرائت شد. جوایز نوبل در شاخه های مختلف روز 10 دسامبر اهدا می شود.
نظر شما