۱۸ آذر ۱۳۸۶، ۱۳:۴۱

افشار در نشست خبری (مشروح):

‌جلسه نهایی با شورای نگهبان چهارشنبه آینده است/ 43 میلیون و 700 هزار نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات مجلس هشتم

‌جلسه نهایی با شورای نگهبان چهارشنبه آینده است/ 43 میلیون و 700 هزار نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات مجلس هشتم

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: وزارت کشور تمام هم و غم خود را به کار گرفته تا همه مراحل رایانه ای انتخابات عملی شود و با توافق شورای نگهبان، بعضی مراحل انتخابات از جمله ثبت نام اینترنتی است و ‌جلسه نهایی ما با شورای نگهبان چهارشنبه آینده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا افشارمعاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور در مراسم ویژه برگزاری مراحل اجرایی انتخابات مجلس هشتم ، در یک نشست خبری در ستاد انتخابات کشور، انتخابات را مهمترین نماد مردم سالاری دینی در کشور دانست و با بیان اینکه در برگزاری انتخابات مجلس هشتم باید دقت لازم لحاظ شود، افزود: در برگزاری انتخاباتی دقیق و سالم نهادها، ارگان ها و حتی رسانه های گروهی نقش موثری می تواند داشته باشد.

افشار سپس به کمیته فن آوری در انتخابات مجلس هشتم اشاره کرد و گفت: با رایانه ای شدن 5 مرحله تخصصی و اتوماسیون اداری انتخابات ، تمام ارتباطات ما با شهرها، شهرستانها وشعب استانی آنلاین خواهد بود و امیدواریم شعب استانی هم ارتباطات آنلاینی را با ما داشته باشد.

وی در توضیح مراحل رایانه ای انتخابات، گفت: ثبت نام داوطلبان از طریق اینترنت انجام می شود اما پس از ثبت نام پرینت لازم به همراه باقی مدارک باید به دستگاه های ذیربط ارائه شود و پس از این مرحله ثبت نام رای دهندگان برگزار خواهد شد که آن هم مراحل اداری خود را طی خواهد کرد.

معاون سیاسی وزیر کشور مرحله دیگر انتخابات رایانه ای را شمارش آرا، اعلام کرد و اظهار داشت: پیش بینی شده در شهرهای بزرگ به خصوص تهران این کار با تاخیر صورت گیرد.

افشار تاکید کرد: در تمامی این موارد وزارت کشور موظف شده است مطابق با قانون با شورای نگهبان قانون اساسی همکاری کند.

رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه تلاش ما بر این امر متمرکز است تا تمامی مراحل انتخابات مجلس هشتم به صورت رایانه ای برگزار شود، تصریح کرد: اگر توافقی میان وزارت کشور و شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات رایانه ای حاصل نشود، انتخابات 24 اسفند را به صورت موازی یعنی هم به صورت رایانه ای و هم به صورت دستی برگزار می کنیم، چرا که این امر هم آزمونی برای ماست و هم در این میان اشکالات احتمالی برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین کمیته حقوقی برای انتخابات آتی در نظر گرفته شده تا به سئوالات تمامی داوطلبان نمایندگی مجلس پاسخ دهد و لذا این کمیته آخرین تحولات را به افراد و حتی شخصیت های حقوقی پاسخگو خواهد بود.

افشار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغییرات قانون انتخابات مجلس اظهار داشت: همانطور که مستحضرید مهلت استعفای داوطلبان به 6 ماه قبل از انتخابات موکول شد و همچنین سن رای دهندگان به 18 سال ارتقاء یافت و در تبلیغات نامزدها هم مقررات سنگینی توسط مجلس به تصویب رسیده که ما ملزم به اجرای آن هستیم، مگر اینکه قبل از آن تغییری در مصوبه مجلس رخ دهد که این احتمال نیز وجود دارد.

رئیس ستاد انتخابات کشور در بخش دیگری از این نشست خبری به مراحل 4 گانه استعلامات داوطلبین انتخابات مجلس هشتم اشاره کرد و گفت: ما موظفیم شرایط داوطلبین نمایندگی مجلس هشتم را از طریق نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، ثبت احوال، دادستانی کل کشور یا قوه قضائیه استعلام کنیم و پاسخ های آن را بر مبنای صلاحیت افراد به هیئت های اجرایی ارائه کنیم.

وی ادامه داد: در این انتخابات استعلامات محلی نیز لحاظ خواهد شد.

افشار سپس به تشریح فعالیت های 6 کمیته تخصصی، 5 گروه کارشناسی و 6 منطقه استانی ستاد انتخابات پرداخت.

معاون سیاسی وزیر کشور از کمیته روابط عمومی و تبلیغات ستاد، کمیته پشتیبانی و بودجه، کمیته امنیتی انتظامی، کمیته فناوری، کمیته حقوقی، کمیته استعلام  به عنوان کمیته های ستاد انتخابات کشور نام برد.

وی گفت: 19 میلیارد و 500 میلیون تومان بودجه مصوب مجلس برای برگزاری انتخابات 24 اسفند در نظر گرفته شده که البته ستاد انتخابات وزارت کشور تلاش می کند هزینه های انتخاباتی را که کمی بیشتر از بودجه در نظر گرفته شده را با هماهنگی دستگاه های ذیربط حل کند.

وی همچنین از آموزش گروه های تخصصی در انتخابات مجلس هشتم در مرحله ثبت نام، امور اداری، آمار، امورمالی، امور کارشناسی داخلی توسط افرادی در ستاد انتخابات وزارت کشور خبر داد.

افشار در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: در انتخابات مجلس هشتم کشور را به 6 منطقه تقسیم کرده ایم که در هر منطقه 5 استان زیر نظر گروه های کارشناسی استان برای انتخابات فعالیت می کنند و ما به این طریق مسائل را پیگیری می کنیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور در بخش دیگری از این نشست خبری اظهار داشت: شرکت مخابرات به ما وعده داده است ارتباطات مستقیمی با روستاها تا پایان امسال که مورد نیاز برگزاری انتخابات 24 اسفند است را عملیاتی کند.

وی همچنین گفت: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز ستاد انتخاباتی برای نشاط بخشیدن به فضای انتخابات کشور تشکیل داده است لذا امیدواریم با کمک شما و فضای مناسبی که با حضور بیش از 50 درصد واجدین شرایط در انتخابات حاصل می شود شاهد شکوه برگزاری انتخابات باشیم.

افشار متذکر شد سیاست کلی وزارت کشور مشارکت حداکثری مردم و دست یافتن به سلامت و صیانت از آراء مردم به عنوان یک اصل محوری در انتخابات مجلس هشتم است.

معاون سیاسی وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش، آمار شعب در نظر گرفته شده برای انتخابات مجلس هشتم را بیش از 40 هزار شعبه در 207 حوزه انتخابیه اصلی اعلام کرد و گفت که تعداد نهایی شعب را هیئت های اجرایی به ما اعلام خواهند کرد.

وی همچنین تعداد واجدین شرایط رای دادن برای انتخابات مجلس هشتم را 43 میلیون و 700 هزار نفر اعلام کرد و گفت: با توجه به کاهشی که به دلیل تغییرات در قانون انتخابات وکاهش سن رای دهندگان داشته ایم، این رقم از سوی ثبت احوال به ما اعلام شده است.

بنا بر این گزارش، افشار سپس به سئوالات خبرنگاران حاضر پاسخ داد.

رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه توافقات وزارت کشور با شورای نگهبان چه زمانی نهایی می شود، گفت: وزارت کشور تمام هم و غم خود را به کار گرفته تا همه مراحل رایانه ای انتخابات عملی شود و بعضی از این مراحل ثبت نام اینترنتی است که این موضوع نهایی شده است.

وی در پاسخ به سئوالی درباره افزایش امنیت انتخابات در استان های مرزی اظهار داشت: حفاظت امنیت صندوق ها و شعب انتخاباتی بر عهده نیروی انتظامی است و در مراحلی که ناآرامی ها بیشتر شود، نیروی انتظامی به ما وعده تقویت نیروهای خود را داده است.

افشار تصریح کرد: بیشترین نقش در امنیت انتخابات را خود داوطلبان نمایندگی باید بر عهده داشته باشند تا جایی که حساسیت های هویتی وجود دارد این حساسیت ها تحریک نگردد و ما تقاضا داریم شاهد اینگونه همکاری ها از سوی داوطلبین باشیم.

معاون سیاسی وزیر کشور همچنین تصریح کرد: منظور ما از ثبت نام رای دهندگان به صورت رایانه ای همان اخذ رای است که توسط رایانه انجام می شود و شمارش آرا مرحله بعد است به گونه ای که کلیه افراد رای دهنده با توافق ما با شورای نگهبان با  مراجعه به حوزه های انتخابیه کارت ملی خود را برای رای دادن ارائه می دهند. 

وی همچنین به یک مشکل قانونی در خصوص ثبت نام داوطلبان انتخابات به صورت رایانه ای و سپس مراجعه برای ارائه مدارک لازم اشاره کرد و گفت: این موضوع در قانون مقرر شده و تصریح کرده که داوطلبین نمایندگی مدارک خود را به فرمانداری ها برای ثبت نام ارائه کنند چرا که هنوز امضای اینترنتی سندیت ندارد.

افشار در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر نگرانی برخی احزاب و گروه های سیاسی از دخالت برخی دستگاه ها در مراحل اجرایی انتخابات، گفت: در انتخابات 24 اسفند سازمان بازرسی کل کشور، شورای نگهبان، واحد بازرسی ستاد انتخابات وزارت کشور به صورت مکرر، متعدد وموازی نظارتی دقیق را بر انتخابات اعمال خواهند کرد تا جایی برای سوء استفاده باقی نماند.

وی ادامه داد: هر گونه استفاده از اختیارات دولتی در انتخابات مجلس هشتم ممنوع است و تصور می کنم این موضوع خوراکی تبلیغاتی و عملیاتی روانی است که در رای مردم می تواند اثر منفی بگذارد لذا باید برای حضور حداکثر مردم به آنان اطمینان و اعتماد بدهیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سئوالی مبنی بر انتصاب مدیر کل انتخابات وزارت کشور نیز گفت: اداره کل انتخابات وزارت کشور با سرپرستی خانلو برنامه های خود را جلو می برد و ما از برنامه خود عقب نیستیم، به گونه ای که بخشی از مراحل آموزشی را در استانها برگزار کرده ایم و به زودی مدیر کل انتخابات وزارت کشور معرفی می شود.

خبرنگاری پرسید شورای نگهبان گلایه کرده است که وزارت کشور با کمبود نیروهای متخصص در امر انتخابات مواجه است و شما هم اذعان می کنید که از نیروهای داوطلب نیز در انتخابات استفاده خواهید کرد، با این اوصاف امنیت انتخابات را چگونه تضمین خواهید کرد که وی تصریح کرد: باید به مردم اعتماد کرد چرا که امکان تداخل در حوزه رایانه ای وجود ندارد و نرم افزار به گونه ای تهیه شده که کسی نمی تواند در آن دخل و تصور کند.

وی افزود: وزارت کشور دارای نیروهای فنی در سطوح بالا است و ما 4 سطح را برای آموزش دست اندرکاران انتخابات طراحی کرده ایم که یک مورد آن به مدیران فنی در سطح 400 نفر و در 4 دوره اختصاص می یابد که از هفته آینده آغاز خواهد شد.

افشار سطح دوم را آموزش فرمانداران و مدیران فنی در شهرستانها عنوان کرد که از 9 منطقه 4 منطقه آن تا کنون آموزش های لازم را دیده اند و در تهران وشیراز هم طی دو هفته آینده این آموزش ها عملیاتی می شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین درباره آموزش کاربران رایانه ای نیز تصریح کرد: پس از اعلام فراخوان، داوطلبان در کلاس های آموزشی و صرفا در حد نرم افزار مورد نظر آموزش می بینند.

وی مرحله بعدی را آموزش مردم و آشنایی آنان با نرم افزار انتخابات مجلس هشتم عنوان کرد و گفت: با همکاری صدا و سیما آموزش های لازم را به مردم خواهیم داد.

خبرنگاری پرسید آیا سهمیه بنزین ویژه ای برای کاندیداهای انتخابات در نظر گرفته شده است، که افشار پاسخ داد: من چیزی در این خصوص نشنیده ام و اگر بنابراین باشد ستاد تبصره 13 آن را اعلام خواهد کرد.

رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سئوالی درباره زمان ثبت نام کاندیداها گفت: برای ثبت نام داوطلبان انتخابات مجلس هشتم بیش تر از یک هفته قائل نشده ایم و در این یک هفته هم با توجه به برگزاری انتخابات رایانه ای و ثبت نام با اینترنت در وقت داوطلبان صرفه جویی خواهد شد وحتی اگر ایرادی در نحوه ثبت نام داوطلبان وجود داشته باشد به آنان گوشزد می کنیم.

خبرنگاری درباره تناقض بین وزارت کشور و شورای نگهبان در برگزاری انتخابات رایانه ای و اعلام عمومی آن اظهار داشت: ما این انتقاد را به رسانه ها وارد می کنیم چرا که رسانه ها نباید به موضوعی که در حال بررسی و تدوین است دامن بزنند وما در این خصوص از دوستان شورای نگهبان نیز تقاضا کرده ایم که تنها نظر نهایی را به رسانه ها بگویند و اگر مشکلی در خصوص نرم افزار وجود دارد، آن را در جلساتی به مسئولان وزارت کشور اطلاع دهند تا از دامن زدن به اختلافات جلوگیری شود.

افشار دامه اعلام کرد : شورای نگهبان قانون اساسی با مسئولان وزارت کشور چهارشنبه هفته آینده جلسه ای را در این خصوص برگزار می کنند و مقرر شده است مسئولان وزارت کشور گزارش نهایی را در خصوص نرم افزار انتخابات رایانه ای به این شورا ارائه کنند تا تصمیم لازم اتخاذ شود.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه اگر افراد کارت ملی نداشته باشند می توانند با شناسنامه خود همچون گذشته رای دهند، تصریح کرد: پیش بینی ما این است که 80 الی 90 درصد واجدین رای دادن کارت ملی خود را تا پایان سال دریافت کنند و اگر حتی یک نفر هم کارت ملی نداشته باشد، می تواند از شناسنامه خود استفاده کند و اگر در شناسنامه شماره کارت ملی ذکر نشده باشد کاربران انتخابات با وارد کردن سریال شناسنامه به کد ملی افراد دست می یابند و در این خصوص نیز مشکلی وجود ندارد.

افشار همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص مسائل مربوط به استعفای ذوالقدر و پورمحمدی و تاثیر آن بر برگزاری انتخابات مجلس هشتم خاطر نشان کرد: البته باید هر نوع شایعه ای را در افکار عمومی مدیریت کنیم تا شایعات در انتخابات تاثیر نگذارند و شاهد ثبات در سطوح مختلف انتخابات باشیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور با تاکید بر قانون انتخابات اظهار داشت: به عقیده من قانونمداری مسئولان برای مردم بسیار مهم است چرا که عامل کاهش اختلافات می شود و این یکی از سیاست های مهم ستاد انتخابات کشور در انتخابات آتی است.

وی با تاکید بر اجرای قانون به منظور تامین سلامت انتخابات خاطر نشان کرد: نباید مشکلات را عمومی کنیم و هر مسئله کوچکی را تحت الشعاع مسائل بزرگتر قرار دهیم.

افشار بر کم تنش بودن و بی تنش بودن انتخابات مجلس هشتم تاکید کرد و اظهار داشت: به هر میزان که این رقابت ها به پرخاشگری و چنگ اندازی وتنش منتهی نشود مردم امید بیشتری برای حضور در انتخابات پیدا خواهند کرد چرا که آنگاه می دانند که به کسانی رای می دهند که به دنبال قدرت نیستند.

معاون سیاسی وزیر کشور همچنین گفت: همه باید به صورت داوطلبانه مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کنیم و به رعایت اخلاق در انتخابات نیز مصر باشیم.

وی همچنین خاطر نشان کرد: اطلاع رسانی به موقع و کافی در هر موضوعی مهم است و رسانه ها مسئولیت سنگینی در اعمال بی طرفی دارند.

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره تعداد دست اندرکاران برگزاری انتخابات مجلس هشتم اظهار داشت: بالغ بر 700 هزار نفر دست اندرکار امر انتخابات خواهند بود به گونه ای که در هر شعبه سه نفر از نیروی انتظامی، 5 نفر هیئت اجرایی ناظران شورای نگهبان 2 الی 3 نفر حضور خواهند داشت.

وی گفت که ستاد انتخابات کشور با اعلام آدرس های اینترنتی و همچنین تلفن ها به مردم از آنان می خواهد، هر جا تخلفی را مشاهده کردند به ما اطلاع دهند.

افشار خاطر نشان کرد: ستاد انتخابات وزارت کشور تلاش می کند تا امر بی طرفی را مد نظر قرار دهد و برای نظارت دقیق تلاش می کند.

رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه ائتلاف هایی در استانه انتخابات شکل می گیرند آیا این ائتلاف ها نیاز مجوز قانونی از سوی کمیسیون ماده 10 احزاب را دارند ؟ تصریح کرد: این موضوع در جلسه هفته گذشته کمیسیون ماده 10 احزاب مورد بررسی قرار گرفت ومصوب شد ایجاد ائتلاف و یا جبهه و یا عناوین مشابه که توسط احزاب قانونی شکل می گیرند بلامانع است و نیازی به مصوبه جدید کمیسیون ماده 10 احزاب ندارند.

افشار اظهار امیدواری کرد: با همکاری مسئولین سیاسی و داوطلبان حضور در انتخابات مجلس هشتم زمینه برای برگزاری انتخاباتی سالم مهیا شود و همه به نتیجه آن گردن گذارند و به اخلاق انتخاباتی و سیاسی در طول انتخابات و پس از آن مقید باشند.

کد خبر 601301

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha