محمدرضا اسماعیل نیا در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: صادرات پسته در سال 85 معادل 150 هزار تن به ارزش هزار میلیون دلار بود که این میزان نسبت به سال 84 از نظر وزنی 27 درصد و از نظر ارزش ریالی، 45 درصد رشد داشته است.
وی از شهرستانهای مه ولات، بردسکن، گناباد، سبزوار و نیشابور به عنوان مناطق عمده کشت پسته در خراسان رضوی نام برد و سطح زیر کشت پسته در جهان را 530 هزار هکتار و میزان آن در سطح کشور را 357 هزار هکتار و در خراسان رضوی 35 هزار و 300 هکتار اعلام کرد.
اسماعیل نیا همچنین تولید پسته در خراسان رضوی را 23 هزار تن در کشور 230 هزار تن و در جهان 606 هزار تن اعلام کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، ارقام عمده پسته استان را اوحدی، اکبری، احمدآقایی، بادامی و کله قوچی را به عنوان پنج رقم مهم این منطقه معرفی کرد.
وی از بازسازی، احداث و توسعه ترمینال های ضبط و فرآوری پسته، اجرای طرح مدیریت و نگهداری باغات پسته با هدف بهزراعی و بهنژادی، اجرای طرح بهبود کیفیت محصولات صادراتی از طریق آموزش و کاهش افلاتوکسین، فعال نمودن و استقرار سیستم HACCP درخصوص ارزیابی خطرات و کنترل نقاط بحرانی پسته در تمام مراحل و بکارگیری 40 نفر از فارغ التحصیلان رشته های باغبانی و حفظ نباتات به عنوان کارشناس ناظر در باغات به عنوان مهمترین اقدامات انجام شده در سالهای اخیر یاد کرد.
اسماعیل نیا، شوری بالای آب و خاک، عملکرد پایین باغات، مرسوم بودن کشت باغات متراکم، خشکیدگی درختان پسته، عدم بسته بندی مناسب و انبارهای مناسب، عدم سرمایه گذاری کافی جهت فرآوری محصول و عدم بازاریابی مناسب را از جمله مشکلات و چالش های محصول پسته دانست.
وی ایجاد آزمایشگاه، ایجاد تشکل و حمایت از تشکل های کارا، ایجاد مکانیزمی جهت افزایش کمی و کیفی محصول پسته و توجه جدی به اقتصاد کشاورزی را از جمله این راهکارها برشمرد.
این مسئول همچنین فعالیت بیش از پیش بخش بازرگانی، تقویت و ایجاد بازار بورس و کاهش آلودگی افلاتوکسین را خواستارشد.
نظر شما