به گزارش خبرنگار مهر، دکتر نورالدین پیرموذن در حاشیه همایش عدالت در سلامت با نگاهی به بودجه 87، به خبرنگاران گفت: آماری که در حال حاضر از وضعیت سلامت در جامعه داریم، آمار تلخی است.
وی افزود: این موضوع برای جامعه ما زیبنده نیست که یک نفر به خاطر بیماری، زندگی خودش را از دست بدهد.
مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: لذا، نتیجه این نشست ها را باید در هنگامی که بودجه در صحن علنی مجلس مطرح می شود، ببینیم.
پیرموذن با اشاره به تخصیص 2/4 درصد از بودجه کل کشور برای سلامت مردم، افزود: در صورتی که اولویت هایی که الآن در لایحه بودجه است، سلامت در ردیف های پایین است و این نابسامانی ها نشان می دهد که جایگاه سلامت در ذهن تصمیم گیرندگان سیاسی کشور فراموش شده است.
وی همچنین با اشاره به ماده 90 قانون برنامه چهارم توسعه که سهم مردم از پرداخت هزینه های درمانی را مشخص کرده است، گفت: سهم مردم در آخر برنامه چهارم می بایست از 54 درصد باید به زیر 30 درصد برسد.
پیرموذن ادامه داد: در کنار آن، سرانه درمانو سهم سلامت از درآمد ناخلص ملی بالا می رفت. در حالی که در سال سوم برنامه باید اعتراف کرد افزایش اعتبارات فصل سلامت در بودجه سنواتی کشور همواره بین 6 تا 7 درصد بوده است و اگر تورم رسمی بانک مرکزی را در نظر بگیرم، به این معنا است که همیشه رشد سلامت منفی بوده است.
مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، به گزارش عملکرد برنامه توسعه چهارم از سوی رئیس جمهور در صحن علنی مجلس اشاره کرد و گفت: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان منتظر گزارش رئیس جمهور از اجرای ماده 90 بود که وی به راحتی از ارائه گزارش عبور کرد و اشاره ای نکردند که بالاخره دولت توانسته برای سلامت مردم اولویت قائل شود که رئیس جمهور از این موضوع عبور کرد.
وی افزود: به ناچار وزرای بهداشت و رفاه را به مجلس احضار کردیم و در قالب یک سئوال از آنان پاسخ خواستیم که جواب این دو وزیر این بود که اراده ای برای کاستن از فشار بر مردم در مجموعه سیاسی و تصمیم گیران اقتصادی دولت نیست.
مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به اخبار غیر رسمی که افزایش اعتبارات فصل سلامت 6 درصد است، افزود: اگر تورم 19 درصد رسمی را برای سال آینده تلقی کنیم و اتفاق خاصی در گردش کار لایحه بودجه صورت نگیرد، معنی و مفهوم آن این خواهد بود که ما سال آینده نیز بحرانی برای حوزه سلامت خواهد بود و ما شاهد حوادث تلخی در مناطق محروم به خصوص در بیمارستانهای دولتی خواهیم بود.
وی تصریح کرد: امیدواریم نتیجه این نشست به گوش تصمیم گیرندگان اقتصادی در دولت برسد و سلامت مردم را جزو اولویت های چهارگانه لایحه ببینند تا در مجلس هم برای تصویب آن مشکلی پیش نیاید.
پیرموذن در خصوص طرح استیضاح وزرای بهداشت و رفاه، گفت: تجربه نشان داده که جابجایی و تغییر وزرا کارگشا نیست. زیرا همه عاری از نگاه سیاسی در حوزه سلامت، یک حرف می زنند و آن برخاسته از اقتصاد درمان است.
نظر شما