به گزارش خبرگزاری مهر، در این سمینار مهندس عبادت قنبری مدیر واحد GIS به عنوان طراحی مدل سه بعدی اراضی عباس آباد به تشریح چگونگی آن پرداخت.
اما پیش از آن که او در مورد مدل سه بعدی اراضی عباس آباد ـ که برای اولین بار در ایران تهیه شده است ـ سخن بگوید، فیلمی درباره طرح های در دست احداث شرکت نوسازی عباس آباد برای حاضران پخش شد.
این فیلم به تشریح «محور 32» که در بزرگراه حقانی تا بزرگراه رسالت در دست اجراست و «محور 28» که در حد فاصل کتابخانه ملی و مجموعه فرهنگستان ها قرار گرفته پرداخت.
پروژه های فرهنگی کتابخانه ملی، فرهنگستان های هنر، باغ کتاب، باغ هنر، باغ نیایش، باغ فرهنگ، باغ فلسفه، باغ علوم، باغ موزه دفاع مقدس، باغ اقوام و ملل، باغ تمدن اسلامی و باغ فرهنگی با هدف تبلیغ و ترویج و فرهنگ ایرانی از جمله کارهای در دست اجرای شرکت نوسازی عباس آباد است.
پس از آنکه نمایش فیلم معرفی پروژه های شرکت نوسازی عباس آباد که یکی از زیر مجموعه های «معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران» است پایان یافت، مهندس عبادت قنبری با بیان این که در اجرای هر پروژه ای عمرانی، نقشه حرف اول را می زند، به بیان چگونگی تهیه نقشه اراضی عباس آباد پرداخت.
وی همچنین فتوگرامتری یا هنر و تکنیک اندازه گیری سه بعدی عوارض زمین با استفاده از اندازه گیری بر روی عکس های هوایی را توضیح داد چرا که به گفته قنبری این روش امروز بسیار متداول شده است. در ادامه مهندس قنبری مزیت های عکاسی با دوربین های جدید را بیان کرد.
به گفته مدیر واحد GIS شرکت نوسازی عباس آباد، یکی از مزیت های این روش بررسی طراحی ساختمان ها قبل از ساخت آنهاست. همچنین با استفاده از این روش قبل از تصویب طرح می توان حالت های سه بعدی از یک طرح را مشاهده کرد. حتی از نقشه های زیرزمینی که محل لوله های گاز و یا آب را نشان می دهد به صورت سه بعدی نقشه تهیه کرد.
مدیریت بحران در صورت وقوع زلزله یا سیل، ایجاد بهترین فضاهای سبز، نگهداری زمین و ایجاد شهرمجازی از دیگر مزیت های استفاده از «مدل سازی سه بعدی» است. مهندس قنبری سپس اظهار امیدواری کرد که تا سال آینده نقشه جامع شهر تهران به صورت سه بعدی تهیه شود.
وی در این زمینه گفت: «امروز مدل سه بعدی شهر برلین و اکثر شهرهای آمریکای شمالی از جمله شهر نیویورک تهیه شده که از طریق گوگل می توان به آن دست پیدا کرد.»
مهندس قنبری تصریح کرد که ایران برای رسیدن به این سطح باید تلاش کند و ما در این خصوص بسیار عقب هستیم.
مدیر واحد GIS شرکت نوسازی عباس آباد همچنین گفت : که نقشه سه بعدی که این شرکت از اراضی عباس آباد تهیه کرده است به روزتر از سیستم google earth است.
وی همچنین اظهار داشت که نقشه سه بعدی جامع شهر تهران را شهرداری تهران به زودی تهیه خواهد کرد.
اما فعالیت های واحد GIS به گفته مهندس قنبری از سه بخش سه فتوگرامتری تولید عکس نقشه دقیق اراضی عباس آباد به وسعت 600 هکتار، مدل سازی سه بعدی به منظور بررسی و ارزیابی طراحی های معماری و شهرسازی و کاداستر به معنای تعیین محدوده دقیق اراضی عباس آباد با استفاده از عکس ها و نقشه های سال های مختلف، تشکیل شده است.
همچنین به گفته مهندس قنبری پروژه هتل دیدار با زیربنای شش هزار متر مربع و 25 طبقه از طرح های بزرگ شرکت نوسازی عباس آباد است.
نظر شما