۸ اسفند ۱۴۰۲، ۱۰:۴۳

«با مهر انتخاب کنید»

محمد رشتی زاده

محمد رشتی زاده

گیلان- «محمد رشتی زاده» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: گیلان
  • حوزه انتخابیه: رشت
  • شعار انتخاباتی: (مبارزه با مافیا و فساد تا پای جان برای ایران)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

محمد رشتی زاده یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

  • رزومه:

سلام و نور، محمد رشتی زاده متولد ۸ بهمن ۱۳۶۶ کارشناس ارشد مدیریت، کارشناس نمونه شرکت دخانیات در سال ۱۳۹۹ مدیر سابق باشگاه فرهنگی ورزشی دخانیات گیلان مسؤول سابق برنامه کنترل اقلام فنی دخانیات گیلان کارمند دخانیات گیلان، مسؤول ورزش مردمی استان گیلان

  • سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

نظارت کم اجماع ضعیف منفعل در مقابل مافیا

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

در عزل و نصب‌های حوزه اجرایی ورود نکند وام دار هیچ جریان و گروهی نباشد اعتقاد و باور به شفافیت داشته باشد هنر اجماع در بردن طرح‌ها به صحن و تصویب را داشته باشد دارای تیم فنی پشتیبان در حوزه اصلی (کمیسیون تخصصی خود) و سایر حوزه‌ها باشد.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

به طور مشخص نماینده شاخص انقلابی با تجمل گرایی مرزبندی دارد چراکه او را از مسیر اصلی یعنی خدمت به مردم و کشور دور نموده و کم کم زمینه را جهت فاصله از کف میدان و مردم مهیا می‌نماید اجرای کامل شفافیت و خود نظارتی توسط بهارستان می‌تواند کمک به این رویکرد نماید.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

پیشرفت در حوزه‌های خرد و کلان کشور بدون همراهی، هماهنگی و فضای مسالمت آمیز بین مجلس و سایر قوا مخصوصاً دستگاه‌های اجرایی امری اجتناب ناپذیر است… اساساً در فضای اصطکاک رشد و توسعه محقق نمی‌گردد مثال در حوزه رشت: احیای دو رودخانه‌ی زرجوب و گوهررود در بستر وظایف شهرداری و شورای شهر است اما بدون ید توانمند نمایندگان مجلس و همراهی استانداری و سایر مسئولان حاکمیتی این رؤیای چندین ساله محقق نخواهد شد.

* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

مهم‌ترین پیامد در این ماجرا، دلسردی و عدم همراهی و مشارکت مردم در ادامه مسیر توسعه کشور مانند انتخابات‌های آتی است.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

گزارش مداوم در مسیر عملکرد خود فارغ از نتایج آن همواره در کف میدان در بزنگاه‌ها در کنار مردم باشد اما به دور از نمایش‌های پوپولیستی و عوام فریبانه

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

پایبندی همان قسمی که نماینده در ابتدای کار خود یاد می‌نماید و اینکه همواره در نظر داشته باشد قرار است برای هر تصمیمی در صحن مجلس به نمایندگی از حدود ۹۰ میلیون نفر رأی موافق یا مخالف بدهد.

  • سوالات استانی:

*برای برند سازی از محصولات استراتژیک گیلان از جمله برنج و زیتون چه برنامه‌ای دارید؟

اشکال حوزه کشاورزی در استان عدم یکپارچگی زمین‌های زراعی ست و اساساً کشاورزان ما صرفاً جهت رفع نیازهای اولیه معیشتی خود عمل می‌نمایند. اشکال دیگر که مربوط به حوزه کلان می‌باشد این است که ما فاقد سیاست کلان در کشاورزی هستیم مسئله بعدی این است که کشاورز ما همچنان در دفع آفات و سم پاشی ها سنتی عمل می‌کند و این کار باعث می‌شود محصول نهایی (برنج مثلاً) در مسیر صادر به کشورهایی که مبادلات تجاری داریم برگشت بخورد چراکه اصول رعایت نشده از نظر آن کشور … مانند اتفاقی که در صادرات برنج به روسیه به وقوع پیوست…? در نتیجه برای برند سازی ابتدا باید زیرساخت‌ها توسط دستگاه‌های متولی نظیر جهاد کشاورزی ریل گذاری گردد سپس آموزش و توانمندسازی در حوزه مارکتینگ و… که منجر به برند سازی می‌گردد اقدام شود.

*با توجه به استقرار دبیرخانه اتحادیه «اوراسیا» در گیلان، برای توسعه صادرات استان چه قدم‌های باید برداشته شود؟ به نظر شما برای توسعه صادرات دریا محور چه تدابیری باید اندیشیده شود؟

کمک به تیم دیپلماسی با کشورهای همسایه جهت تسهیل در مبادلات تجاری و انتقال تجارب مثبت در جهت توسعه در استان اتصال خط آهن رشت از طریق شرق استان به مازندران و جاده ابریشم یک اتفاق بسیار خوب در راستای تسهیل و رشد تجاری و اقتصادی استان و شهرستان می‌باشد دریای خزر به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه جهان به پنج کشور ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان محدود می‌شود و به لحاظ سطح آب و نیز دسترسی به آب‌های بین‌الملل دارای محدودیت است. ظرفیت بنادر شمال کشور حدود ۳۰ میلیون تن است که نسبت به ظرفیت بیش از ۲۰۰ میلیون تنی بنادر جنوبی رقم بزرگی نیست. کشتی‌های ترددکننده در دریای خزر تا حدود ۸ هزار تن ظرفیت حمل بار دارند، بدیهی است که گسترش خطوط نیازمند نوسازی ناوگان، افزایش تعداد کشتی‌هاست تا رونق بیشتر حمل‌ونقل دریایی، ایجاد اشتغال و افزایش رضایت صاحبان کالا را به ارمغان بیاورد.

* برای حفظ اکوسیستم طبیعی گیلان از جمله تالاب انزلی و دچار نشدن این تالاب به سرنوشت دریاچه ارومیه چه باید کرد؟

یکی از مخاطرات جدی در تالاب انزلی افزایش استفاده بی رویه از سموم کشاورزی و توسعه صنعتی در اراضی پیرامون تالاب و ورود بار رسوب به آن می‌باشد پس باید سازوکاری پیش بینی گردد تا منجر به ایجاد کمربند سبز به دور تالاب جهت حفظ و حراست آن شود.

کد خبر 6038668

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha