خبرگزاری مهر، گروه استانها - مختار رحیمی: انتخابات مجلس دوازدهم در پیش است. هر نامزدی به فراخور بینش و دانش به مردم حوزه انتخابیه خود وعدههای زیادی میدهد، اما نکتهای که در میان این وعدهها همچنان فراموش شده است، بی توجهی به وظایفی که قانون بر دوش نمایندگان مجلس شورای اسلامی گذاشته است، یعنی قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون اساسی است، که نمایندگان در وعدههای انتخاباتی خود آن را فراموش میکنند.
نمایندگان بازیگران نقش مسؤولان اجرایی هستند
شهرستانهای شرق هرمزگان برای اینکه در مسیر توسعه قرار گرفته باشند به قوانینی از سوی مجلس که بتواند روند توسعه این منطقه را تسریع ببخشد نیاز دارد، اما متأسفانه نمایندگان شرق هرمزگان در طول سالها و ادوار گذشته کمتر به دنبال تصویب قوانینی برای توسعه سواحل مکران در شرق هرمزگان و این منطقه بوده اند و در بیشتر دورهها نمایندگان معمولاً نقش مسؤولان اجرایی نسبت به مسؤولیتی که به عهده آنها در مجلس گذاشته شده نیز ایفای نقش کرده اند.
اکنون که در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرار داریم، نیاز است که مردم شعارهای داوطلبان را مرور کنند و آن دسته از کاندیداهایی که شعارهایشان منطبق با وظایف و رسالت نمایندگی است نیز در نظر داشته باشند.
برای مردم شرق هرمزگان نمایندهای حائز اهمیت است که در طول دوران نمایندگی خود پیگیر تصویب چند قانون برای تسهیل و تسریع در روند توسعه حوزه انتخابیه و یا رفع مسائل و مشکلات موجود بوده اند، و همچنین چه میزان رایزنی و پیگیری در این ارتباط نیز انجام داده اند، و چند طرح را برای تصویب به صحن مجلس برده اند؟ که توانسته است مشکلات منطقه را مرتفع سازد.
نیاز به بودجههای جهشی برای جبران عقب ماندگیها در شرق هرمزگان
شرق هرمزگان به دلیل عقب ماندگیها و بی توجهی دولتهای حال و گذشته و همچنین خشکسالیهای چند ساله از روند توسعه عقب مانده است، و اکنون مردمان این منطقه انتظار دارند بودجههای جهشی برای جبران این عقب ماندگیها در مجلس تصویب شود.
بیکاری، فقر، تبعیض، آسیبهای اجتماعی، پایین بودن درآمد سرانه مردم، پایین بودن شاخصهای رفاه و تأمین اجتماعی، نبود صنایع بزرگ، بالا بودن آمار تصادفهای جادهای، عدم فعالیت تعاونی مرزنشینان، عدم ساماندهی ته لنجی، عدم توسعه گردشگری دریایی، وجود شغلهای کاذب، تبعیض آموزشی، عدم ساماندهی محصولات کشاورزی و نبود راههای دسترسی را میتوان از جمله معضلات منطقه شرق هرمزگان دانست که انتظار میرود نمایندگان قوانینی را در جهت رفع این معضلات تصویب کنند.
بودجه نقش اول در توسعه شرق هرمزگان دارد
در روند توسعه شهرستانهای شرق هرمزگان بودجه میتواند نقش اول را داشته باشد که نقش نمایندگان مردم در زمان تصویب آن بسیار مهم و حائز اهمیت است، که بعد از آن تصویب قوانینی در جهت تسهیل و تسریع در روند جذب سرمایه گذاری و اعتبارات ملی که متأسفانه نمایندگان مردم شرق هرمزگان در مجلس در این زمینه فعالیت ملموسی ندارند و از توان لابی گری بالایی برای اخذ بودجه و امکانات بیشتر برای شهرستانهای شرق هرمزگان ناتوان هستند.
منطقه مرزی بودن شهرستانهای شرق هرمزگان این انتظار را در میان مردم به وجود میآورد که نمایندگان مردم با احصا و جمع آوری مسائل و مشکلات مربوط به مرزی بودن این منطقه، قوانینی را در جهت رفع این مشکلات به تصویب برسانند از جمله مشکلاتی در حوزه تعاونی مرزنشینان و همچنین ایجاد بازارهای مرزی، استفاده از ته لنجی، بهره برداری از منابع طبیعی و سایر بخشها که میشود این گونه موضوعها را دسته بندی و به صحن علنی مجلس برد و از طریق قانونی کردن آن به رفع این مشکلات کمک کرد.
صیادان سیریکی پای صندوقهای رأی می آیند
احمد دادالله بیگی یکی از صیادان با سابقه سیریک در گفت وگو با خبرنگار مهر، با اذعان به اینکه، ما در یازدهم اسفند نماینده خود را به عنوان وکیل مردم انتخاب میکنیم و به مجلس میفرستیم تا مطالبه گر ما در مجلس شورای اسلامی باشد، بیان کرد: از آنجایی که ۶۰ درصد تأمین معیشت مردم شرق هرمزگان چه به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم از راه دریا و صید و صیادی تأمین میشود، نیاز است که نمایندگان یک برنامه ریزی منسجمی در این زمینه داشته باشند تا معیشت مردم تأمین شود.
دادالله بیگی با اشاره به مشکلات صیادان در شرق هرمزگان، تصریح کرد: یکی از مشکلات ما صیادان ندادن مجوز صید و صیادی بود که الحمدالله در مجلس یازدهم و دولت سیزدهم این مشکل تا حدودی مرتفع شد و منجر شد که خیلی از صیادان که بدون مجوز صید صیادی میکردند الان به راحتی و بدون دغدغه صیادی کنند.
دادالله بیگی با اشاره به یکی دیگر از چالشها و مشکلات صیادان شرق هرمزگان و افزود: افزایش قیمت ادوات صیادی و بخصوص قیمت هر فروند لنج و قایق که صیادان از افزایش قیمت ادوات صیادی رنج میبرند.
وی در ادامه با گلایه از کمبود سوخت مصرفی موتور لنج و قایق و گفت: کمبود سوخت مصرفی موتور لنج و قایقهای صیادی باعث شده که صیادان با قیمت گزافی سوخت مصرفی تأمین کنند که منجر به دل سردی صیادان گردیده است.
این صیاد هرمزگانی به اقداماتی که در طول این چند سال در حوزه صید و صیادی انجام شده اشاره کرد و افزود: در مجلس یازدهم و در کنار آن در دولت سیزدهم اقداماتی در حوزه صید و صیادی صورت گرفت که تاکنون بی سابقه بوده است، و همین اقدامات منجر به خوشحالی ما صیادان شد، و این اقدامات از قبیل جلوگیری از صید ترال و صدور مجوز صید و صیادی بوده است.
مردم پای انقلاب و پیرو مقام معظم رهبری هستند
عیسی عبداللهی یکی از لنجداران قدیمی در سیریک در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: در سالهای اول عمر مجلس یازدهم در راستای ته لنجی مصوبهای صادر شد که لنجداران و مرزنشینان نسبت به این موضوع خوشحال شدند و آن این بود که هر لنج تجاری در سال ۴ سفر میتوانست داشته باشد و به میزان ۳۰ ماشین سایپا هم بار تخلیه کند و به این ماشینها گمرکی تعلق نمیگرفت.
این لنجدار سیریکی با گلایه مندی خود از مجلس یازدهم بیان کرد: اینکه مجلس یازدهم در ادامه نتوانستند که دولت سیزدهم را در حوزه ته لنجی متقاعد کند که با همان مصوبه قبلی لنجداران بار ته لنجی را تخلیه کنند.
مردم نماینده مجلس را نزدیکترین فرد به مرکز کشور و پایتخت میبینند
یوسف زرهی یکی از فعالان سیاسی در سیریک در گفت وگو با خبرنگار مهر، با اذعان به اینکه، در واقع میتوان گفت که توسعه نیافتگی منطقه سبب شده که نمایندگان به وظایف اصلی خود عمل نکنند، گفت: به علت توسعه نیافتن منطقه و انبوه مشکلات بخصوص در مناطق محروم هرمزگان، نمایندگان را از وظایف اصلی خودشان دور کرده است.
وی افزود: همچنین از نماینده مجلس انتظار میرود که وعدههای خود را فراموش نکند چرا که اگر وعده غیر عملی بدهد به اعتماد مردم خیانت میکند.
زرهی بیان کرد: مردم نماینده خود را نزدیک ترین فرد که بتواند مشکلات آنان را به مقامات بالا مطرح کند میبینند، افزود: و همین نگاه مردم به نماینده باعث شده تمام مطالبات خودشان از نمایندگان بخواهند، و همین هم باعث شده که مردم از نمایندگان مجلس انتظار داشته باشند، نسبت به مشکلات و رفع مشکلات منطقه نیز توجه کنند.
شرکت در انتخابات تأثیرگذاری در آینده و سرنوشت کشور است
حسین حاجی زاده یکی از بازاریان سیریکی در گفتوگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: ما بازاریان سیریکی از نماینده مطالبهای داریم که در حوزه ته لنجی، کالای ملوانی و ته لنجی چنان برنامه ریزی داشته باشند که کالاهای سطح بازار به عنوان کالای قاچاق محسوب نباشند.
حاجی زاده افزود: من از نماینده خود انتظار دارم همیشه در قوانینی که میخواهد تصویب کند به ما مردم را در نظر داشته باشد و مصلحت سنجی کند و ببیند چه چیزی برای مردم خوب است.
وی اضافه کرد: هر ساله بسیاری از قیمتها چند برابر میشود اما سرمایه من در بازار ثابت است، در صورتی که قیمت مسکن، خودرو، سوخت، تعرفه آب برق و تلفن هر ساله بالا میرود.
وی افزود: ۱۱ اسفند ماه همه مردم به پای صندوقها می آیند تا در آینده و سرنوشت کشور تأثیرگذار باشند. بی تفاوتی به صندوقهای رأی باعث عقب ماندگی سیریک و شرق هرمزگان خواهد شد.
نظر شما