۹ اسفند ۱۴۰۲، ۲۲:۳۹

«بامهر انتخاب کنید»

رحمان تقی‌زاده

رحمان تقی‌زاده

تهران- «رحمان تقی‌زاده» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست.

  • استان: تهران
  • حوزه انتخابیه: تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

رحمان تقی زاده یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخ‌هایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

- تحصیلکرده، کارشناس ارشد مدیریت

-دانشجوی دکترای مدیریت، باتجربه و بی ادعا، جوان، کاردان و کار بلد، جدی، مردم دار و کوشا، متعهد، معتقد و درد آشنا، با هوش، با تدبیر و عملگرا، صبور، آزاده و با سلامت نفس، و از همه مهم‌تر انقلابی و دیندار و متدین و مستقل و مردمی

- ۲ سال مدیر امداد تونل‌های شهر تهران

- ۱۰ سال سال سابقه اجرایی در تهران،

- ۷ سال مدیر نمایندگی‌های خودرو در کشور، ۳ سال سابقه مدیر دفتر کارشناس و فعال فضای مجازی، نویسنده یک جلد کتاب، دارای سابقه اجرایی در امور مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی. و…

  • سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

عدم رسیدگی به رفع مشکلات و مسائل کشور ومردم مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی است که این یکی از اصلی ترین برنامه‌های کارکردی و وظیفه یک نماینده می‌باشد که به شکلی پیچیده و چند وجهی دارد چرا که عملکرد این نهاد (نمایندگان مجلس) که توسط مردم انتخاب شده اند از جنبه‌های مختلف قابل بررسی و نقد و نظر دیدگاه‌های متفاوت است.

با وجود این که برخی از آسیب‌ها و عملکرد نمایندگان مجلس که به طور منتقدانه توسط اساتید و صاحب نظران و کارشناسان کشور مطرح و بررسی می‌شود می‌تواند چند دلیل باشد

۱- عدم جرأت و جسارت نمایندگان در اجرای قانونگذاری، وعدم کارآمدی و نداشتن تجربه و سلامت کاری.

۲: تصویب قوانینی که نیاز اول کشور نمی‌باشد چرا که در حال حاضر نیاز اول مردم و کشور بحث معیشت و اقتصاد است که سرچشمه همه مشکلات و نارضایتی مردم است.

متأسفانه در تصویب قوانین دقت لازم بعمل نمی‌آید و نمایندگان ملت که اصلی ترین رکن و وظیفه آنها تصویب قانون است که اولویت مردم و کشور و ملت باید در نظر گرفته شود نه تنها در بعضی از مسائل این اولویت اصلی قرارداده نمی‌شود بلکه کمک به تضعیف اقتصاد و تورم کشور و نارضایتی مردم را به دنبال با توجه به کارشناسی بودن مصوبات و قوانین وتخصصی بودن آنها در فرایندهای قانونگذاری وزمان بر بودن فرایند ها که این خود در بسیاری از مواقع می‌تواند جو روانی جامعه را افزایش دهد باعث می‌شود که مشکلات زیادی در کشور بوجود آید.

عدم نظارت دقیق بر عملکرد دولت و ضعف نمایندگان در بعضی از مواقع باعث می‌شود فساد اداری در بسیاری از سازمان‌ها بوجود آید و این خود اولین نارضایتی مردم را بدنبال دارد.

جامعه‌ای سالم می‌شود که نمایندگان صالح و متدین و انقلابی بر روی کار آید و این جامعه نیاز به نظارت‌هایی دارد که باید توسط نمایندگان ملت مورد بررسی و پیگیری قرا گیرید لذا این یک آسیب بسیار بزرگی است که می‌تواند هم به اقتصاد کشور هم به وضعیت معیشت کشور و هم جو روانی در بین مردم را افزایش دهد. لذا نظارت نمایندگان ملت بر اجرای قوانین و عملکرد دولتمردان از اصلی ترین مواردی است که نمایندگان باید بیشتر به آن توجه داشته باشند.

همین امر باعث می‌شود که در بعضی از نظارت‌های اجرایی دولت چشم پوشی شود واین خود می‌توان باعث فساد ریشه‌ای در جامعه شود و این در عملکرد دولت به شدت تأثیر منفی می‌گذارد و خود باعث افزایش مشکلات مردم می‌شود. لذا استفاده از ابزارهای نظارتی خود به خود پایین می‌آید وعدم برخورد قاطعانه با تخلفات دولتمردان می‌تواند بر مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و حتی در بعد روابط خارجی کشور تأثیر منفی و رسانه‌ای بین المللی داشته باشد

۴- عدم شفافیت و پاسخگویی: عدم شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها و عملکرد مجلس و پاسخگویی به مردم و دنیای رسانه خود نمونه‌ای از فساد است که این هم یکی از پایه‌ها های اصلی است که باید در قوانین آینده مجلس مطرح و به تصویب برسد که شفافیت‌ها (مالی، قوانین، مصوبات و......) برای مردم روشن شود، که مردم همه مسائل کشور را زیر نظر دارند و باید بدانند در خانه ملت چه اقداماتی صورت می‌گیرد چرا که یک نماینده از طرف مردم بعنوان یک وکیل برای مردم به صحنه آمده است.

۵- وابستگی‌های جناحی: نگاه جناحی بر منافع ملی در تصمیم گیری ها و عدم انسجام و وحدت رویه در مجلس و عدم تعهد به برنامه‌ها و وعده‌های انتخاباتی خود برای مردم می‌تواند مشکلات جامعه را دو چندان کند و این تعهد و اعتماد مردم را از بین می‌برد و درنتیجه باعث می‌شود، آن نماینده به طیف خاصی متعلق می‌باشد و این باعث می‌شود.

در بعضی از تصمیمات کلان کشوری در دوراهی قرار گیرد و یک تصمیمی گرفته شود که هم به کشور و اقتصاد لطمه وارد شود و هم نارضایتی مردم را در پی داشته باشد

۶- نیروهای ناکار آمد و کارشناسان بی تجربه در بحث کارشناسی و مشاوره.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

اصلاح قانون انتخابات کشور، اصلاح آئین‌نامه داخلی مجلس شامل: ارتقای سطح دانش، تجربه، متدین بودن، انقلابی بودن و تابع قانون اساسی و ولایت فقیه و اسلام و تخصص گرایی نمایندگان به روز بودن در همه سطح ازجمله: استفاده از فناوری‌ها، در سطح عملکردی: تمرکز بر قانونگذاری با اندیشه و تفکر و تأمل و نیاز جامعه و شناسایی مشکلات جامعه و مبتنی بر اساس گزارش رسمی و میدانی خود و نیازهای جامعه ونظارت های دقیق و مستمر بر عملکرد دولت جدا از هرگونه جناح‌های سیاسی و افزایش شفافیت و پاسخگویی به مردم وکشور و تعامل با نخبگان و جامعه مدنی ودانش آموختگان کشور در سطح جامعه وبین المللی و ارتقای سطح فرهنگ سیاسی وروابط بین المللی وحمایت از همه رسانه‌های داخلی وشفایت ها واعلام به مردم.

*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

بی اعتمادی مردم: زمانی که مردم احساس کنند که نماینده خود به وظایف خود عمل نمی‌کنند، اعتماد خود را به آنها از دست می‌دهند. این بی اعتمادی می‌تواند منجر به کاهش مشارکت در انتخابات، ایجاد روحیه ضعیف، عدم اعتماد به نظام و حاکمیت، عدم اعتماد به نماینده، نارضایتی در کشور و به دنبال نارضایتی مشکلات جامعه را به دنبال دارد و هرجایی که مشکلات جامعه افزایش پیدا کند اعتماد ملی کمتر و باعث می‌شود این اعتماد تأثیر بسزایی در روابط بین الملل داشته باشد.

نارضایتی وایجاد تفرقه قومی قبیله‌ای و جو روانی جامعه: بی توجهی نمایندگان به مشکلات مردم می‌تواند منجر به ناامیدی و نارضایتی عمومی شود.

این نارضایتی می‌تواند به تنش‌های اجتماعی و حتی ناآرامی‌های سیاسی و مذهبی و اجتماعی منجر شود.

از دست رفتن فرصت‌ها و زمان و حتی مهاجرت نخبه‌ها: زمانی که نمایندگان ملت به وظایف خود عمل نمی‌کنند، فرصت‌های توسعه و پیشرفت کشور از بین می‌رود.

فساد در ارکان کشور: زمانی که یک نماینده مسئولیت پذیر نباشد می‌تواند زمینه فساد و بی بند باری را در کشور افزایش دهد. و هر زمانی که احساس شود یک نماینده ملت از قدرت خود برای منافع شخصی و خانوادگی و… استفاده کند این همان جایی است که باید بپذیریم اعتماد عمومی به خطر افتاد و این بی اعتمادی در کشور به شدت بالا می ورد و زمانی که اعتماد یک ملت نسبت به نمایندگان مجلس از بین برود آن جامعه دچار بحران‌های سیاسی، اقتصادی امنیتی، اجتماعی و… خواهد شد.

ناکارآمدی در حکمرانی: زمانی که نمایندگان به وظایف خود عمل نمی‌کنند، کارایی و اثربخشی دولت کاهش می‌یابد. این امر می‌تواند به مشکلات متعددی در زمینه‌های مختلف مانند اقتصاد، و دیگر مسائل کشور منجر شود.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

یک نماینده از زمانی که وارد عرصه انتخابات می‌شود و در بین مردم صحبت می‌کند و مشکلات مردم را می بیند و تحلیل می‌کند باید با صراحت و جرأت در گفتار و عمل یکی باشد و وعده‌های که می‌دهد در زمانی که وارد مجلس می‌شود به آن وعده‌ها عمل کند و خود را از مردم بداند و خود را خدم و خدمتگزار و نوکر ملت بداند تا مردم احساس بیشتری و اعتماد بیشتری نسبت به ایشان داشته باشند در عین پاسخگویی به سوالات و دغدغه‌ها و مشکلات مردم برای رفع مشکلات مردم همه تلاش خود را بکار گیرید و یک ارتباط مستقیم و مردمی و مستمر با مردم خود داشته باشد و هدف و نیتش قلبا فقط برای مردم باشد و از حق و حقوق مردم خود و شهر خود در مجلس دفاع کند و خود را همواره برای مردم بداند و هیچ وقت احساس نکند که بالاتر از مردم است تا مردم احساس کنند که آن نماینده مردمی است و همواره هر حرفی و سخنی که به میان می‌آورد برای مردم و رفع مشکلات مردم باشد.

همواره یک نماینده باید در کنار مردم باشد و همواره برای مردم کار کند، که این یک وظیفه شرعی است. البته قیل از هر چیز در تمام جهات و تصمیم گیری ها خدا را مد نظر قرار بگیرد و همواره با یاد خدا و برای خدا کار کند و صالح و پاکدامنی خود را حفظ کند و در قدرت و سیاست غرق نشود و همواره در هرجایی از قدرت همواره به یاد داشته باشد که جایگاهی که بر آن نشسته به حکم خدا وبا رأی مردم به اینجا آمده و همیشه تمام تلاش و هدفش برای رفع مشکلات مردم باشد.

کد خبر 6040812

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد IR ۰۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
      2 0
      آفرین بر این مهندس جوان و کاربلدمهندس رحمان تقی زاده.برای ایشان آرزوی موفقیت دارم.
    • رضا IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
      1 0
      واقعا ایشان از نزدیک میشناسم جوانی کارآمد و کاربلد و دلسوز و انقلابی و مسلط به مسائل روز کشور و سیاستمدار.انشالله دوره بعد ایشان را در صحن علنی مجلس شوری اسلامی ببینیم.