به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد خزاعی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: به دلیل جایگاه تاثیرگذار زنان جامعه در آموزش و پرورش و تربیت نسل های جدید و نقش تعیین کننده آنها در ساختار خانواده ها لازم است سهمیه ای درسقف تولیدات سالانه سینمای ایران از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین شود و حمایت ویژه ای از این گونه آثار با حضور محوری زنان صورت پذیرد و سازمان صدا و سیما نیز از تبلیغات فیلم های ارزشی و سینمای هدفمند"زن" حمایت و پشتیبانی نماید.
دبیر سومین جشنواره فیلم کوثر افزود: رویکردهای حمایتی سازمان صدا و سیما در عرصه تولید و نیز در زمینه اطلاع رسانی، تبلیغات، پخش تیزرهای تبلیغاتی فیلم ها و تحلیل آثار ارزشی سینمای زن در بالندگی، ارتقاء و رشد سینمای زن در ایران بسیار تاثیرگذار است .
وی افزود: به دلیل اهمیت جایگاه زن در خانواده و جامعه، کارکردها و نقش تاثیرگذارشان در آموزش، تربیت، پرورش و هدایت نسل های جدید و توانمندی آنها در اداره و مدیریت بسیاری از عرصه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاست لازم است کمیته تولید فیلم های سینمایی و آثار کوتاه و مستند با محوریت "نقش زن"در بنیاد سینمای فارابی طراحی و ایجاد شود.
دبیر سومین جشنواره فیلم کوثر با بیان اینکه شایسته است دستگاههای مختلف دولتی و مراکز و سازمان های اجرایی ذیربط همگی در قالب شورای مرکب از نمایندگان مراکز مختلف و در این عرصه سیاستگذاری و برنامه ریزی نمایند، خاطر نشان کرد: صرف انتظار از اهالی سینما، انتظار به حق از خانواده سینما و فعالان سینمایی، به ایجاد جریان سینمایی نویسی با موضوعیت و محوریت نقش زن در کشور پرداخته شود.
وی بر لزوم برپایی همایش های تخصصی و پژوهشی با حضور اساتید دانشگاه، نمایندگان کمیسیون بانوان و نمایندگان فرهنگی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان وزارت َآموزش و پرورش و ادارات فرهنگ و آموزش عالی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه سینما و ... تاکید کرد و ادامه داد: همچنین گردآوری دیدگاهها و نقطه نظرات منتقدان، کارشناسان، صاحب نظران و انتشار این دیدگاهها به صورت کتاب، cd و بازتاب آَنها از طریق مراکز خبری و سایت از نشریات از دیگر راهکارهای موثر در این عرصه است.
خزاعی با اشاره به محدودیت فقدان منابع مطالعاتی و پژوهشی در زمینه سینمای زن اظهار داشت: توسعه حوزه مطالعاتی و پژوهشی در امور زنان، شناسایی منابع و متون کهن، جمع آوری محورها و موضوعات، ایده ها، شناسایی اسطوره ها ی تاریخی و مشاهیر زنان در تاریخ اسلام و ایران و اهتمام به شخصیت و زندگی زنان فداکار دوران انقلاب، دفاع مقدس و برنامه ریزی برای سرمایه گذاری روی این محورها از جمله ضرورت های این بخش است.
وی همچنین با اشاره به عدم شفافیت و سوء تفاهم هایی که در خصوص چگونگی حضور زنان بر پرده های سینما و تلویزیون وجود دارد، خاطر نشان کرد: به نظرم این احساس نیاز وجود دارد تا علاوه بر بسترسازی برای تعامل عمیق تر و گسترده تر حوزه های علمیه و سینماها، شورای انقلاب فرهنگی در این خصوص با ارزیابی ضرورت ها و واقعیت ها و نیازها، چشم انداز لازم را ترسیم نماید.
نظر شما