به گزارش خبر گزاری مهر، روزنامه کمپاس اندونزی درباره برنامه هسته ای ایران در مطلبی نوشت که روسیه روز دوشنبه اولین محموله سوخت هسته ای نیروگاه بوشهر را به ایران ارسال نمود. شرکت روسی Atomstroiexport که مسئولیت ارسال این سوخت ها را به ایران بر عهده دارد اعلام نمود ارسال سوخت به ایران تا 2 ماه آینده یعنی تا زمانی که نیروگاه بوشهر به فعالیت کامل درآید، ادامه خواهد داشت.
وزارت امورخارجه روسیه نیز در خصوص ارسال سوخت هسته ای به ایران اعلام کرد تمامی مراحل ارسال این سوخت تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است. غلامرضا آقازاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در مصاحبه با خبرنگاران درباره تحویل سوخت هسته ای گفت : 95 درصد روند ساخت و فعال سازی نیروگاه هسته ای بوشهر به پایان رسیده است و برای فعال نمودن این نیروگاه در مرحله اولیه به بیش از 80 تن سوخت هسته ای نیاز می باشد که این سوخت توسط روسیه تامین خواهد شد.
از سوی دیگر روزنامه کمپاس درباره تحولات داخلی کشور اندونزی نوشت: سال 2007 را می توان سال بسیار دشواری برای مقامات وزارت دفاع اندونزی نامید. جدا از قوانین مرتبط با این وزارتخانه که سرنوشت اکثر آنها تا به امروز نا مشخص باقی مانده است مردم نیز بخاطر توافقنامه دفاعی اندونزی با سنگاپور انتقادات زیادی را از وزارت دفاع اعلام داشتند.
همچنین روزنامه سواراکاریا درباره مسائل داخلی اندونزی می نویسد: "یوسف کالا" معاون اول رئیس جمهور ضمن انتقاد از برنامه های غیر آموزنده شبکه های تلویزیونی اندونزی گفت که این گونه برنامه ها نه تنها آموزنده نمی باشند بلکه هر روزه باعث رفتار منفی مردم می شوند.
معاون اول رئیس جمهور اندونزی با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی صحیح رسانه ها و خصوصا شبکه های تلویزیونی گفت : به یقین هدف اصلی تمامی ما یکی می باشد و همگی ما برای سعادت اندونزی تلاش می کنیم پس بیاییم با پخش برنامه هایی آموزنده راه دستیابی به سعادت ملت اندونزی را کوتاه تر از گذشته کنیم.
سواراکاریا همچنین می نویسد که مانور کاندیدای ریاست جمهوری سال 2009 فضای سیاسی کشور را داغ کرده است و سال 2008 را می توان داغ ترین سال در طی چند سال گذشته از نظر سیاسی نامید زیرا در این سال اقدامات سیاسی و مانورهای کاندیدای ریاست جمهوری سال 2009 بیش از هرچیزی باعث داغ شدن فضای سیاسی کشور خواهد شد. این امر در تمامی نقاط دنیا مرسوم است و همواره برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و یا نخست وزیری با بحران، جنجال، مانور و اقدامات سیاسی مختلف همراه می باشد.
روزنامه کوران تمپو نیز در مطلبی با عنوان "دولت نتوانسته است رفاه مردم را تامین سازد" می نویسد که "زولکیفلی حسن" رئیس فراکسیون حزب رسالت ملی در مجلس دیروز با استناد به درصد بالای بیکاری و فقر در اندونزی گفت: دولت نتوانسته است تا رفاه مردم را تامین سازد. وی ادامه داد : به نظر من دلیل اصلی شکست دولت در زمینه تامین رفاه عموم ، سیاست های اقتصادی و سرمایه گذاری آن می باشد که در کنار بی توجهی به منافع مردم تنها به فکر تامین منافع سرمایه گذاران خارجی می باشد و در این میان این تنها مردم اندونزی هستند که روز به روز از رفاه کمتری برخوردار خواهند بود.
روزنامه مدیا اندونزی درباره مسائل کشورش می نویسد دیروز سمیناری در جاکارتا با نام نقش اندونزی در حل بحران میان فلسطین و اسرائیل برگزار گردید و در این سمینار شخصیت های مختلفی سخنرانی کردند که همه آنها متفق القول بودند که علی رغم تلاش برای ایفای نقش میانجی گری در حل بحران فلسطین و اسرائیل، اندونزی همچنان به رابطه با اسرائیل نیازی ندارد.
"علی العطاس" یکی از دیپلمات های ارشد اندونزی که در این سمینار حاضر بود معتقد است در حال حاضر موضع اندونزی در قبال اسرائیل موضع مشخصی بحساب نمی آید زیرا اندونزی اعلام داشته است تا زمان استقلال کشور فلسطین با اسرائیل هیچگونه رابطه ای نخواهد داشت و از طرف دیگر دولت مدعی شده است که قصد دارد تا در حل و فصل بحران فلسطین و اسرائیل نقش میانجی را بازی کند
روزنامه رعیت مردکا نیز درباره مسائل سیاسی اندونزی می نویسد ایندرا سامگو" یکی از محققان موسسه تحقیقاتی اندونزی دیروز در مصاحبه تلفنی خود با خبرنگار روزنامه "رعیت مردکا" درباره زوج آینده "سوسیلو بامبانگ یودیونو" در انتخابات ریاست جمهوری 2009 گفت : با توجه به کاهش اعتبار سیاسی "یوسف کالا" بنظر می رسد "یودیونو" در انتخابات ریاست جمهوری آینده از زوج جدیدی استفاده نماید که به عقیده من بهترین فرد برای همراهی وی در انتخابات 2009 "فاضل محمد فرماندار حال حاضر منطقه "گرونتالو" می باشد. وی با اشاره به تجربیات "فادل محمد" در زمینه مدیریتی گفت : فرمانداری شباهات بسیاری به ریاست جمهوری دارد و من معتقد می باشم زوج "یودیونو-فاضل" می تواند حمابت بسیاری از مردم را به خود جلب کند.
روزنامه کوران تمپواخبار اقتصادی اندونزی را با درج مقاله ای چنین توصیف نمود: در باره رشد اقتصادی سال 2007 اندونزی خاطر نشان می کند که بر خلاف آنچیزی که دولت هدف گذاری نموده بود در سال 2007 اندونزی تنها رشد اقتصادی 6 درصدی خواهد داشت. این در حالی است که در اوایل سال 2007 دولت پیش بینی می نمود رشد اقصادی سال 2007 میزانی بالغ بر 7.9 تا 8 درصد باشد.
"ایمان سوگما" یکی از تحلیلگران مسائل اقتصادی در این رابطه می گوید : به نظر من رشد اقتصادی دولت نه تنها به میزان مد نظر دولت نخواهد رسید بلکه اندونزی رشد اقتصادی کمتر از 6 درصد خواهد داشت زیرا در طول ماه های اخیر افزایش قیمت نفت و همچنین مسائل و مشکلات جانبی باعث شده است تا فعالیت صنایع مختلف تحت شعاع قرار گیرد. وی ادامه داد : بنظر من در صورتی که اندونزی می خواهد سال آینده رشد اقتصادی مناسبی داشته باشد پیشتر باید مشکلات اصلی و موانع پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور از قبیل موضوع تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ها، قیمت سوخت اتومبیل ها و ... را حل و فصل نماید.
روزنامه سواراکاریا در یاددشتی می آورد که از کل میزان بدهی های دولت اندونزی (1.300 تریلیون روپیه) بیش از 550 تریلیون آن بدهی خارجی می باشد ولی با این حال دولت اعلام نموده که هنوز هم به وام ها خارجی نیازمند می باشد.
وزیر دارایی اندونزی با اشاره به تجربه کشورهایی که توانسته اند خود را بی نیاز از وام های خارجی کنند گفت : تجربه این کشورها نشان داده است پیشرفت وضعیت اقتصادی کشور در تمامی سطوح می تواند یک کشور را از نیاز به وام های خارجی بی نیاز سازد و این همان روندی می باشد که ما در حال حاضر در پی اجرای آن می باشیم.
نظر شما