به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محسن رضایی که چهارشنبه شب در مراسم بزرگداشت سردار شهید احمد کاظمی فرمانده فقید نیروی زمینی و جمعی از فرماندهان سپاه سخن می گفت، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این شهدا، اظهار داشت: آنچه موجب خوشحالی این عزیزان می شود و به همه آنها ارتباط پیدا می کند، پرداختن به فلسفه پیدایش این انسان ها در سرزمین ماست.
این فرمانده ارشد دفاع مقدس افزود: باید به این موضوع اندیشید که چه شد کاظمی ها، باقری ها، باکری ها و بروجردی ها به وجود آمدند و این افتخارات را برای میهن اسلامی ما آفریدند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش که آیا یک بار دیگر چنین فلسفه ای می تواند در جامعه ما شکل بگیرد که همه آحاد جامعه مانند این انسان ها بشوند؟، مهمترین مسئله را در ترویج روحیه شهیدان بزرگوار، یاد آوری نام آنها دانست و گفت: مجموعه ای که از سال 55 تا 84 در کشور ما زندگی کردند، 30 سال بدون استراحت در اوج حوادث و در سخت ترین شرایط زندگی کردند که این مسئله ساده ای نیست.
وی با تاکید بر این که شهدای عرفه معنویت، عقلانیت، تدبیر، نوآوری و خلاقیت را با هم داشتند، گفت: این عزیزان فرماندهانی پاسخگو بودند و بدون تنبیه و تشویق از خود در قبال کارهایی که انجام می دادند، سئوال می کردند.
رضایی خاطر نشان کرد: شهیدان ما حوادثی مانند انقلاب، جنگ، حوادث کردستان و فعالیت جریانات ضد انقلاب و کودتا را با انواع سختی ها پشت سر گذاشتند و در زمانی که زنده بودند از آنها تجلیل نشد و اگر بخواهیم سختی هایی را که بر این عزیزان گذشت، بازگو کنیم می توانیم بگوییم که آنها 30 سال زندگی نکردند بلکه این مدت به اندازه 300 سال بر آنها گذشت.
وی افزود: این شهیدان در جنگ سختی ها و مشکلات بسیار فراوانی داشتند اما نکته ای که به همگی آنان آرامش و استحکام می بخشید، ایمان به خداوند و کلام امام (ره) بود.
فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس مسئله دیگر مربوط به شهدا را مسئولیت پذیری آنها عنوان کرد و ادامه داد: شهیدان ما افراد بسیار مسئولی بودند و از کنار کوچکترین مسائل نیز بی تفاوت نمی گذشتند و دست به کاری نمی زدند که خسارتی به بار آید و در واقع معنویت، عقلانیت، تدبیر، نوآوری و خلاقیت را با هم داشتند.
به اعتقاد دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسئولانی که خود را پاسخگو بدانند، اندک هستند و برای این مسئله معمولا تنبیه و تشویق در نظر گرفته شده است.
رضایی تصریح کرد: آنچه سبب شد چنین مجموعه ای شکل بگیرد، هویت انقلابی و اسلامی بود که در وجود این عزیزان شکل گرفت؛ هویت آن چیزی است که ما خود را در جامعه به واسطه آن تعریف می کنیم و هدف و جهت را به ما می نمایاند.
او، بی هویتی را باعث گذران عمر، بی هدف بودن و بطالت خواند و متذکر شد: کسانی که هویت خود را پیدا می کنند به حرارت و جوش و خروش می افتند و به همین علت یک هویت انقلابی و اسلامی در پاسداران و شهیدان به وجود آمد.
فرمانده اسبق سپاه همچنین تاکید کرد که پاسداران کسانی هستند که در سال های قبل از انقلاب و در کوران حادثه انقلاب مانند صفوی و ذوالقدر که هنوز زنده هستند، معنا و مفهوم خود را پیدا کردند و پس از پیروزی انقلاب بلافاصله مقابله با ضد انقلاب را آغاز کردند و در جنگ هم توانستند هویت خود را در سایه هدایت امام (ره) و تربیت روحانیت معظم به دیگران منتقل کنند.
دکتر رضایی هویت را شامل 4 مولفه اعتقاد، ارزش ها، اخلاق و تفکر سیاسی دانست و اظهار داشت: اعتقاد پاسداران ما به اسلام ناب محمدی (ص) بود و چنین اسلامی متفاوت با اسلام های دیگر بود و در حقیقت می توان گفت که اسلام آمریکایی و منهای روحانیت نبود بلکه اسلام منطبق با آموزه های امام خمینی (ره) بود.
وی افزود: اسلام پاسداران و شهدای عزیز ما اسلام ناب محمدی (ص) و منطبق با آموزه های امام(ره) بود که با اسلام حجتیه و یا اسلام مورد نظر دراویش و صوفیه تفاوت اساسی داشت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد دوم هویت را ارزش ها و اخلاق خواند و اظهار داشت: این شهیدان بی ادعا بودند و بر سر کسی منت نمی گذاشتند و این گونه نبود که مسائل را به گردن دیگران بیندازند و خود را بی گناه جلوه دهند؛ آنها کارهای دیگران را کوچک نمی شمردند و کار خود را نیز بزرگ جلوه نمی دادند.
رضایی بعد سوم هویت را برخورداری از تفکر و خط سیاسی ذکر کرد و گفت: همه شهیدان ما دارای حد و مرز سیاسی و اخلاقی و اعتقادی و به عبارتی ظلم ستیز و استکبار ستیز و ولایت مدار بودند و برای مردم در صحنه سیاسی جایگاهی والا در نظر می گرفتند.
فرمانده سابق سپاه خاطر نشان کرد: هویت انقلابی یک مائده آسمانی است که در وجود شهدای ما بود و همین مسئله از آنها انسان هایی بهشتی آفرید؛ چرا که آنها به ایمان اکتفا نکرده بودند و هنگامی که تقوا در کنار ایمان بنشیند می تواند انسانی چون حاج احمد کاظمی بیافریند.
او با تاکید بر اینکه هویت باید ساخته شود، توضیح داد: هویت زمانی ساخته می شود که بتوانیم محیط سیاسی و اجتماعی را برای جوانان فراهم کنیم تا آن روحیه در یک محیط جهادی بتواند در کالبد جامعه عظیم دوانیده شود.
رضایی ادامه داد: شرایط حاکم بر کشور، محیط اجتماعی و سیاسی را برای احمد کاظمی باز کرد اما بعد از جنگ کسانی که میتوانستند تجربیات خود را به جوانان منتقل کنند به پادگانها رفتند و یک سرمایه عظیم معنوی و اجتماعی در پادگانها محصور شد و محیط به شکل دیگری شد و مسائل مربوط به صحنه جنگ که باید به نسل دیگری منتقل می شد، منتقل نشد و یک شکاف در این میان ایجاد شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد که "شهدای عرفه نشان دادند که جامعه ما آمادگی دارد که بار دیگر حاج احمد ها، همت ها و خرازی ها و باکری ها بسازد.
نظر شما