به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از السفیر، برخی از کشورهای اسلامی که عربستان را مبنای رؤیت هلال ماه چه ماه رمضان و چه ذیحجه میدانند، به تبعیت از این کشور روز چهارشنبه 28 آذرماه را عید اعلام کردند، در حالی که در این روز هلال ماه ذیحجه با ابزار هم دیده نشده بود.
این مسئله منجر به اختلافاتی در کشورهای مختلف شد که اگر چه در روند مناسک حج زائران خانه خدا هیچ تغییری ایجاد نکرد، اما کشورهای دیگر را دچار اشتباه کرد و بیشتر کشورها این روز را جشن گرفتند و عید قربان اعلام کردند.
این مسئله تا آنجا پیش رفت که منجر شد که مراسم سالانه شستشوی خانه خدا که با گلاب ناب کاشان و بخورهای مرسوم و معطر طی مراسمی رسمی 1 ذیحجه هر سال انجام می شود، برگزار نگردد. زیرا عربستان روز اول ذیحجه را روز دوم اعلام کرد و چون این مراسم تنها اولین روز این ماه انجام می شود، از شستشوی کعبه سرباز زده شد.
اما برخی از کشورها نیز به نظر عربستان توجه نکرده و خود منتظر رؤیت هلال ماه ذیحجه شدند. از این رو 22 کارشناس نجوم طی نامه ای الکترونیکی از عربستان خواستند تا اشتباه خود را در مورد اعلام روز عید قربان اعلام کند. این گروه معتقدند که بر اساس نظر آنها هلال ماه ذیحجه در روز دوشنبه 10 دسامبر ( 19 آذرماه) اثبات نشده بود و حتی بیشتر کشورهای اسلامی نیز آن را ندیده بودند.
این کارشناسان اظهار داشتند: این برای اولین بار نیست که این اتفاق در عربستان رخ داده است، بلکه در سال 1996 نیز مشابه این اتفاق افتاده بود و ماه غیرموجود در آسمان را موجود اعلام کردند.
کارشناسان معتقدند که رؤیت هلال ماه ذیحجه در روز دوشنبه گذشته امکانپذیر نبود حتی با ابزار.
کارشناسانی از کشورهای امارات، مصر، کویت، عمان، هلند، عربستان و سوریه این نامه را امضا کردند.
نظر شما