به گزارش خبرگزاری اعزامی مهربه مکه مکرمه، زائران بیت الله الحرام که دیروز در رمی جمره عقبه و عید قربان شرکت کرده بودند؛ امروز با رمی جمرات سه گانه در پای جمره اولی، وسطی و عقبه به نمادهای سه گانه شیطان سنگ زدند.
همچنین فردا نیز حجاج خانه خدا با تکرار رمی جمرات به مناسک خود در منا پایان می بخشند و برای اتمام مناسک در مسجد الحرام به شهر مکه باز خواهند گشت.
گفته می شود که امسال به سبب ساخت و تکمیل سه طبقه از پل پنج طبقه جمرات که در هر ساعت 360 هزار حاجی می توانند مراسم رمی جمره خود را انجام دهند؛ سنگ اندازی حاجیان وضعیت بهتر و منظم تری داشت.
"پل جمرات"
نکاتی در باره رمى جمره عقبه:
این قسمت چهارمین عمل از اعمال حج که نکاتی قابل ذکر است:
1 ـ پس از طلوع آفتاب روز دهم ذى حجه (عید قربان) حجاج براى انجام بقیه اعمال حج از مشعر الحرام بیرون آمده و روانه منا مى شوند و اولین عمل از اعمال منا را که رمى جمره عقبه است باید انجام دهند .
2 ـ در آخر منا سه ستون سنگى وجود دارد که اولین ستون، "جمره اولى" و دومین آنها "جمره وسطى" و سومى را "جمره عقبى یا عقبه" مى نامند؛ اولین کار واجب در روز عید قربان زدن هفت عدد ریگ به جمره عقبه است.
3 ـ هفت سنگ باید به ستون بخورد ولى لازم نیست پشت سرهم باشد؛ پس اگر دوعدد به ستون بخورد و سومى نخورد وچهارمى بخورد؛ تنها سه عددى که به ستون خورده به حساب مى آید و اگر شک کند هفت عدد خورده یا نه، باید به قدرى بزند تا یقین کند هفت عدد به جمره خورده است.
4 ـ سنگ ریزه ها باید دارای شرایط زیر باشد:
الف - زیاد بزرگ یا ریز نباشد، بلکه به اندازه اى باشد که به آن ریگ بگویند.
ب - از منطقه حرم باشد، مثلا مشعرالحرام، منا یا شهر مکه.
ج - قبلا براى رمى از آن استفاده نشده باشد.
د - مباح باشد، (غصبى نباشد).
5 ـ بانوان، کودکان، بیماران و پیرمردان مى توانند، شب عید قربان پس از نصف شب و قبل از اذان از مشعر الحرام خارج شوند و اگر نمى توانند رمى جمره را در روز انجام دهند؛ مى توانند همان شب رمى جمره عقبه را انجام دهند.
چند نکته در باره رمی جمرات سه گانه :
رمی جمرات سه گانه سیزدهمین عمل از اعمال حج است.
- در روز یازدهم و دوازدهم ذى حجه حجاج باید به هریک از سه ستون هفت عدد سنگ بزنند.
- وقت رمى: از طلوع آفتاب تا غروب است. (چه در روز عید یا در این ایام).
"نمایی دیگر از پل در دست احداث جمرات"
- رمى در شب جایز نیست (مگر کسى که عذر داشته باشد و نتواند در روز رمى کند) و اگر مثلاً روز یازدهم، رمى را ترک کرد؛ باید فرداى آن روز قبل از رمى همان روز، رمى روز گذشته را قضا کند.
- کیفیت رمى : کیفیت رمى باید به شیوه ای که در رمى جمره عقبه صورت می گیرد باشد.
- ترتیب رمى : ابتدا باید به جمره اولى سنگ زد و سپس به وسطى و بعد از آن به جمره عقبه.
- در روز دوازدهم ذى حجه، بعد از ظهر شرعى حجاج مى توانند از منا خارج شوند، ولى چنانچه کسى آن روز از منا نرود تا آفتاب غروب کند، باید شب سیزدهم را نیز در منا بماند و روز سیزدهم جمرات سه گانه را رمى کند.
نظر شما