به گزارش خبرنگار مهر در ساری ، فرود شریفی صبح چهارشنبه در اولین همایش الزامات ساماندهی فعالیت دستگاههای دولتی در حوزه های آبخیز شمال کشور در دانشکده منابع طبیعی ساری افزود: سالانه بر اثر رسوبگیری پنج درصد از حجم سدهای کشور کاهش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش شدید آبی و بادی، فقر و توسعه نیافتگی، سیلاب های وحشی، دوره های خشک و تر طولانی، شرایط اقلیمی، توپو گرافی و زمین شناسی ایران باعث شد تا میزان فرسایش خاک در کشور افزایش یابد.
رئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه سرانه برخورداری مردم جهان از جنگل بیش از شش دهم متر مکعب در سال است، تصریح کرد: این سرانه در ایران حدود دو دهم است.
شریفی با بیان اینکه 86 میلیون هکتار مرتع در کشور وجود دارد، یاد آور شد: 8/1 جنگلهای کشور در شمال ایران پراکنده است.
وی با اعلام این میزان 56 میلیون هکتار از مراتع کشور کم تراکم و فقیر هستند ارزش اقتصادی سالانه جنگلهای کشور را 300 هزار میلیارد ریال عنوان کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه پنج هزار و 300 تن انواع گیاهان دارویی و صنعتی ایران به دنیا صادر می شود، میزان ارزی صادرات گیاهان دارویی به کشورهای دنیا را 25 میلیون دلار برآورد شده است.
شریفی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه الگوی مدیریت که جامع و مشارکتی منابع طبیعی در سطح حوزه های آبخیز مشخص نیست، اظهار داشت: توسعه انسانی هدف زندگی سالم در محیط است.
وی با بیان اینکه نیمی از وسعت جهان مناطق کوهستانی است درعین حال تصریح کرد: 70 درصدنزولات جوی در ایران تبخیر می شود.
شریفی ادامه داد: 75 درصد بارش های کشور در فصول غیر زراعی و مابقی در فصل زراعی رخ می دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه حدود 91 میلیون هکتار از عرصه های حوزه های آبخیز کشور سیل خیز هستند میزان رسوب حوزه های آبخیز سدهای موجود در حال احداث را 236 میلیون متر مکعب در سال عنوان کرد.
استاندار مازندران نیز در سخنانی با اشاره به اینکه مدیریت آب و خاک و آبخیزداری در شمال کشور دارای برنامه مدونی نیست اظهار داشت: گردش آب طبیعی در استانهای شمالی به راحتی هدر می رود.
شفقت افزود: جامعه مردمی بهره بردار از مراتع در این استانها با مدیریت قانونی اعمال وظایف نمی کند.
وی با بیان اینکه افزایش جمعیت دلیلی برای روی آوردن مردم و صنایع به جنگلها شده است، تصریح کرد: علیرغم توسعه فعالیتهای صنعتی در مراتع استان میزان درختکاری در مازندران افزایش چشمگیری داشته است.
نظر شما