به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا خزائلی در آیین گرامیداشت روز جهانی صنایعدستی و تجلیل از هنرمندان فعال در این حوزه اظهار کرد: سهولت صادرات صنایعدستی با تاکیدات، توجهات و مصوبات مقام عالی وزارتخانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی طی چند سال اخیر برای صنعتگران ایجاد شده ضمن اینکه امکان صادرات محصول به صورت چمدانی و بدون پرداخت عوارض گمرکی در حوزه صنایعدستی وجود دارد که باید از این امتیازات برای توسعه و تقویت این بخش بهره برد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان افزود: هزینه های تولید صنایعدستی در کشور به ریال ولی صادرات آن به دلار است و در این حوزه میتوان از مزیت گران بودن نسبی ارز نیز استفاده کرد.
وی بیان کرد: برخی از تولیدکنندگان استان بهصورت سنواتی و سابقهای که در این حوزه دارند محصولات خود را به کشورهای همسایه صادر میکنند و جا دارد که صنعتگران بیشتری به این حوزه ورود پیدا کنند و در این حوزه میتوانند از فضای تعاملی مناسب اتاق بازرگانی استان نیز بهرهمند شوند.
خزائلی عنوان کرد: بسیاری از مبالغ تسهیلات که از محل تبصره ۱۶و ۱۸ که بین متقاضیان این حوزه توزیع شده برای کارگاههای انفرادی بوده و لازم است که این کارگاه ها در سال جاری توسعه پیدا کنند.
وی یادآور شد: با احتساب مشاغل خانگی نزدیک به ۱۰ هزار پروانه در این حوزه صادر شده که تعداد اندکی فعال هستند و امیدواریم بتوانیم این فاصله را با ایجاد کارگاه و فعالیت گروهی و جمعی پر کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خاطرنشان کرد: مزیت ایجاد این کارگاهها نظم و نظام مالی، پرداخت تسهیلات با مبالغ بالاتر و امکان توسعه بیشتر هست که نیاز به حمایت، آموزش و پیگیری از طرف ادارهکل دارد و امیدواریم در سال ۱۴۰۳ این دو مهم را به نتیجه رسانده و بهرهبرداری کنیم.
در این مراسم از پیشکسوتان، هنرمندان دارای مهر اصالت ملی و هنرمندان دارای نشان فاخر صنایعدستی تقدیر شد.
همچنین اولین سری کارت هنرمندی به عنوان هویت ملی و بینالمللی به هنرمندان دارای درجه هنری، مهر اصالت و پیشکسوت فعال اعطا شد.
نظر شما