به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر کشور در حاشیه گردهمایی روسای ستاد بازرسی انتخابات کشور که صبح امروز در وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر آغاز تبلیغات زود هنگام انتخاباتی گفت: موارد تخلف تبلیغات زود هنگام کاملامشخص است و اگر چنین اقداماتی انجام شود قابل تعقیب و پیگیری است.
وی افزود: اما بسیاری از این تحرکات تخلف محسوب نمی شود و یک کاندیدا به طور حتم باید تحرکات اجتماعی داشته باشد.
پورمحمدی ادامه داد: آنچه که در قانون انتخابات به منزله تبلیغات زودهنگام بیان شده کاملا مشخص است و شامل یک سری فعالیت های رسمی است که باید در زمان مقرر خود انجام شود.
وزیر کشور تاکید کرد: ما نمی توانیم فضای انتخابات را ببندیم و لذا باید فضایی با نشاط و همراه با گفتگو ایجاد شود تا مردم در انتخابات مشارکتی آگاهانه داشته باشند.
وی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان در گرگان به علت رحلت نماینده مردم این شهر نیز همچون سایر حوزه های انتخابیه برگزار خواهد شد، یا خیر اظهار داشت: خیر، به دلیل اینکه رحلت آیت الله طاهری نماینده مردم گرگان در مجلس خبرگان در این روزها اتفاق افتاده و اکنون چند روز بیشتر به آغاز ثبت نام ها باقی نمانده این موضوع امکانپذیر نیست و انتخاب نماینده مردم این شهر به صورت انتخابات میاندوره ای در سایر انتخابات سراسری برگزار خواهد شد.
پور محمدی در ادامه در پاسخ به سئوالی مبنی بر توافقات وزارت کشور با شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات رایانه ای در 24 اسفند خاطر نشان کرد: شورای نگهبان به صورت اصولی با برخی مراحل برگزاری انتخابات رایانه ای موافقت کرده و در یکی دو حوزه مواردی را محدود کرده است.
وزیر کشور افزود: شورای نگهبان به ما اجازه داده مواردی از انتخابات رایانه ای را به صورت موازی انجام دهیم و ما درک می کنیم با توجه به برگزاری اولین بار انتخابات رایانه ای اینگونه احتیاط کردن ها برای تضمین سلامت آراء مردم لازم است.
پورمحمدی گفت: برای تایید هویت در سراسر کشور به صورت موازی (دستی و رایانه ای) عمل می کنیم و ثبت مهر در شناسنامه ها الزامی است.
وی خاطر نشان کرد: شمارش آرا در تهران به صورت کلی و اصولی رایانه ای انجام خواهد شد و ما تلاش می کنیم تا زیر ساخت های لازم را در زمانبندی مشخص آماده کنیم.
وزیر کشور همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص تایید صلاحیت ها گفت: 4 مرجع استعلامات را انجام می دهند اما مرجع تشخیص صلاحیت ها هیئت های اجرایی هستند که از معتمدین تشکیل می شود و اگر یک موضوع نیاز به بررسی بیشتری داشته باشد هیئت های نظارت در خصوص تایید یا رد صلاحیت ها نظر می دهند.
وزیر کشور افزود: چنانچه هیئت های اجرایی لازم بدانند حتی می توانند تحقیقات گسترده تری را در خصوص کاندیدا ها انجام دهند و طبق قانون انتخابات آنان چنین حقی را دارند.
پورمحمدی همچنین در پاسخ به فعالیت احزاب و گروه های بدون پروانه در انتخابات تصریح کرد: ما قبلا اعلام کرده ایم که گروه های بدون شناسنامه قانونی و ثبت شده اجازه فعالیت در انتخابات آتی را نخواهند داشت و باید احزاب و تشکل ها ثبت شده باشند.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه امنیت نقاط مرزی در انتخابات چگونه تامین خواهد شد، اظهار داشت: همان اقدامات و تمهیدات امنیتی را که همیشه مد نر قرار داده ایم در انتخابات نیز مد نظر داریم و در مناطقی که پیش بینی می شود بروز اقدامات نا امنی بسیار است، نظارت را بیشتر خواهیم کرد.
وزیر کشور متذکر شد، ستاد امنیتی ما ستاد گسترده ای است و حداقل بیش از 200 هزار نفر را در این ستاد به خدمت خواهیم گرفت.
پورمحمدی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر انتخاب مدیر کل دفتر انتخابات وزارت کشور گفت: اکنون خانلو سرپرست دفتر انتخابات وزارت کشور است و بدون مشکل کارها را انجام می دهد و بار بیشتر کار بر دوش افشار رئیس ستاد انتخابات کشور است.
وی افزود: در حال حاضر نمی خواهیم تغییرات و یا جابجایی هایی را داشته باشیم چرا که ممکن است هر تغییری موجب برخی تنش ها شود.
وزیر کشور همچنین در خصوص معرفی معاون امنیتی خود گفت: انشاء الله به زودی اعلام خواهیم کرد.
نظر شما