۱۲ دی ۱۳۸۶، ۱۳:۴۸

ادغام یاابقاء شورای عالی عتف-4

ادغام شوراها پژوهش و فناوری را تعلیق کرده است

ادغام شوراها پژوهش و فناوری را تعلیق کرده است

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: هیچکدام از شوراهای ادغام شده از تیر ماه تاکتون تشکیل جلسه ای نداده اند و بسیاری از تبصره ها و قوانین پژوهش و فناوری با تعلیق و ادغام شوراهای سابق اجرایی نشده اند.

دکتر علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طرح مجلس مبنی برابقاء شوراهای مصوب مجلس گفت: دولت در تیرماه حدود 12 شورا را در حیطه های مختلف در شورای آموزش، پژوهش و فناوری ادغام کرد. یکی از دلایل دولت برای این کار عدم فرصت کافی برای شرکت کردن رئیس جمهور در جلسات شوراها بود.

وی اظهار داشت: برخی نمایندگان مجلس، شوراهای ادغام شده در شورای آموزش، پژوهش و فناوری را فاقد هماهنگی می دانستند و از آنجا که برخی از شوراهای ادغام شده مانند شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و شورای آموزش و پرورش مصوبه مجلس را دارند، نمایندگان معتقد هستند، ادغام این دسته از شوراها توسط دولت با قانون مغایرت دارد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه ادغام شوراهای مصوبه مجلس از ابتدا در اختیار شورای عالی اداری نبوده است، گفت: مجلس شورای اسلامی به شورای عالی اداری اختیاراتی در زمینه ادغام شوراهای مصوب مجلس نداده است.

وی اظهار داشت: در صورتی که دولت مشکلی را در شوراهای مصوبه مجلس مانند "علوم، تحقیقات و فناوری" و "آموزش و پرورش" مشاهده کرده باید برای رفع مشکل موضوع را در قالب لایحه ای به مجلس ارائه می داد.

عباسپور اضافه کرد: همچنین برای رفع مشکل عدم فرصت کافی برای شرکت کردن رئیس جمهور در جلسات شوراها، بهتر بود معاون اول ریاست جمهوری یا وزیر مربوط در جلسه شرکت کند.

وی گفت: با توجه به این موارد و پیگیری برخی نمایندگان، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز بر ابقاء شوراهای مصوب تأکید کرد و مذارکراتی در این زمینه صورت گرفت که نهایتا بی نتیجه باقی ماند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: از این رو با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی طرحی مبنی بر عدم ادغام شوراهای مصوب مجلس تهیه شد که هفته گذشته دو فوریت آن به تصویب رسید و کلیات آن نیز در هفته آتی بررسی می شود.

وی گفت: طرح مجلس بر آن است تا با تأمین نظر دولت در راستای برطرف کردن مشکلات شوراها، ادغام آنها نیز با مشکل مواجه نشود.

وی اظهار داشت: از تیرماه تا کنون هیچکدام از شوراهای ادغام شده تشکیل جلسه ای نداده اند این در حالی است که بسیاری از تبصره ها مانند بند واو تبصره 9 نیاز به بررسی و نظارت و بسیاری از فعالیتها در زمینه بودجه سال آینده نیز نیاز به مصوبات این شورا دارند.

عباسپور در مورد اجرایی شدن بند واو تبصره 9 مبنی بر اینکه دستگاههای اجرایی 1 تا 4 درصد از درآمد خود را به پژوهش اختصاص دهند، افزود: متأسفانه مطمئن هستیم که تاکنون این تبصره که در سال جاری به تصویب رسید توسط دستگاههای اجرایی عملیاتی نشده است و با انحلال شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری که متولی نظارت بر حسن اجرای این مصوبه بود، این تبصره اجرا نمی شود که ضربه ای بر تحقیقات کشور است.

وی اضافه کرد: شورای عالی آموزش و پرورش نیز شورایی با سابقه طولانی است و ادغام آن مکشلات بسیاری را برای آموزش و پرورش به همراه خواهد داشت. 

پس از آنکه دولت بحث ادغام شوراهای عالی را مطرح کرد، مجلس چهارم دی ماه به دو فوریت طرحی رای مثبت دادند که در صورت تصویب نهایی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ابقا می شود.

نمایندگان مجلس در نشست علنی روز سه‌شنبه چهارم دی ماه به بررسی دو فوریت طرح تعیین وضعیت، ابقا و اصلاح شوراهای عالی پرداختند و دو فوریت آن را با‪ ۱۴۲‬رای موافق، ‪ ۲۶‬رای مخالف ‪ ۱۴‬رای ممتنع از مجموع ‪ ۱۹۹‬نماینده حاضر تصویب کردند.

بر اساس این مصوبه، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ابقا می‌شود و رئیس جمهور رییس این شورا و وزیر علوم نایب رئیس آن خواهد بود.

این در حالی است که غلامحسین الهام سخنگوی دولت در مرداد ماه سال جاری برای کوچک سازی بدنه دولت و رسیدگی رئیس جمهور و معاون اول وی به تمامی شوراهای عالی از تصمیم دولت برای ادغام شوراهای عالی خبر داد. سخنگوی دولت در آن زمان از ایجاد شورای عالی آموزش، پژوهش و فناوری با ادغام 12 شورای آموزشی، پژوهشی و فناوری خبر داد.

کد خبر 614879

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha