به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم آیت الله استادی مراجعه متخصصین به حوزه علمیه برای پاسخ سئوالهای خود را نشانه تدین دانست و گفت: فقها باید پاسخگوی تمامی مسایل مطروحه باشند اما ابتدا متخصصین باید موضوع را مشخص کنند. باید واقعیات را در اختیار فقیه قرار دهیم در صورتی که این امر انجام نشود، خلاف دیانت عمل شده است.
وی اظهار داشت: افرادی که به موضوع تخصص دارند باید وارد شوند و افرادی که به آن اهلیت نرسیده اند اگر بی جهت اظهار نظر کنند با تدین هماهنگ نیست و نباید وارد مسئله شوند.
حجت الاسلام احمد مبلغی - رئیس پژوهشگاه علم و فرهنگ اسلامی در مراسم، از متخصصین بیوتکنولوژی خواست اطلاعات موجود را در قالبهای موضوع شناسی فقهی به فقها ارائه دهند زیرا با توجه به حجم زیاد معلومات، ممکن است اطلاعات غیرضروری در صدر قرار گیرد و کار موضوع شناسی به خطر افتد.
دکتر محمد علی ملبوبی - رئیس انجمن بیوتکنولوژی نیز در این هم اندیشی با ارائه مطالبی در زمینه تاریخچه بیوتکنولوژی که اولین کاربرد موفق آن در تولید نوعی انسولین بود گفت: همزمان با دستیابی به این فناوری دو طیف مخالف و موافق نیز به وجود آمدند و مخالفین این علم در ایران مطالبی را عنوان کردند که محققین بیوتکنولوژی آن را مضحک می دانند.
وی با ذکر مثالی افزود: در نامه ای که یکی از مخالفین به ریاست جمهوری وقت ارائه کرد، عنوان شده بود در این علم با انتقال ژن صفات درنده خویی کوسه ها و صفات رذیله خوکها را به انسان منتقل می کنند.
دکتر تولایی نایب رئیس انجمن بیوتکنولوژی نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: متأسفانه گاهی در برخی دستگاههای اجرایی با یک جمله که ممکن است در علوم بیوتکنولوژی احتمال خطر وجود داشته باشد، حوزه عظیمی از علم و فناوری در کشور به تعطیلی کشیده می شود.
وی با اشاره به اهمیت بیوتکنولوژی در عرصه های پزشکی، دفاعی، کشاورزی، زیست محیطی اضافه کرد: تلاشهای پژوهشگران بیوتکنولوژی در سالهای اخیر تولیدات زیست فناوری را نظیر داروهای آیمود ( مهار کننده ایدز) و برنج تراریخته را برای کشور به ارمغان آورده است.
نظر شما