۱۴ دی ۱۳۸۶، ۱۱:۵۷

اتریش در قشم سرمایه گذاری می کند

مدیر عامل منطقه آزاد قشم اعلام کرد: سرمایه گذاران اتریشی در این منطقه آزاد سرمایه گذاری می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمد اصغری درجمع خبرنگاران با اشاره به سرمایه گذاری اتریشی ها برای ساخت پل خلیج فارس گفت: پس از انجام مذاکراتی و تفاهم اولیه با اتریشی ها در حال حاضر طرف اتریشی مطالعات اولیه در مورد نحوه اجرایی شدن احداث پل خلیج فارس و نیز میزان سرمایه گذاری مورد نیاز این طرح را آغاز کرده است.

وی افزود: در تفاهمی که با اتریشی ها انجام گرفت، 6 ماه زمان برای تکمیل و ارزیابی پروژه در نظر گرفته شده که سه ماه از مدت آن گذاشته و سه ماه دیگر نیز باقی مانده است.

این در حالی است که این طرح به 650 میلیون یورو سرمایه گذاری نیاز دارد که همچنین باید به صورت پکیچ پل ، اسکله و راههای ارتباطی اجرایی شود.

اصغری با اشاره به نهایی شدن اجرای پل خلیج فارس به صورت پل ، اسکله و خطوط ارتباطی گفت: این بسته به تصویب رسیده و تعیین سقف اعتبار مورد نیاز از سوی شورای اقتصاد صورت خواهد پذیرفت که البته مقدمات آن انجام شده است.

این درحالی است که معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور آن را به این شورا ارائه داده است.

به گفته وی باز پرداخت اقساط این سرمایه گذاری بر عهده دولت خواهد بود و در روش فاینانس ارزی بانک مرکزی بازپرداخت آن را تضمین می کند.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به تصویب اجرای پروژه احداث پل خلیج فارس و از سال 83 از سوی شورای اقتصاد، تصریح کرد: بررسی اخیر شورای اقتصاد مربوط به پل ، اسکله و خطوط ارتباطی چرا که احداث پل به تنهایی توجیه اقتصادی ندارد.

اصغری اظهار داشت: روش پیشنهادی منطقه آزاد قشم استفاده از فاینانس ارزی خود گردان است اما پیش بینی می شود که روش BOT به تصویب شورای اقتصاد برسد.

وی  مدت زمان تکمیل این پروژه را چهار سال عنوان و تصریح کرد: باز پرداخت اقساط این پروژه ده سال تعیین شده که طبق مطالعه ای که در دست انجام است مدت زمانی نرمال باز گرداند سرمایه اصلی سرمایه گذار به عنوان  مدت زمان مالکیت تعیین می شود.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین در خصوص اسکله کاوه گفت: اراضی اطراف اسکله کاوه به مساحت هزار و 400 هکتار که از پتانسیل تبدیل شدن به بارانداز و ترانزیت کالا برخوردار است می تواند به افزایش توجیه اقتصادی طرح بیانجامد که البته باید مورد توجه قرار گیرد.

اصغری افزود: برای بهره برداری بیشتر باید یارد های کناری آن تکمیل شود که البته به 300 میلیون یورو اعتبار نیاز دارد و از این رو تا زمانی که امکانات اسکله تکمیل نشود امکان استفاده گسترده از آن وجود ندارد.

به گفته وی در حال حاضر سیمان قشم از این اسکله به عراق صادر می شود، ضمن اینکه سازمان بنادر و کشتیرانی نیز تعامل مطلوبی با مناطق آزاد قشم دارد و تا زمانی که تجهیز اسکله کاوه صورت نگیرد بهره برداری از آن موضوعیت چندانی ندارد.

این مقام مسئول در منطقه آزاد قشم تخلیه و بارگیری با حجم بالا در اسکله کاوه را مقدور ندانست و افزود: در حال حاضر این امکان وجود ندارد و در حالی که مشکل تعرفه های این اسکله نیز با سازمان بنادر و کشتیرانی حل شده تکمیل اسکله در مجموعه پروژه پل خلیج فارس پیش بینی شده است.

به گفته اصغری، بالغ بر 600 میلیون یورو مجوز سرمایه گذاری در شهرک صنعتی قشم صادر شده و در یک سال اخیر نیز حدود 18 پروژه صنعتی در شهرک صنعتی کاوه و شهرک صنعتی تولا اجرا شده که پس از آماده سازی انتقال تجهیزات مورد نیاز راه اندازی شده و تا یک سال آتی به بهره برداری می رسد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مجوز احداث سازه های دریایی در شهرک صنعتی تولا صادر شده که پس از نصب سوله ها عملیاتی آن برای انجام امور نفتی بر روی چاههای داخل خلیج فارس آغاز می شود.

کد خبر 615727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha