دکتر غلامرضا خاتمی رئیس انجمن گوارش و کبد کودکان ایران دردومین همایش بیماریهای شایع گوارش کودکان گفت: آموزش و ارتقا سطح آگاهی خانواده ها و پزشکان به جهت تشخیص و درمان بیماری های گوارشی کودکان برای پیشگیری از بحرانی شدن بیماری و احتمال مرگ و میر آنها بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه بیش از صد نوع علت دل درد درکودکان تعریف شده است افزود: تشخیص و درمان صحیح دل درد تنها از طریق پزشک باید انجام گیرد و خانواده ها باید از دادن داروهای گیاهی ، شیمیایی و خوددرمانی برای بهبود دل درد کودکانشان جدا خودداری کنند.
خاتمی تصریح کرد: دل دردهایی که با علائمی نظیر تب ، سرفه، درد دست و پا ، اسهال و استفراغ همراه است و به سادگی درمان نمی شود ، باید جدی گرفته شود.
وی در مورد دل دردهای شایع نوزادان در چند هفته اول زندگی آنان گفت: دل دردهایی که در نوزادان یک و دو ماهه بروز می کند، کولیت و یا درد به صورت قلنج نام دارد که با گریه، جیغ زدن و جمع کردن دست و پای کودک به سمت شکم به مدت یک تا دو ساعت و غالبا در شبها همراه است که مادران می توانند در این مواقع نوزاد را بغل کرده تا هوای داخل معده نوزاد تخلیه شود.
وی با اشاره به اینکه دل دردها به دو نوع با علت و بدون علت تقسیم می شود خاطرنشان کرد: در بچه های سنین سه تا چهار سال دل درد با اسهال و استفراغ همراه است و برگشت غذا ( ریفلاکس ) ، ورم معده و روده ، کبد، آپاندیست ، سنگ کیسه صفرا و کلیه و بیش از صد نوع بیماری از علت های دل درد در کودکان به شمار می آید.
رئیس انجمن گوارش و کبد کودکان ایران افزود: دل درد مزمن که بیش از سه ماه طول می کشد و کودکان سنین 4 تا 6 سال بین 15 تا 20 درصد را مبتلا می کند و این درصد در دختران راهنمایی و دبیرستانی به 30 درصد می رسد که گاهی بدون علت است.
وی با تاکید بر اینکه خوددرمانی نه تنها به بهبود دل درد کودکان کمکی نمی کند بلکه باعث تشدید بیماری نیز می شود تاکید کرد: بسیاری از دل دردهای کودکان در صورت عدم درمان از جمله اسهال منجر به فوت کودکان می شود بنابراین مراجعه به موقع به پزشک جهت تشیخص صحیح علت دل درد و درمان به موقوع آن از اهمیت به سزایی برخوردار است.
دومین همایش بیماریهای شایع گوارش کودکان 13 و 14 دی ماه با حضور 200 تن از پزشکان عمومی ، متخصصین اطفال ، فوق تخصص اطفال ، گوارش ، آلرژی ، عفونی ، روانپزشکی و جراحی در انستیتو تغذیه ایران برگزار شد.
نظر شما