۱۵ دی ۱۳۸۶، ۱۴:۴۵

معاون وزیر بهداشت عنوان کرد:

خیز ایران برای قرار گرفتن در میان 10 کشور برتر علمی دنیا / لزوم احیای مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی

خیز ایران برای قرار گرفتن در میان 10 کشور برتر علمی دنیا / لزوم احیای مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به رشد علمی کشور و رتبه سی ام ایران در سطح دنیا در بخش علم و فناوری یاد آور شد: با حمایتهای بودجه ای و رشد مقالات علوم پزشکی ایران می تواند تا سه سال آینده جزء 10 کشور برتر دنیا قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد واسعی امروز در سیزدهمین جشنواره تحقیقاتی رازی که در محل سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با ارائه گزارش سیزدهمین دوره جشنواره تحقیقاتی رازی گفت : در جشنواره رازی در دو بخش از محققان حقیقی و پژوهشگران حقوقی تقدیر می شود که در بخش حقیقی در این دوره بخش محققان کشورهای عضو آیسسکو نیز اضافه شد که امیدواریم در سال آینده این افراد به صورت گسترده تری در جشنواره حضور یابند.

رئیس هیئت اجرایی سیزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از حذف بخش پایان نامه های برتر در سیزدهمین دوره جشنواره رازی خبر داد و گفت: در این دوره دو مقاله از محققان ایرانی که در مجله نیچر Nature به چاپ رسیده بود را مورد تقدیر قرار داده ایم. چاپ مقاله در این مجله به رتبه بندی دانشگاهها کمک می کند و 25 درصد در رتبه بندی جهانی آنها نقش دارد.

وی افزود: در این دوره از جشنواره سعی شده که رقابت بهتری در میان محققان علوم پزشکی کشور ایجاد شود و در این میان داوران نیز از نقاط مختلف کشور برای داوری طرحها دعوت شدند و برای بخش ابداعات و اختراعات نیز از داوران مراکز غیر پزشکی هم کمک گرفته شده است.

واسعی تعداد کل طرحهای رسیده به جشنواره رازی را 324 طرح عنوان کرد و گفت: بخش ابداعات با 68 طرح بیشترین میزان طرحها را به خود اختصاص داده بود. این امر نشان می دهد که پژوهشگران علوم پزشکی کشور نیز به علم کاربردی توجه بیشتری داشته اند.

وی با اشاره به بخش نهادها و سازمانهای حقوقی که در این دوره از جشنواره مورد تقدیر قرار گرفتند، گفت: محورهایی از جمله تولید علم، توانمندسازی و رهبری پژوهشی در این رتبه بندی تأثیر دارد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با انتقاد از خالی ماندن ظرفیت مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور خواستار شد این مرکز دوباره کار خود را آغاز کند.

وی یادآور شد : چارچوب کلی این مرکز ایجاد شده است و باید هرچه سریعتر با اتصال به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بتواند تحقیقات استراتژیک در حوزه علوم پزشکی را انجام دهد.

واسعی با اشاره به تولید علم کشور در حوزه علوم پزشکی و نوآوری ها و اکتشافات در این حوزه یاد آور شد: برای ثبت پتنت و اختراع در کشور نیاز به یک منبع معتبر واقعی نیاز داریم البته هم اکنون چنین مرکزی در کشور وجود دارد اما نمی تواند به طور کامل این موضوع را پوشش دهد.

وی گفت: میزان بودجه مراکز تحقیقاتی که ردیف بودجه مستقل دارند حدود یک و نیم برابر بودجه دانشگاههای علوم پزشکی کشور است و آمار نیز نشان داده که با توجه به افزایش بودجه، کارهای تحقیقاتی بیشتری انجام شده است.

رئیس هیئت اجرایی سیزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از بررسی کیفی نشریات علوم پزشکی کشور در سال آینده خبر داد و گفت: نشریات علمی کشور بر اساس فرمت کلی و به صورت حرفه ای در عرصه پژوهشی در این دوره از جشنواره انتخاب شده اند و در سال آینده علاوه بر بررسی کیفی، تلاش نشریه برای ورود به نمایه های بین المللی نیز از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

وی اضافه کرد: بر اساس آمار موجود دانشگاههای علوم پزشکی تیپ یک 79 درصد تولید علم و رشد مقالات را در اختیار دارند و از هر دو محقق علوم پزشکی کشور نیز یک نفر دارای مقاله است اما واقعیت این است که برخی از محققان کشور با ارائه مقالات بیشتر توانسته اند جای خالی مقالات دیگر محققان را پر کرده اند.

واسعی گفت: اعضای هیئت علمی کشور و محققان علوم پزشکی باید با تلاش بیشتر، حداقل یک مقاله از سوی هر محقق را ارائه دهند و این مسئله به طور حتم در مدت 3 سال آینده رشد علمی ایران را چهار برابر خواهد کرد.

به گزارش مهر، سیزدهمین جشنواره رازی امروز به منظور تجلیل از محققین و معرفی فعالیتهای تحقیقاتی برتر علوم پزشکی کشور در محل سابق مجلس شورای اسلامی با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر بهداشت و محققان برتر علوم پزشکی کشور برگزار شد.

کد خبر 616387

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha