به گزارش خبرنگار مهر، لایحه بودجه سال 1387 که سومین بودجه تدوینی توسط دولت نهم به شمار می رود، به صورت متفاوت از گذشته به مجلس رفت.
محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری در زمان ارائه لایحه بودجه به مجلس و در جمع خبرنگاران، حجم کل بودجه سال 1387 را معادل 274 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این میزان، 73 هزار و 500 میلیارد تومان بودجه عمومی دولت و 203 هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی و بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت است.
به گزارش مهر، حجم کل قانون بودجه سالجاری حدود 231 هزار و 686 میلیارد تومان بوده است که از این میزان، 63 هزار و 945 میلیارد تومان به بودجه عمومی دولت و 167 هزار و 700 میلیارد تومان به بودجه شرکتهای دولتی و بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مربوط می شود.
احمدی نژاد از افزایش بیش از 30 درصدی اعتبار طرحهای عمرانی در لایحه بودجه سال 87 نسبت به سالجاری خبر داد و گفت: علت اصلی رشد بودجه سال آینده مربوط بهرشد بودجه در بخش عمرانی کشور است.
وی در ادامه تصریح کرد: سقف مصارف ارزی بودجه 87 معادل 36 میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.
احمدی نژاد گفت: میزان درآمدهای مالیاتی کشور هم در لایحه بودجه سال 87 نسبت به سالجاری 23 درصد افزایش یافته است. به گفته وی، دولت از سهم درآمدهای نفتی در بودجه 87 کاسته و به سهم درآمدهای مالیاتی افزوده است.
به گزارش مهر، لایحه بودجه سال 87 بر مبنای قیمت پایه نفت 39.7 دلار برای هر بشکه و دلار 890 تومانی بسته شده است.
وی در خصوص ویژگیهای لایحه بودجه سال ۱۳۸۷ افزود: بودجه امسال تبصره ندارد، یک ماده واحده و خیلی روشن است و فرصت هم هست تا نمایندگان بر جداول آن که خلاصه و طبقه بندی شده است، اشراف پیدا کرده و نظارت کنند.
رئیس جمهوری ادامه داد: ردیفهای بودجه بسیار کاهش پیدا کرده به حد یک پنجم یا یک ششم در سال رسیده است و در سال آینده این مقدار هم از ردیف بودجه کشور حذف خواهد شد.
به گفته وی، رشد آگاهی، توجه به علم و فن آوری و به کارگیری آن در کشور، فعال نمودن ظرفیتهای اقتصادی،توسعه و صادرات غیرنفتی، توزیع عادلانه بودجه در کشور، رفع تبعیض، محرومیت زادیی، تمرکز زادیی، افزایش قدرت خرید مردم و کاهش نرخ تورم و اصلاح ساختار دولت از ویژگیهای برجسته بودجه سال آینده کشور است.
رئیس جمهور توجه ویژه به بخش حمل و نقل عمومی کشور بر اساس مصوبه مجلس و لایحه دولت، کنترل مصرف انرژی در کشور و توجه به بخش مسکن و ساخت مسکن در سراسر کشور، تکمیل طرحهای نیمه تمام، توسعه شبکه آبیاری، تسهیل در امر ازدواج جوانان، توجه به فرهنگ اسلامی ایران و توسعه زیر ساختهای بخش گردشگری را از دیگر برجستگیهای بودجه سال آینده اعلام کرد.
وی همچنین در صحن علنی مجلس با اشاره به اینکه لایحه بودجه سالجاری 2400 صفحه بوده است، گفت: به منظور شفاف سازی دولت در گام اول لایحه بودجه سال 1387 را به حدود 600 صفحه رساند و قصد دارد لایحه بودجه سال 88 را به 50 تا 60 صفحه کاهش دهد.
به گزارش مهر، لایحه بودجه سال 87 بر مبنای قیمت پایه نفت 39.7 دلار برای هر بشکه و دلار 890 تومانی بسته شده است.
مقامات معاونت راهبردی و برنامه ریزی نهاد ریاست جمهوری مهمترین نقطه قوت لایحه بودجه سال 87 را روان سازی، ساده سازی و مقررات زدایی آن دانسته و تصریح کرده اند: شاید از نظر برخی افراد کلی بودن لایحه نقطه ضعف آن باشد اما نقاط قوت لایحه بیش از نقاط ضعف آن است.
بنابرگفته آنان، در مجموع درلایحه بودجه سال 87 پیچیدگی های بودجه های سالهای گذشته از بین رفته است. به عبارت دیگر،١٨٠ حکم در تبصرهها وجود داشت که جز موضوع نفت، شامل 600 میلیارد تومان درآمد و هزینه بود و در این زمینه لایحه جداگانه به مجلس ارائه شده که مسیر خود را طی می کند و برخی تبصره ها هم در قالب ردیفهای معین قابل ارزیابی قرار گرفته است.
البته کمیسیون مشترک رسیدگی به تبصره های دائمی بودجه ، این لایحه را به دلیل پیچیده بودن از نظر محتوایی و وقتگیر بودن بررسی آن رد کرده است.
گزارش مهر حاکی از آن است در آخرین جلسه تعدادی از نمایندگان سرشناس مجلس هفتم و وزرای دولت نهم شکل جدید بودجه نویسی دولت مورد تفاهم قرار گرفته است.
از سوی دیگر، بودجه های سنواتی معمولا 600 ردیف داشت که دولت از کاهش ردیفهای بودجه به کمتر از 70 ردیف خبر داده است. برخی نمایندگان سرشناس مجلس اظهارداشته اند که دولت باید ردیفهای بودجه 87 را به 160 ردیف برساند که گفته می شود احتمال اینکه تعداد ردیفهای بودجه ای از حدود 70 ردیف مورد نظر دولت فراتر رود نیز وجود دارد.
همچنین بودجه 87 همچنین بر مبنای قیمت پایه نفت 39.7 دلار برای هر بشکه و دلار 890 تومانی بسته شده است.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری نیز در گفتگو با مهر شفاف سازی را از ویژگی های لایحه بودجه سال آتی ذکر و تصریح کرده است: بودجه سال آینده در مسیر تحول سال گذشته است، زیرا از زمان ارائه لایحه بودجه سال 86 به مجلس تاکنون رایزنی های مختلف و متعددی با سایر دستگاه ها من جمله مجلس برای ادامه روند کار لایحه بودجه و تعقیب اقدامات سال گذشته صورت گرفت.
برقعی اظهارداشته است: دولت برای اینکه تبصره های دائمی از لایحه بودجه سال 87 را حذف کند و زمان بیشتری را از مجلس برای بررسی و تصویب آنها نگیرد، لایحه ای را تقدیم مجلس کرد که براساس آن تبصره های دائمی بودجه حذف شود.
نظر شما