به گزارش خبرگزاری مهر ، در گزارش معتبرترین و پرتیراژترین روزنامه اقتصادی جهان چنین آمده است: گرچه محمد باقر قالیباف تمایلی به توضیح در مورد سیاست و برنامه های سیاسی اش نشان نمی دهد ، اما تمامی حرکات وی به عنوان شهردار بلند پرواز تهران بوسیله حلقه سیاسیون پایتخت ایران بدقت مورد بررسی و کنکاش قرار می گیرد. کاندیدایی که تمایلات نو گرای وی باعث جلب توجه بسیاری در انتخابات ریاست جمهوری گذشته شد.
با وجود اینکه رئیس سابق 46 ساله پلیس ایران نیز یک "اصولگرا" شناخته می شود؛ اما بسیاری از تحلیلگران وی را نماد زندگی در ایران می دانند. نه اصلاح طلب (Reformist) است و نه خیلی محافظه کار (Conservative) . برخی دیپلمات ها عقیده دارند که وی می تواند در بین بسیاری از رای دهندگانی که احساس می کنند فریب جناح های اصلی سیاسی ایران را خورده اند، بیشترین جذبه و درخواست را داشته باشد. آنها ، قالیباف را مدیری "قاطع و نوگرا" می دانند. در عین حال هم قاطعیت و هم نوگرایی وی با منتقدان سیاسی داخلی در چالش است.
وی در اولین مصاحبه اش با رسانه های خارجی پس از شهردار شدن، هرگونه ادعا مبنی بر اقتدارگرایی ، یک جانبه گرایی و استفاده از زور در مدیریت را رد می کند. وی اصرار می کند که باید به کارنامه وی نگریست که حتی بعنوان رئیس پلیس در بین سالهای 2000 تا 2005، چنین رفتار نکرده است. او البته انتشار این اتهامات را ترور شخصیت برای مقاصد سیاسی می داند و چنین شیوه ای را محکوم می کند.
او از برچسب "نوگرا" ناراحت نیست و لیستی از تغییراتی که به مدیریت تهران آورده است را بیان می کند؛ که برخی از آنها از مدل های غربی حتی از شهری مثل نیویورک الهام گرفته اند. به گفته وی، یکی از ابداعات اش؛ تقسیم شهر به 380 محله برای اهداف اداری و تاسیس شوراها برای افزایش مشارکت مردم درتوسعه شهر است از "جلوی در خانه شان" . چیزی که اصلاح طلبان، که برای هشت سال قبل از احمدی نژاد شعار "مشارکت" را دنبال می کردند ، حتی با توجه به دارا بودن برنامه هایی که بسیار بر دموکراسی تاکید داشت ، موفق به انجام آن نشدند .
وی در مورد توسعه پایتخت می گوید که از سیستم حمل و نقل عمومی نیویورک، مراکز فرهنگی پاریس و حتی توسعه شهری دوبی در میان دیگر شهرها، درسهایی فراگرفته است. و در ادامه می گوید که اسلام هیچ تضادی با استفاده از تکنولوژی و علوم ندارد. قالیباف می گوید:" من یک دیدگاه فراتوسعه ای به کار دارم و برای آن، از مدرن ترین تکنولوژی های دنیا استفاده می کنم."
تهران نامرتب با برنامه شهری سردرگم و جمعیت زیاد، راه درازی تا اهداف بلند پروازانه شهردار کنونی اش دارد. ازدحام مهاجران از شهرکهای اطراف که هر روز برای کار و مسکن وارد تهران می شوند؛ تهران را برای زندگی به محلی سخت تر تبدیل می کند.
حتی منتقدان قالیباف تایید می کنند که وی به طرز موثر و سخت کوشانه ای برای حل سخت ترین مشکلات شهر تلاش می کند. پس از پذیرش این مسئولیت، بیش از 45 کیلومتر بزرگراه ساخته است و پیاده رو ی خیابان ولی عصر – طولانی ترین خیابان خاورمیانه – را بازسازی کرده است. سیستم حمل و نقل عمومی موثری را با بیش از 300 اتوبوس در مسیر های سریع السیر جدید که شرق تهران را به غربش متصل می کند و پارکومترهایی که به کاهش حجم ترافیک در ساعات پیک کمک می کند ؛ بخشی از اقدامات وی است.
هم چنین وی، به روند ساخت برج میلاد، چهارمین برج مخابراتی بلند دنیا پس از یک دهه کار کند، سرعت بخشیده و مراکز فرهنگی – ورزشی جدیدی ساخته است. وی بودجه شهرداری را به 32 هزار میلیارد ریال (حدود سه برابر قبل) با تشویق بخش خصوصی برای مشارکت در پروژه ها و مدیریت جذب 8هزارمیلیارد ریال سرمایه گذاری خارجی، افزایش داده است.
وی که کت و شلوار طوسی مرتبی پوشیده است ، از دفترش در مرکز تهران به جنوب فقیر و شمال ثروتمند پایتخت نگاه می کند و می گوید که حجم کارهای شهرداری علیرغم مشکلات در دوسال گذشته نسبت به 7 سال گذشته بیش تر است.
اما وی قبول دارد که هنوز باید کار بیشتری بشود. زیرا تهرانی که جمعیت شبانه 7.5 میلیونی اش در روز به 10.5 میلیون نفر می رسد؛ تنها توانایی ارائه خدمات به حداکثر 8 میلیون نفر را دارد.
شهردار می گوید که شهر به سرمایه گذاری های خارجی بیشتری نیاز دارد، در حالی که تایید می کند که بحران آفرینی قدرت های بین المللی بر سر برنامه هسته ای کشور، جذب سرمایه را مشکل کرده است.
در حالی که او به دستاوردهای مدیریتش اشاره می کند، تلاشهای آقای قالیباف تا کنون بوسیله برخی سیاست های عوامانه تحت الشعاع قرار گرفته است. وی اعتقاد دارد که شایستگی و مناسب بودن استراتژی اش بالاخره مشخص خواهد شد و در انتها می گوید:" من به هیچ وجه به تحمیق و عوام فریبی اعتقاد ندارم." و به همکارانش توصیه می کند:"شاید ما در کوتاه مدت در ذهن مردم عقب باشیم، اما ما مطمئنا در طولانی مدت، موفق خواهیم بود."
نظر شما