به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهرام عین اللهی امروز در نشست خبری در پاسخ به مهر افزود: سعی می شود که از این پس برای بورس های خارج از کشور، دانشگاهها بر اساس نیاز خود و تنها در مورد رشته هایی که در داخل وجود ندارد به صورت جذب هیئت علمی افراد را بورس کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: دانشگاههای علوم پزشکی می توانند میزان نیاز خود را اعلام کرده و افراد را پس از معرفی به شورای بورس، نیاز دانشگاههای خود را با بورسیه کردن این افراد تأمین کنند.
افزایش ظرفیت پذیرش در دوره های دکتری تخصصی برای رفع نیاز اعزام به خارج از کشور
وی یادآور شد: در حال حاضر با توجه به افزایش ظرفیت پذیرش در دوره های دکتری تخصصی بخش عمده ای از نیاز اعزام به خارج از کشور برای این رشته ها رفع شده است و بورسیه در داخل انجام می گیرد و هزینه بورس خارج برای کمک به این دانشگاهها پرداخت می شود.
عین اللهی افزود: افرادی که شامل این نوع بورسیه نیستند در صورت اعلام عدم نیاز دانشگاهها باید از طریق فراخوانهای هیئت علمی جذب دانشگاهها شوند. همچنین با همکاری معاونت سلامت افرادی که دارای رتبه های بالایی باشند می توانند طرح ضریب K خود را به عنوان هیئت علمی بگذرانند.
نوآوری در نهمین همایش آموزش پزشکی
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به برنامه ریزی نهایی نهمین همایش آموزش پزشکی گفت: در این دوره از همایش آموزش پزشکی، دو نوآوری پوستر الکترونیکی و انتخاب فیلم های آموزشی برتر ارائه می شود. پوستر الکترونیکی به عنوان یک روش جدید در کنفرانسها ارائه می شود که با استفاده از یک نرم افزار قابل جستجو همه پوسترها در چند مونیتور قابل مشاهده هستند.
وی افزود: همچنین فیلم های آموزشی که دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای آموزش دانشجویان خود تهیه کرده اند در این دوره از همایش ارائه می شود و به فیلم های برتر آموزشی نیز جوایزی اعطا خواهد شد. این کار علاوه بر تکمیل آرشیو فیلمهای آموزشی که بر اساس آموزش بومی شکل گرفته است، توانمندیهای دانشگاهی را نیز نشان می دهد.
عین اللهی با اشاره به جشنواره آموزش پزشکی شهید مطهری که برای نخستین بار در حوزه آموزش پزشکی برگزار می شود، گفت: فعالیتهای آموزشی گروهها و بخشهای آموزشی در دانشگاهها پس از برتری درون دانشگاهی در سطح کشوری در این جشنواره معرفی می شوند.
تشریح جزئیات بومی گزینی در 8 رشته علوم پزشکی در کشور
وی با تشریح جزئیات بومی گزینی در 8 رشته علوم پزشکی در کشور گفت: این طرح برای نخستین بار در سطح 8 رشته پرستاری، مامایی، اتاق عمل، هوشبری، بهداشت محیط، بهداشت خانواده، مبارزه با بیماریها و فوریت های پزشکی در مقاطع کاردانی و کارشناسی برگزار می شود.
معاون وزیر بهداشت دلیل انتخاب این رشته ها را وجود این رشته ها در تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و بالا بودن میزان ظرفیت این رشته - محل ها برشمرد و گفت: فراهم آوردن امکان ادامه تحصیل داوطلبان در استان محل اقامت خود، کاستن از مشکلات فرهنگی، کاهش مشکلات و محدودیت های خوابگاهی و ایجاد شانس برای ورود دیپلمه های هر استان به این رشته از جمله اهداف طرح بومی گزینی در این رشته ها است.
وی افزود: برای این طرح میزان دیپلمه های هر استان برآورد می شوند و سپس به نسبت ظرفیت پذیرش دانشجو در آن سال تحصیلی یک میانگین بدست می آید و در واقع این طریق با تعیین میانگین کشوری پذیرشف سهمیه عادلانه ظرفیت هر استان در این رشته ها در مقایسه با تعداد دیپلمه های هر استان برآورد می شود. این طرح در سال تحصیلی آینده اعمال می شود و به سازمان سنجش آموزش کشور نیز اطلاع داده شده است.
بازنگری آئین نامه آموزشی نحوه معادل سازی فعالیتهای اعضای هیئت علمی
عین اللهی با اشاره به عملکرد شورای عالی برنامه ریزی، اتمام برنامه های در دست بررسی این شورا را به عنوان یکی از دستاوردهای به روز شدن فعالیت شورا برشمرد و گفت: بازنگری آئین نامه آموزشی نحوه معادل سازی فعالیت های اعضای هیئت علمی، بازنگری آئین نامه مقطع دکتری تخصصی و تدوین آئین نامه آموزش از راه دور از جمله مهمترین برنامه های این شورا بود.
وی افزود: در 8 ماهه اخیر، تصویب و موافقت اصولی با ایجاد و راه اندازی 28 مرکز تحقیقاتی، 19 رشته - محل در دکتری تخصصی بالینی و 16 رشته - محل در دکتری تخصصی پایه، تأسیس 19 دانشکده و 7 آموزشکده و 3 برنامه آموزشی از راه دور از جمله فعالیتهای این شورا بوده است. همچنین با ارتقاء کاردانی به کارشناسی رشته های هوشبری، اتاق عمل، رادیولوژی و علوم آزمایشگاهی زمینه ادامه تحصیل افراد حاضر در نظام سلامت که دارای مدرک کاردانی این رشته ها هستند با اختصاص 50 درصد ظرفیت پذیرش در کارشناسی ناپیوسته فراهم شده داست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: 33 درصد رشد در بازنگری برنامه های آموزشی گذشته و 80 درصد رشد در تصویب برنامه های آموزشی جدید موجب به روز شدن فعالیتهای شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت شده است.
تفویض اختیار آموزش مداوم به دانشگاههای علوم پزشکی
وی با اشاره به تفویض اختیار آموزش مداوم به دانشگاههای علوم پزشکی خاطرنشان کرد: صدور مجوز، برگزاری سمینار و دوره های آموزشی و تعیین امتیاز به دانشگاهها تفویض اختیار شده است و در صورت برگزاری دوره هایی که نیاز منطقه را برآورد کند، امتیاز دو برابر بر اساس ضریب نیاز به دوره اعطا می شود و در صورتیکه مباحث کم اهمیت تر در دوره گنجانده شود، نیم امتیاز به دوره آموزشی اختصاص می یابد.
معاون وزیر بهداشت از ایجاد مرکز امور هیئت علمی به عنوان یکی از مهمترین اقدامات معاونت آموزشی طی 8 ماه اخیر نام برد و گفت: این مرکز با ادغام اداراتی از جمله رفاه، جذب و گزینش، هیئت ممیزه مرکزی و ارتقاء و ... توانست در بازنگری قوانین مرتبط با هیئت علمی به طور جدی فعالیت کند و در این راستا نیز ایجاد بانک اطلاعاتی اعضای هیئت علمی و بازنگری آئین نامه ارتقاء اساتید از جمله فعالیت های انجام شده در این بخش است.
وی از معرفی 80 نفر سرباز هیئت علمی از سوی وزارت بهداشت به ستاد کل نیروهای مسلح خبر داد و گفت: این اساتید در اداره تأمین و توزیع هیئت علمی به نیروهای مسلح برای خدمت سربازی در قالب وظایف هیئت علمی معرفی شده اند.
عین اللهی از همچنین توانمند سازی و ایجاد فرصتهای مطالعاتی و هزینه 3 میلیارد تومانی برای منابع و مجلات الکترونیکی برای دانشگاههای علوم پزشکی کشور به عنوان سایر طرحهای مرکز امور هیئت علمی وزارت بهداشت نام برد.
تصویب پرستاری مراقبتهای ویژه در مقطع کارشناسی ارشد
وی ایجاد رشته های جدید در کشور را منوط به نیاز و رشد علمی دانست و یاد آور شد: پرستاری مراقبت های ویژه در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان یکی از نیازهای اساسی کشور در بخش های ICU، سوختگی و CCU تصویب شده است و به دبیرخانه ها پیشنهاد شده است که رشته های جدید را به شورای گسترش معرفی کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: افزایش رشته های جدید و رشد علمی کشور نیز در کمیته رشد آکادمیک علوم در کارگروه تدوین نقشه جامع علمی کشور در وزارت بهداشت در حال بررسی است. هم اکنون نیز تصویب بیوانفورماتیک و نانوتکنولوژی از جمله این رشته ها است که در آینده در آن رشته ها پذیرش صورت می گیرد.
نظر شما