۱۹ دی ۱۳۸۶، ۱۴:۲۳

مدیرکل دفتر امور چاپ:

صادرات به عنوان یک ضرورت مورد توجه وزارت ارشاد قرار دارد

صادرات به عنوان یک ضرورت مورد توجه وزارت ارشاد قرار دارد

توجه به امر صادرات، توجه به امری لوکس، تشریفاتی و زائد نیست. صادرات به عنوان یک باید و ضرورت مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ارشاد، جلال ذکایی مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب گفت: در این زمینه مکاتبات و مذاکراتی با سازمان توسعه تجارت داشته‌ایم و نتایج خوبی نیز به دست آمده ولی هنوز راضی کننده نیست و با ایده‌آلهای ما فاصله زیادی دارد. باید کارهای بیشتری انجام شود تا به حد مطلوبی که مدنظر است برسیم.

ذکایی در دیدار با دست اندرکاران صنعت چاپ استان خوزستان در اهواز، خاطرنشان کرد: در کشور هر تحولی که رخ داده توسط بخش خصوصی و مشخصا بخش غیر دولتی رقم خورده است. دولت صرفا زمینه‌ساز و بسترساز فعالیتها و هموارکننده فعالیت بخش خصوصی است و در راس نمی‌تواند کاری را انجام دهد جز اینکه در زمینه مقررات‌زدایی و زمینه‌سازی برای فعالیت روان‌تر بخش خصوصی اقدام کند. این بزرگترین هنر بخش دولتی است و امیدواریم بتوانیم این کار را به نحو احسن انجام دهیم.

وی افزود: صراحتا در قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور ایجاد فضای رقابتی در فعالیتهای تولیدی، اقتصادی و حتی حوزه‌های فرهنگی به عنوان یک تکلیف برای دولت تعیین شده است. فضای راکد و بسته فضایی نیست که از آن انتظار ارتقای کیفی و حتی کمی را داشته باشیم.

ذکایی اضافه کرد: تجربه کرده‌ایم هر جا که این فضای بسته و انحصار ایجاد شده در کنار آن ناخودآگاه رانت‌هایی نیز به وجود آمده که متاسفانه تا به امروز گریبان‌گیر بخشهای مختلف حوزه‌های گوناگون اقتصادی و فرهنگی کشور بوده است.

وی در ادامه گفت: ماده 104 قانون برنامه چهارم این تکلیف را بر دوش دولت نهاده که فضای رقابتی را در حوزه‌های فرهنگی ایجاد کند و این امکان را به همه واحدهای فرهنگی بدهد که از محل ایجاد فضای رقابتی و تضارب آراء و اندیشه‌ها و حتی فعالیتهای فرهنگی خود، به ارتقای کمی و کیفی برسند. با درنظر گرفتن الگو و مبنایی که قانون به ما تکلیف کرده و موضوع پذیرفته شده‌ای است، جوامعی که امروز به توسعه‌های آن چنانی رسیده‌اند از گذر رقابت عبور کرده‌اند و امروز به تحولات جدی رسیده‌اند.

وی افزود: بخشی از کشورهای همجوار ما تا 15-10 سال پیش حرفی برای گفتن در حوزه چاپ نداشتند. امارات متحده عربی تا چندی پیش در این زمینه حرفی برای گفتن نداشت ولی متاسفیم که بگوییم بسته‌بندی بسیاری از محصولات مصرفی ما از طریق این کشور وارد مملکت می‌شود و ما نیز استفاده کننده هستیم. این بخش از واردات نیز عمدتا شامل کالاهای مصرفی است. نه تنها این کشور بلکه بسیاری از کشورهای همجوار برای توسعه صنعت چاپ در کشور خود دورخیزهای جدی را انجام داده‌اند و در حال موفق شدن نیز هستند. اگر دیر اقدام کنیم معلوم نیست بسیاری از کشورهایی که در حوزه چاپ امروز یک سر و گردن از آنها بالاتر هستیم فردا به ما فخر نفروشند.

مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: عمده نگاه ما در حوزه چاپ، نگاه فرهنگی است. چاپ در دنیای امروز با ورود رسانه‌های جدید دیداری و شنیداری آرام آرام جای خود را به چاپ بسته‌بندی داده است؛ هر چند این نوع چاپ نیز به اعتقاد ما چاپی فرهنگی است. کار گرافیکی انجام شده بر روی بسته‌بندی آب میوه ای که در اختیار ما قرار می‌گیرد دربردارنده یک پیام فرهنگی برای مصرف کننده است و جدا از حوزه فرهنگ نیست ولی نسبت چاپ فرهنگی مانند کتاب و مطبوعات به نسبت چاپ بسته‌بندی، تبلیغات تجاری و چاپ سایر موضوعات نسبت 30 به 70 است، یعنی در دنیای امروز 30 درصد چاپ مربوط به نشر و مطبوعات و 70 درصد مربوط به چاپ بسته‌بندی است.

ذکایی عنوان کرد: نکته‌ای که باید به آن توجه جدی داشت توجه به امر صادرات در حوزه چاپ بوده است. برای فضایی 70 میلیونی تولید، فکر و برنامه ریزی کرده‌ایم و امروز شاهدیم که به عنوان مثال در تهران که 70 درصد ظرفیت چاپی کشور را در خود دارد گفته‌ می‌شود که اشباع کار چاپی داریم در صورتی که این موضوع واقعیت ندارد.

وی ادامه داد: امسال برای برگزاری نشست مسئولان چاپ کشورهای عضو اکو تدارک دیده‌ایم، در این زمینه در ابتدای امر 380 میلیون جمعیت کشورهای CIS ، حوزه قفقاز، پاکستان ، افغانستان و ترکیه را مخاطب قرار می‌دهیم.

وی اضافه کرد: بحث خوشه‌های صنعتی که امروز از آن به عنوان شهرک چاپ یا شهرکهای تخصصی حوزه چاپ نام برده می‌شود یکی از مواردی است که می‌تواند زمینه فعالیت مناسب اقتصادی و صنعتی چاپخانه داران را فراهم کند. در حال حاضر قادر نیستیم در همه استانها شهرک چاپ دایر کنیم. باور بر این است که اگر قرار است سرمایه‌گذاری ای در این زمینه انجام شود باید ابتدا در استانهایی این اتفاق بیفتد که ظرفیت راه‌اندازی شهرک چاپ را دارند. در استانهای دیگری که این ظرفیت فعلا وجود ندارد پیشنهاد راه‌اندازی خوشه‌های صنعتی را در کنار شهرکهای صنعتی داده‌ایم. خوشه صنعتی چاپ، زنجیره تولید چاپ در هر استان خواهد بود.

ذکایی گفت: پنج نقطه در کشور را با توجه به ظرفیتهای موجود آنها برای راه‌اندازی شهرک چاپ در نظر گرفته ایم و در این زمینه به شرکت شهرکهای صنعتی پیشنهاد کرده‌ایم. تهران، قم، اصفهان ، مشهد و تبریز پنج نقطه مشخص شده هستند که می‌توانند در این زمینه اقدام کنند.

کد خبر 618448

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha