۲۳ دی ۱۳۸۶، ۱۳:۰۵

گزارش پشت صحنه مجموعه/

امینی "بیگناهان" را برای شبکه سه روایت می‌کند

امینی "بیگناهان" را برای شبکه سه روایت می‌کند

احمد امینی بعد از ساخت مجموعه موفق "اولین شب آرامش" برای شبکه سه سراغ چند پیشنهاد سینمایی رفت، اما تلویزیون او را دوباره به سوی خود کشید و از چهار ماه پیش پشت دوربین "بیگناهان" رفت تا این مجموعه را باز هم برای شبکه سه بسازد.

به گزارش خبرنگار مهر، برای تهیه گزارش از پشت صحنه "بیگناهان" در یک روز برفی راهی لوکیشن مجموعه می‌شوم. دو طرف کوچه باریک و دراز ردیف خانه‌ها برای گرم شدن تنگ دل هم ایستاده‌اند. دانه‌های برف روی سرم می‌نشیند و در جا آب می‌شود. دختری جوان با کاپشن سبزرنگ و شال سفید وسط کوچه ایستاده است. از او نشانی خانه مادر جلال (مهری ودادیان) را می‌پرسم، کسی که فرزندش (داریوش فرهنگ) بیست و چند سال پیش او را ترک کرده و به خارج از ایران رفته است.

دختر جوان با دست خانه‌ای با در سبز را نشان می‌‌دهد. با انگشت یخزده زنگ در را می‌زنم و صدای بم مردانه به گوش می‌رسد و بعد از پرسیدن نامم در را باز می‌کند. وارد حیاط می‌شوم. فضای حیاط مثل دل مادر جلال یخزده و سرد است. هیچ نشانی از باغچه و درخت دیده نمی‌شود. بخشی از حیاط با چادر برزنتی پوشیده شده است. مادر جلال را صدا می‌زنم، اما پاسخی به گوش نمی‌رسد.

از پله‌هایی که از حیاط منتهی به خانه می‌شود بالا می‌روم. رو به روی اتاق نشیمن و کنار پنجره‌ای که با پرده تزئین شده، تختی قرار دارد و دختری تقریبا‍ً 20 ساله (نازنین احمدی) با لباس تیره روی تخت نشسته است. جلو او یک صندوق چوبی کوچک و تعدادی نامه‌ نامرتب دیده می‌شود. کنار تخت هم میزی چوبی قرار دارد و داروهای مادربزرگ روی آن است. چند قاب عکس خانوادگی روی دیوار نصب شده است.

لیلا در حال خواندن نامه‌های پدرش جلال است و من همراه خلوت نامه‌های پدرش و او می‌شوم تا از نامه‌ها سر دربیاورم: "دخترم لیلا، نمی‌دونم این نامه‌ها رو کی می‌خونی، پس از مرگم یا قبل از اون. گاهی فکر می‌کنم برای تو و برای دنیا چه فرقی می‌کنه که من چی گفتم. چون کسی اونا رو نمی‌خونه، تنها دلخوشیم تو این غربت‌سرا دختریه همسال دختر من. دخترم لیلا! دلم برات تنگ شده."

کات! این صدای احمد امینی کارگردان مجموعه تلویزیونی "بیگناهان" است. بعد از چند برداشت صحنه ضبط می‌شود و امینی درباره اینکه آیا در "بیگناهان" هم مانند "اولین شب آرامش" با شخصیت‌های چندبعدی رو به رو خواهیم شد می‌گوید: "امیدوارم این اتفاق بیفتد. شخصیت‌های اصلی در قصه چندبعدی هستند و سعی می‌کنم اطلاعات دقیق‌تر و جزئی‌تی از آنها به بیننده بدهم. در کنار آنها شخصیت‌های حاشیه‌ای هم هستند که برای پیشبرد قصه نیاز بود. این شخصیت‌ها نیاز کمتری به پرداخت داشتند."

وی درباره پذیرش کارگردانی مجموعه "بیگناهان" اشاره می‌کند: "زمانی پیشنهاد ساخت این مجموعه به من داده شد که هنوز فیلمنامه نوشته نشده بود، بلکه فقط خلاصه داستان بود. سعید شاهسواری که علاوه بر تهیه‌کنندگی، نویسندگی این مجموعه را به عهده دارد درباره آن با من صحبت کرد. ویژگی‌های قصه من را برای کارگردانی پروژه جذب کرد و به مرور که قصه نوشته می‌شد و بیشتر در جریان شخصیت‌ها قرار گرفتم، برایم جذابتر شد."

کارگردان "بیگناهان" درباره ویژگی‌های قصه می‌گوید: "روایت قصه در کارهای تلویزیون نو و ناگفته است و اگر هم بوده خیلی کم این نوع روایت را شاهد بودیم. در واقع قصه پیچیدگی‌های خاص دارد و اتفاقات غیرمنتظره است. "بیگناهان" آینه جامعه و شرایط امروز است و ما شاهد طبقات مختلف جامعه هستیم. نوع روایت این مجموعه برایم جالب بود. نمی‌دانم جایگاه آن در کارهایم چه خواهد بود، اما تلاش می‌کنم کار خوبی درآید."

امینی درباره اینکه چرا بعد از مجموعه "اولین شب آرامش" فیلم سینمایی نساخته و دوباره برای تلویزیون کار می‌کند، می‌گوید: "اتفاقاً در فاصله "اولین شب آرامش" تا تولید "بیگناهان" ساخت چند فیلم سینمایی پیشنهاد شد، اما به دلایلی شرایط مساعد نبود، حتی برای دو کار سینمایی هم پروانه ساخت گرفتم، اما نشد و کارگردانی مجموعه "بیگناهان" را پذیرفتم."

وی درباره اینکه آیا فیلمنامه با نظارت خودش نوشته شده یا نه، توضیح می‌دهد: "نظارت نه به معنایی که وجود دارد، چرا که سلایق و علایق من و سعید خیلی نزدیک به هم است و ارتباطی تنگاتنگ میان ما وجود دارد. من قصه‌هایی را که او می‌نویسد دوست دارم و او هم از نظرات من استقبال می‌کند. زحمت اصلی به دوش اوست که فیلمنامه را نوشته. به نظرم نوشتن فیلمنامه مشکل است و خودم در این زمینه تنبلم!"

کارگردان "این زن حرف نمی‌زند" درباره انتخاب بازیگران "بیگناهان" می‌گوید: "اصولاً انتخاب بازیگران سخت است و اگر بخواهید با دقت انجام بدهید، انرژی زیادی می‌برد. از انتخاب بازیگران مجموعه خیلی راضی‌ام و می‌توانم بگویم انتخاب بازیگران کاری نو و استثنایی است و کمتر بازیگران در چنین نقش‌هایی دیده شده‌اند. حالا که 50 تا 60 درصد تصویربرداری را پشت سر گذاشته‌ایم به این فکر می‌کنم که اگر این بازیگران نبودند، چه کسانی می‌توانستند جایگزین شوند."

امینی درباره شرایط کار در تلویزیون در مقایسه با سینما می‌گوید: "فیلمنامه‌هایی که در تلویزیون برای کارگردانی به من پیشنهاد شد خوب و شرایط کار مهیا بود. در حال حاضر کار در تلویزیون در مقایسه با سینما خیلی راحت‌تر است، چرا که در سینما شما با بودجه سر و کار دارید. در سینما اگر مخاطب راضی نباشد، فروش افت می‌کند، اما تلویزیون با گستردگی مخاطب رو به روست و می‌خواهد به مخاطب اضافه کند."

کارگردان مجموعه تلویزیونی "بیگناهان" درباره اینکه همیشه فیلم و مجموعه‌هایی با مضمون اجتماعی ساخته و آیا قصد ندارد کاری دیگر را تجربه کند، اشاره می‌کند: "چرا دوست دارم، ولی پیش نیامده است. البته چند بار با سعید شاهسواری درباره ساخت کاری در زمینه تاریخ معاصر صحبت کرده‌ایم، اما عملی نشده است."

فریبا کوثری، بازیگر نقش فروغ و همسر جلال که همزمان مجموعه "بیصدا فریاد کن" را روی آنتن دارد، درباره بازی در مجموعه "بیگناهان" و تفاوت آن با "بیصدا فریاد کن" می‌گوید: "بعد از چهار ماه که از تصویربرداری این مجموعه می‌گذرد، اولین روزی است که جلو دوربین رفته‌ام و هنوز ابعاد نقش برایم پیچیده است و تازه کم کم با نقش ارتباط برقرار می‌کنم. البته هفت ماه پیش جلسات دورخوانی با هم داشتیم. نقش فروغ خیلی متفاوت با نقش آذر مجموعه "بیصدا فریاد کن" است."

وی در توضیح بیشتر نقش می‌افزاید: "فروغ زنی آرام است ولی درونی پرتلاطم دارد. زمانی که باردار است، همسرش او را رها می‌کند و به خارج از ایران می‌رود. او 20 و اندی سال به این زندگی عادت کرده، اما ناخودآگاه مجبور می‌شود وارد قصه‌هایی شود و برخلاف روندی که در این سال‌ها زندگی کرده روزگار را بگذراند. در واقع ویژگی‌های فروغ من را برای پذیرش بازی در این مجموعه جذب کرد."

کوثری که فیلم "دلشکسته" را در جشنواره فیلم فجر امسال دارد و نخستین تجربه خود را با امینی کسب می‌کند، می‌گوید: "گرچه اولین بار است با امینی کار می‌کنم، اما کارهایش را دیده‌ام و دوست دارم. به ویژه مجموعه "اولین شب آرامش" که با استقبال زیاد مخاطبان رو به رو شد. "بیگناهان" انتخاب بازیگران خوبی دارد و شخصیت‌های قصه چندلایه هستند. فکر می‌کنم مجموعه‌ای خوب و متفاوت شود و مخاطب خود را خواهد داشت."

وی که بازی‌اش در مجموعه "مختارنامه" به پایان رسیده، درباره تفاوت بازی در مجموعه‌های تاریخی و اجتماعی می‌گوید: "بازی در کارهای تاریخ را خیلی دوست دارم، ولی همیشه که کار تاریخی ساخته نمی‌شود. اما بازیگری هستم که کم فروشی نمی‌کنم، حال در مجموعه با مضمون اجتماعی باشد یا در ژانر تاریخی. به عنوان نمونه فروغ در مجموعه "بیگناهان" گرچه زنی آرام است، اما سکانس‌هایی دارد که از بازی آن هراس دارم."

کوثری ادامه می‌دهد: "این ترس به سابقه کاری ربطی ندارد، وقتی در کاری جدید بازی می‌کنم با شخصیت دیگری قرار است آشنا شوم، به همین دلیل استرس دارم. معمولاً روزهای اول استرس زیادی دارم. گرچه در طول کار که با نقش عجین می‌شوم، کمتر می‌شود، اما تا آخر کار این استرس همراه من است."

در این مجموعه مهدی پاکدل، فریبا کوثری، مهرداد ضیایی، داریوش فرهنگ، مهری ودادیان، سعیده عرب، بیژن افشار، شهین نجف‌زاده و سیدمهرداد ضیایی بازی می‌کنند و پرویز پورحسینی، بهرام ابراهیمی و محمدعلی نجفی نیز نقش‌هایی کوتاه در آن دارند.

دیگر عوامل تولید "بیگناهان" عبارتند از مدیر تصویربرداری: کیوان معتمدی، مدیر صدابرداری: ناصر شکوهی‌نیا، انتخاب بازیگر: پیام دهکردی، طراح صحنه و لباس: فاضل ژیان، طراح گریم: الهام صالحی، مدیر تولید: محمدحسین شهباززاده، جلوه‌های ویژه: محسن روزبهانی، کارشناس انتظامی: فرهاد شمس‌آبادی.

کد خبر 619485

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha