۲۲ دی ۱۳۸۶، ۸:۴۱

مدیر دفتر نشر فرهنگ اسلامی: معرفی کتب ارزشمند در رسانه‌ها آگاهی‌ مذهبی جامعه را افزایش می‌دهد

مدیر دفتر نشر فرهنگ اسلامی: معرفی کتب ارزشمند در رسانه‌ها آگاهی‌ مذهبی جامعه را افزایش می‌دهد

حسین مهدیان گفت: توجه به احساسات و عواطف مذهبی مردم لازم است اما نباید در مورد افزایش آگاهیهای دینی جامعه کوتاهی شود.

حسین مهدیان مدیر دفتر نشر فرهنگ اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: متاسفانه نسبت به تعمیق معارف دینی در جامعه که هدف اصلی ائمه (ع) بوده، کم توجهی شده و رسانه ها بالاخص رسانه ملی می توانند در این زمینه نقش بسزایی داشته باشند.

فلسفه قیام امام حسین (ع) به وسیله کتابهای ارزشمند معرفی شود

حسین مهدیان ادامه داد: اگر فلسفه قیام امام حسین (ع) برای مردمی که در رثای ایشان سوگواری می کنند - بیش از آنچه تاکنون صورت گرفته - به وسیله کتابهای ارزشمند معرفی شود این معارف تا عمق جان جامعه نفوذ می کنند و دیگر هیچ قدرتی قادر به تسلط بر مردم نخواهد شد. جامعه هم به واسطه ائمه (ع) از عزت خداوند بهره بیشتری خواهد گرفت.

وی استقبال رسانه ها را از معرفی کتاب بسیار پائین دانست و گفت: وقتی از نشریات برای معرفی کتابهای دفتر نشر تقاضای همکاری می کنیم ولی اقدامی صورت نمی گیرد، درخواست دوباره کمی سخت به نظر می رسد. فارغ از تذکر ما باید آنها هم رغبتی به همکاری نشان دهند. البته در گذشته کارهای کمرنگی صورت گرفته اما تاثیر چندانی نداشته است.

مهدیان در ادامه با اشاره به کمبود معنویت در میان جوانان و افزایش تهاجم فرهنگی در شکلهای مختلفی چون اینترنت و ماهواره تاکید کرد: برای جلوگیری از این هجوم فرهنگی، در کنار آسیب شناسی باید با نیازسنجی مخاطبان و نوآوری وارد مبارزه شد.

سوءاستفاده هایی که از کاغذهای یارانه ای می شد به لحاظ شرعی و اخلاقی نادرست بود

مدیر دفتر نشر فرهنگ اسلامی در بخش دیگری از این گفتگو از قطع یارانه کاغذ استقبال کرد و گفت: حالا دیگر بازار سالم تر خواهد شد. سوءاستفاده هایی که از کاغذهای یارانه ای می شد به لحاظ شرعی و اخلاقی نادرست بود. کاغذ دولتی دیگر مسئله ساز شده بود و البته خود ناشران هم در وضعیتی که پیش آمد مقصر هستند و تقصیرات آنها شکل کار را عوض کرد.

وی البته به بالارفتن قیمت کتاب به دلیل خرید کاغذ آزاد از سوی ناشران نیز اشاره کرد و افزود: مدتی است که این مسئله فکر ناشران را به خود مشغول کرده است؛ چرا که قشر کتابخوان - که از طبقه متوسط جامعه هستند - توان خرید کتابهای گران را ندارند. ما خود به این نتیجه رسیده ایم که با اختصاص بودجه ای ویژه، مانع از افزایش زیاد بهای کتابهای منتشره خود شویم.

مهدیان تبعیض در خرید کتاب را توسط ارشاد وارد ندانست و گفت: مسئولان خرید کتاب حق دارند در این زمینه دقت لازم را به خرج دهند و کتابهایی را خریداری کنند که از استاندارد لازم برخوردار باشند اما متاسفانه دیگران از این مسئله برداشتهای نادرستی دارند. ما این ضوابط را پذیرفته ایم.

وی تاکید کرد: این انقلاب ثمره خون هزاران شهید است و اگر قرار است برای دیگران الگو باشد باید با کارهای فرهنگی به دست نسلهای بعد سپرده شود.

تبلیغات کتاب جنبه کالایی و تجاری ندارد

همچنین غلامرضا امامی قائم مقام دفتر نشر فرهنگ اسلامی درباره تبلیغات کتابهای دینی گفت: تبلیغات کتاب جنبه کالایی و تجاری ندارد بنابراین باید آن را با نگاهی ویژه و فرهنگی مورد توجه قرار داد.

وی ادامه داد: متاسفانه نشریات ادبی و روزنامه ها توجه چندانی به کتب مذهبی ندارند درحالی که این آثار بخش عمده ای از نیازهای معنوی مردم را برطرف می کند و برای پژوهشگران و محققان نیز مفید و مثمرثمر است.

امامی با بیان اینکه بنیانگذار دفتر نشر فرهنگ اسلامی شهید باهنر بوده است، ادامه داد: خوشبختانه برخی سازمانها و دستگاه ها نظیر کتابخانه ملی و شهرداری تهران همکاری خوبی با موسسه داشته اند. ضمن اینکه قرار است کتابهایی از این نشر برای اتوبوسهای درون شهری خریداری شود که این مسئله کتاب را راحت تر به دست مردم می رساند.

کد خبر 619488

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha