به گزارش خبرنگار مهر، "تهران امروز" در صفحه تلویزیون میپردازد به ادامه تصویربرداری فیلم "پنج درجه به شرق" و گفتگو با کورش زارعی بازیگر و کارگردان تئاتر. درباره نمایش "ملاقات بانوی سالخورده"، گپی با احمد سلیمانی و معرفی نمایشهای روی صحنه در صفحه تئاتر و اهداء جوایز بنیاعتماد به موزه سینما، اعتراض فیلمسازان کوتاه به نحوه انتخاب آثار در جشنواره فجر، قطع گاز سینماهای پرمصرف، حضور ضرغامی در مجلس و گپی با چیستا یثربی کار را تمام میکند.
* یثربی درباره علت بیماری خود گفته: "علاوه بر کلاسهایی که در دانشگاه دارم و بازیگردانی فیلم "دعوت" آقای حاتمیکیا، سرگرم تنظیم یک فرهنگنامه با موضوع کودکآزاری بودم و در شوراهای فارابی و پژوهش ادبی کانون پرورش فکری نیز فعالیت میکردم. در عین حال تئاتری را در حال تمرین داشتم و همه اینها باعث شد روزانه بیش از سه ساعت نخوابم و فشار زیادی بر من وارد شود."
"همشهری" در صفحه تئاتر میپردازد به نگاهی به نمایش "خون تو را جنون پدر بر زمین ریخت". مروری بر فیلم "من آنجا نیستم"، نگاهی به فیلم "مرا میکشی" و تاملی بر فیلم "پیرمردها وطن ندارند" در صفحه سینما، معرفی دو مجموعه "پریدخت" و "خونمردگی" و نگاهی به "ساعت شنی" در صفحه تلویزیون و چانهزنی برای بودجه فرهنگی، "نشانی" در راه جشنواره فجر، تغییر زمان نخستین همایش سینما و معماری و اخبار کوتاه از بنیاعتماد، مدیری، موتمن و ... در صفحه ادب و هنر آمده است.
* در نقد "ساعت شنی" آمده: "این مجموعه از چند ویژگی عمده سود برده است. از جمله این ویژگیها که چندان ربطی هم به ساختار مجموعه ندارد، پخش هر شب مجموعه بود. این ویژگی با بکارگیری مکانیسم عادت و آشناپنداری و دیدن هر شب پرسوناژها از سوی مخاطب سبب پیگیری مجموعه میشود. صرفنظر از این ویژگی مجموعه ساختاری قوی و هوشمندانه دارد. نویسنده متن زیرکانه در فضای تراژدی / ملودرام و با بکارگیری سوژه نسبتاً جدید محور اصلی داستان را پیش میبرد."
"جام جم" در صفحه رسانه میپردازد به تولید تله فیلم "کابوس"، آغاز ساخت بازیهای رایانهای حج، تدوین مستند جدید مهدی کرمپور، ساخت تله فیلم "خون خام" بر اساس طرح مسعود کیمیایی، دیدار رئیس رادیو و تلویزیون گامبیا با مهندس ضرغامی و چند خبر کوتاه. گفتگو با کارگردان فیلم خارجی "نور خاموش" و کوتاه درباره "اقلیما" در صفحه سینما و نگاهی به تله فیلم "انتهای جاده" در صفحه بخوانید و ببینید منعکس شده است.
* در نقدی بر "اقلیما" آمده: "فیلم در سازمان روایی خود با معضل معطلی در داستان مواجه است. فیلم در عمل از دقیقه 40 به بعد راه میافتد، مقدمه کشدار و طولانیای که به حضور سارا در گوشه و کنار منزل خود، مراقبه بر سر قبر مادر و سر زدن به خانه پدری معطوف شده، به واقع کلیت فیلم را از ریتم انداخته است. فیلمساز در استفاده بهینه و درست از شخصیتهای قصه هم کوتاهی کرده است."
"ایران" در صفحه پایانی میپردازد به اهداء سیاه مشقهای عاشورایی شیرچی به مردم، اکران فیلم "غیرمنتظره" محمدهادی کریمی در سینماها، اهداء جوایز بنیاعتماد به خانه سینما، تقدیر از بهترینهای سال 2007 از سوی انستیتو فیلم آمریکا، اداء دین اسکورسیزی به فیلمهای ترسناک کلاسیک، همایون شجریان در ونیز و بیماری مصطفی عبداللهی.
"اعتماد ملی" در صفحه ادب و هنر میپردازد به نگاهی به برنامههای تلویزیون در ایام محرم، گپی با همایون خرم، "سه زن" در جشنواره فیلم برلین، از روزنامههای جهان و بسته پیشنهادی. "کارگزاران" در صفحه سینما میپردازد به توصیههای هوارد هاکس، مشکلات ساخت فیلم اول و گپی با سیدجمال ساداتیان. تحلیل سعید ابوطالب درباره فراخوان رئیس رسانه ملی به مجلس، ایران در جشنواره برلین، مشارکت اسکورسیزی در یک پروژه سینمایی و مجموعههای محرم سیما در صفحه پایانی آمده است.
"اعتماد" در صفحه تئاتر میپردازد به بخش پایانی گفتگو با بهرام بیضایی، تحلیلی بر نمایش "افرا"، درباره این نمایش و خوانش تطبیقی "افرا". نگاهی به فیلم "جایی برای پیرمردها نیست"، گفتگو با برادران کوئن، 10 فیلم برتر سال 2007 به انتخاب جیم ریدلی در صفحه سینما، ثبت نام چهرههای فرهنگی هنری در انتخابات مجلس هشتم، سینمای ایران در جشنواره برلین و معرفی احمد عاشورپور به عنوان چهره و نمایشگاههای هنری به عنوان پیشنهاد روز در صفحه پایانی کار را تمام می کند.
* در نقدی بر "جایی برای پیرمردها نیست" آمده: "فیلم نمونه ای کوچک شده از رمان کورمک مکارتی است و به خوبی از عهده رعایت قواعد ژانر برآمده و به آنها وفادار بوده است. با این حال اهمیت و اعتبار کنونی این فیلم مانند "سکوت برهها" بیش از هر چیز به دلیل وجوه ایدئولوژیکی است که در بستر داستان طرح میکند. در عین حال فیلم جدید برادران کوئن فیلمی است که در آن طبیعت انسانی و ذات بشری شکلی عریان و البته یأسآور دارد، چون به نوعی سبعیت آنها را دائماً به رخ می کشد."
"حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه میپردازد به گفتگو با استیون اسپیلبرگ درباره "ایندیانا جونز 4"، سالروز درگذشت جیمز جویس و چند خبر کوتاه. سرنوشت نامعلوم تئاترهای لاله زار، فیلم "سه زن" در جشنواره برلین، حرفهای هوشنگ کامکار، نمایش گنجینه عکس موزه هنرهای معاصر و اخبار کوتاه از وودی آلن و معامله جدید با نویسندگان معترض هالیوود در صفحه پایانی مورد توجه قرار گرفته است.
"جوان" در صفحه پایانی میپردازد به برگزاری شانزدهمین کنگره شعر دفاع مقدس، ساخت بازیهای رایانه ای با موضوع حج از سوی کشورهای اسلامی، خروج گنجینه عکس موزه هنرهای معاصر از زیرزمین، اهداء جوایز رخشان بنیاعتماد به موزه سینما، کنسرت گروه دستان در ونیز، انیمیشن شدن "خمره" مرادی کرمانی و "چهارشنبه سوری" فیلم منتخب جشنواره برخوردهای سینمایی کن.
نظر شما