۳۰ دی ۱۳۸۶، ۱۶:۱۵

گفتگوی مهر با ابراهیم اصغرزاده

قانون شکنی و افراط باعث شکست اصلاح‌طلبان شد/ لیست مستقل می دهیم

قانون شکنی و افراط باعث شکست اصلاح‌طلبان شد/ لیست مستقل می دهیم

ابراهیم اصغر زاده،یکی از طراحان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا خود را اصلاح طلب می داند اما تاکید می کند پیاده نظام کسانی نیست که با ادعای پایبندی به تکثرگرایی و آزادی مخالف، با قانون شکنی و افراط شکست کلیه اصلاح طلبان را رقم زدند. وی تحصن مجلس ششم را اوج آشفتگی اصلاح طلبان می داند و معتقد است کسانی که در درون قدرت تحصن کرده و شعار خروج از حاکمیت می دادند نمی توانند مدعی ورود مجدد به مجلس شوند.

ابراهیم اصغرزاده که در آستانه انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی تشکلی انتخاباتی به نام "جبهه آزادی و برابری خواهی" را اعلام کرده، در گفتگو با خبرنگار سیاسی مهر، ضمن اعلام دلایل تشکیل جبهه متبوعش، به تشریح شرایط  سیاسی کشور پرداخت و آن را  "شرایطی پیچیده و پیش بینی ناپذیر" توصیف کرد.

وی افزود: بعد از 8 سال حضور اصلاح طلبان در حاکمیت طبیعی بود که بسیاری از نیروهای سیاسی منتسب به اصلاح طلبی دنبال نقد و ارزیابی گذشته خود برآیند و بررسی کنند چرا دولت بعد از خاتمی ادامه دهنده دولت او نبود. بلکه با یک تغییر جهت 180 درجه‌ای دولتی تشکیل شد که به هیچکدام از سیاست ها، برنامه ها و اهداف دولت اصلاحات وفادار نماند.

اصغرزاده ادامه داد: اعتقاد بنده این است که در فرآیند انتقال دولت هاشمی به خاتمی پذیرفته شده بود که هر دولت بخشی از انباشت دولت آینده به حساب آید اما در  انتقال قدرت از اصلاح طلبان به تیم آقای احمدی نژاد یک شکست قطعی صورت گرفت و فرآیند سیاسی گذشته متوقف شد.

خطای استراتژیک اصلاح طلبان در بازی با اصولگرایان و محافظه کاران این بود که می خواستند قواعد بازی را در جریان رقابت تغییر دهند

وی البته واکاوی گذشته و کشف راهکارهای پیروزی در آینده توسط اصلاح طلبان را منوط به پرهیز از شتابزدگی در تحلیل شکست این جریان دانست و متذکر شد: اصلاح طلبان نباید شکست خود را خیلی عجولانه ارزیابی کرده یا آن را به گردن رقیب و مردم اندازند.

 

 خطای اصلاح‌طلبان ؛هم در استراتژی و هم در تاکتیک‌ها 

وی گفت: غیر از رقیب و مردم عامل سومی می تواند در بروز هر شکست سیاسی وجود داشته باشد که به "استراتژی ها و تاکتیک هایی که هر جریان سیاسی انتخاب می کند" باز می گردد.

اصغرزاده تصریح کرد در مدتی که از انتخابات شوراهای سوم تا کنون در حاشیه قرار داشت با جمعی از دوستان اصلاح طلب خود از جمله حجت الاسلام مهدی کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی و کسانی که منتقد رفتار اصلاح طلبان بودند و همچنین با برخی چهره های اصلاح طلب که از موقعیت خود دفاع می کردند، جلساتی را به منظور بررسی دلایل شکست اصلاح طلبان برگزار کرده است.

موسس تشکل انتخاباتی جبهه آزادی و برابری خواهی افزود: آنچه از نشست های مذکور جمع بندی شد، این است که اصلاح طلبان هم در استراتژی و هم در تاکتیک ها دچار شتابزدگی و خطاهایی شده بودند.

پذیرش شکست توسط بسیاری از عناصر جبهه اصلاحات می تواند مقدمه بازنگری و بازسازی این جریان به منظور کسب پیروزی های آتی باشد

اصغرزاده ادامه داد: یکی از مهم ترین قواعد بازی اصلاح طلبان و اصولگرایان این بود که هیچ تیمی در حین 90 دقیقه بازی را ترک نکند و شعار خروج از بازی (حاکمیت) را سر ندهد و حتما باید چارچوب ها و مقررات بازی را می پذیرفت و قرار نبود که دروازه حریف را سنگر به سنگر فتح کنیم و تیرک های دروازه او را از ریشه کنده و شرایطی را فراهم کنیم که زندگی را بر رقیب تلخ و عرصه را به گونه‌ای  تنگ کنیم که اصلا امکان فعالیت و مسابقه برای او وجود نداشته باشد.

به اعتقاد دبیر کل سابق حزب همبستگی، در بازی اصلاح طلبان با اصولگرایان و محافظه کاران، خطای استراتژیک اصلاح طلبان این بود که می خواستند قواعد زمین بازی را در حالی که این قواعد در درون زمین بازی تغییر نمی کند، تغییر دهند.

"طرح مسائلی چون رفراندوم و تحریم و عبور از حاکمیت یا بحث حاکمیت دوگانه به نوعی خروج از قواعد مرسوم به حساب می آمد و همه تاکتیک هایی که برای تحقق استراتژی بزرگ انتخاب می شد، همچون تحصن برخی نمایندگان مجلس ششم حاکی از نوعی آشفتگی بزرگ در جبهه اصلاحات بود".

شعار خروج از حاکمیت ، فتح سنگر به سنگر نظام ، رفراندوم و تحصن در مجلس ششم خلاف قواهد بازی و رقابت سیاسی در چارچوب حاکمیت بود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: تاکتیک هایی که اصلاح طلبان در طول دوران حاکمیت خود در پیش گرفتند، نوعی بالا بردن توقع و انتظارات تماشاچیان بود که به آنها می گفتند قصد داریم در این زمین بازی شق القمر کنیم و هنگامی که تماشاچیان دیدند که اصلاح طلبان نمی توانند به توقعات مردم پاسخ دهند، خسته و دل زده شدند.

جبهه اصلاحات حق نداشت به راحتی از خط امام (ره) عبور کند

وی بر همین اساس تاکید می کند که "جبهه اصلاحات حق نداشت به راحتی از خط امام (ره) یا دفاع از طبقات پایین دستی که توجه به آنها شعار سنتی این جریان بود، عبور کند . این  یک خطای استراتژیک بود که اصلاح طلبان سرگرم طبقات متوسط جدید به عنوان نیروی دموکراسی جو و تحول خواه و طبقات ممتاز جامعه شده و از طبقات پائین غافل شدند".

جبهه اصلاحات حق نداشت به راحتی از خط امام (ره) عبور کند . این یک خطای استراتژیک بود که اصلاح طلبان سرگرم طبقات متوسط جدید به عنوان نیروی دموکراسی جو و تحول خواه و طبقات ممتاز جامعه شده و از طبقات پائین غافل شدند.

 رئیس جبهه آزادی و برابری خواهی با اشاره به تهدید آمیز و شکننده بودن رفتار سیاسی طبقه متوسط جدید، اظهار داشت: بی توجهی اصلاح طلبان به مسائل اقتصادی به خصوص اقتصاد طبقات پایین دست باعث شد طبقه متوسط نیز تجزیه شود و توان مالی و قدرت خرید بخش مهمی از این طبقه کاهش پیدا کند و بخش قابل توجهی از جامعه از سیاست های دولت نا امید نشود.

اصغرزاده از "بی توجهی به شعارهای برابری خواهانه و عدالت طلبانه" به عنوان پاشنه آشیل جبهه اصلاحات یاد کرد و گفت: اصلاح طلبان ایرادات دیگری داشتند که از جمله آنها این بود که غیر از مسئله توجه به فقر که دولت آقای احمدی نژاد همت خود را معطوف به حل آن کرد، یک خطای استراتژیک را هم دولت سابق و هم دولت فعلی مرتکب شده اند.

سیاست های دولت نهم "مسکن" است

وی ادامه داد: امروز مسئله اصلی جامعه ما فقر نیست بلکه مسئله، نابرابری و فاصله بین طبقات پائین دستی و بالادستی است و سیاست های دولت نهم حکم "مسکن" را دارد که بخشی از طبقات پائین دستی را برای مدت کوتاهی راضی می کند اما به دلیل عدم ارتقاء قدرت خرید آنها، در دراز مدت کارآمد و موثر نخواهد بود.

"با سیاست های دولت ، در ازای پولی که در طبقات پائین دستی تزریق می شود، طبقات بالادستی چند برابر آن سود می برند و طبقات پائین دستی برای بهبود وضع زندگی خود ناچارند پولی که در بدنه آنها تزریق می شود، با چند برابر تقدیم طبقات بالادستی کنند تا خود را در شرایط مساوی با آنها نگه دارند".

به  اعتقاد این فعال سیاسی اصلاح طلب، شکاف طبقاتی هم در دولت اصلاحات و دولت احمدی نژاد به صورت تصاعدی وجود داشته و پاسخ ندادن سیاست های اقتصادی دولت نهم و سیاست های اقتصادی دولت خاتمی نیز به دلیل تاثیر پذیری از سیاست های اقتصادی دولت پیشین و ناتوانی در توجه به بخش های پائین دستی جامعه، سبب دلزدگی بخش هایی از توده مردم از سیاست و عدم توفیق نیروهای سیاسی و گروه های مرجع شد.

بهمن انتظارات که در دوره اصلاحات با شعارهای سیاسی بر سر اصلاح طلبان فرود آمد، می تواند با گرایش اقتصادی بر سر دولت فعلی آوار شود.

اصغرزاده خاطر نشان کرد: امروز برخی اعضای دولت نهم جامعه را همچون یک کمیته امداد بزرگ در نظر می گیرند که باید برای رسیدگی به طبقات پائین دستی درآمدهایی را بدون توجه به زود گذر بودن این کمک های محدود به آنها تزریق کرد و بهمن انتظارات که در دوره اصلاحات با شعارهای سیاسی بر سر اصلاح طلبان فرود آمد، می تواند با گرایش اقتصادی بر سر دولت فعلی آوار شود.

این فعال سیاسی تاکید کرد: اگر تبعیض و نا برابری در حوزه های اقتصاد و سیاست بازتولید گردد، قدرت و ثروت و منزلت نصیب گروه های ممتاز می شود و گروه های پائین دستی سهمی از این 3 رکن اساسی ارتقاء اجتماعی نخواهند داشت.

تلاش برای حمایت از مظلومان و حاشیه نشینان

او یادآور شد "در چارچوب همین تحلیل در انتخابات سومین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا تلاش کردم شهروندان درجه 2 را که از نظر برخی "زیادی" و "حاشیه نشین" تلقی شده و مورد غفلت دولت ها قرار می گیرند، در قالب جنبش "مظلومان شهر" ساماندهی و وارد عرصه کنم."

اصغرزاده در عین حال علت عدم توفیق ائتلاف مظلومان شهر در انتخابات اخیر شوراها را "مشکلات فنی" از جمله "فقدان پشتوانه مالی و نداشتن رسانه برای رساندن پیام خود به گوش مردم و تخریب های صورت گرفته از سوی برخی دوستان" عنوان کرد.

او البته این نکته را نیز متذکر شد "نتیجه انتخابات شوراهای شهر سوم در سطح کلان تشکیل شورای شهر تهران بود که تعدادی کرسی سهم ائتلاف اصلاح طلبان شد اما این جبهه از برنامه و توان ایجاد انگیزش در مردم و بسیج توده ها و جلب اعتماد آنها، برخوردار نیست.

 جبهه اصولگرا استراتژی دقیق تری دارد

به اعتقاد اصغرزاده، اصلاح طلبان هنوز از استراتژی مشخصی برخوردار نیستند اما جبهه اصولگرایی با وجود برخی اختلاف نظرها، استراتژی مشخص هدف گذاری دقیق تری دارد.

"گر چه اصولگرایان ناچار به حمایت از احمدی نژاد هستند و این پاشنه آشیل آنها به حساب می آید و دولت با عبور از آنها تیم خود را وارد مجلس می کند، اما این جریان سازمان معین و استراتژی مشخصی برای پیروزی در انتخابات طراحی کرده و حتی در شرایط موجود تصمیم گرفته گوهر دولت را درون پوسته این جبهه بپروراند و به همین علت هنوز نقد دولت از سوی این جریان به طور جدی آغاز نشده و عناصری که درون مجلس دولت را نقد کرده اند، به تدریج از متن جدا می شوند."

وی گفت: اشکال بزرگ اصلاح طلبان عدم تدوین استراتژی است و رفتار این جریان در نزد افکار عمومی تلاش برای کسب قدرت جلوه می کند اما باید متوجه بود که مردم تحرکات گروه هایی که صرفا برای کسب قدرت می کوشند و به سوی قدرت هجوم می برند، نمی پسندد.

کسب قدرت نقطه آسیب پذیری اصلاح طلبان است

دبیر کل سابق حزب همبستگی کسب قدرت را نقطه آسیب پذیری اصلاح طلبان دانست و متذکر شد که جبهه جدیدی که او تاسیس کرده، تلاش می کند اصلاح طلبان را متوجه تدوین استراتژی پایدار، متین و قدرتمند نماید تا علاوه بر رعایت قواعد  بازی توانایی حساب باز کردن روی مردم را داشته باشند.

افرادی باید مسئولیت شکست جبهه اصلاحات را بپذیرند

اصغرزاده گفت: واقعیت این است که جبهه اصلاحات شکست خورده و افرادی باید مسئولیت این شکست را بپذیرند و برای ورود مجدد به صحنه، به جبران اشتباهات و خطاهای گذشته بپردازند و این کار نیازمند شجاعت است.

او که تاکید کرد "دوران حاضر دوران بازنشستگی و قهر کردن نیست"، متذکر شد: برای اقرار به اشتباهات گذشته و جبران آنها باید نیروهایی وارد میدان سیاست شوند که مسیر طی شده را آسیب شناسی کرده و ارزیابی درستی از شرایط موجود دارند و آینده را به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند.

هشدار به داعیه داران اصلاحات

این فعال سیاسی اصلاح طلب در عین حال ابراز عقیده کرد "سینه زدن پشت سر یک گروه اصلاح طلب و بازی کردن نقش پیاده نظام توسط نیروهای عدالتخواه معتقد به تحول حاضر در صحنه سیاسی کشور، شایسته آنها و به سود اصلاح طلبان نیست".

اصغرزاده اظهار داشت: جبهه آزادی و برابری خواهی در عرصه سیاست حرف و برنامه دارد و به سود اصلاح طلبان است که باب گفتگو را بر روی همه نیروهای معتقد به اصلاحات باز کرده و این جبهه را از پراکندگی نجات دهند.

وی تصریح کرد: یکدیگر را متهم کردن و شکست را به گردن دیگران انداختن که در دوران حاکمیت اصلاح طلبان به یک روال تبدیل شده بود، پاک کردن صورت مسئله و ساده ترین کار است اما بهتر است اصلاح طلبان با پرهیز از انحصار طلبی و خود را تافته جدا بافته دانستن و پیاده کردن همراهان از قطار اصلاحات، درها را به روی دیگران باز کنند.

جبهه آزادی و برابری خواهی در عرصه سیاست حرف و برنامه دارد و باز کردن باب گفتگو با همه نیروهای معتقد به اصلاحات به نفع اصلاح طلبان است و این جبهه را از پراکندگی نجات می دهد

عضو اصلاح طلب نخستین دوره شورای شهر تهران در عین حال بر این نکته تاکید می کند " کسانی که خود را داعیه دار جریان اصلاح طلبی در ایران می دانند، نمی توانند از ورود او به این دایره جلوگیری کرده و چهره وی را از فهرست اصلاح طلبی پاک کنند".

اصغرزاده می گوید: اصلاح طلبان باید در خصوص علت عدم قرار دادن یا ندادن نام من در فهرست انتخاباتی این جبهه پاسخ دهند و من نیز باید به طرفداران و همفکران خود در این زمینه پاسخگو باشم و برای ارائه پاسخی منطقی اعلام می کنم که یک اصلاح طلبم و حاضرم با دوستان اصلاح طلب حتی درباره لیست مذاکره کنم. اما اگر آنها با من وارد گفتگو نشدند، حق فعالیت در فضای سیاسی و بیان دیدگاه هایم را برای خود محفوظ می دانم.

 
کسانی که قصد داشتند معاند را به مخالف و مخالف را به موافق تبدیل کنند، باید قبول کنند که با استراتژی نا درست خود، برخی  موافقان را مخالف ،آنها را از میدان بازی خارج  و به سمت سیاست های رادیکال تر راندند.
ابراهیم اصغر زاده
او همچنین متذکر می شود اتهاماتی که از سوی برخی اصلاح طلبان به او وارد شده، تابلویی از کم ظرفیتی و کم صبری برخی دوستان او در جبهه اصلاحات است اما هر کس خود را اصلاح طلب و طرفدار پلورالیزم و تکثرگرایی می داند، باید از ظرفیت پذیرش افکار متفاوت و حتی نقدهای دوستان و مخالفان برخوردار باشد.

"کسانی که قصد داشتند معاند را به مخالف و مخالف را به موافق تبدیل کنند، باید قبول کنند که با استراتژی نا درست خود، برخی  موافقان را مخالف و با بر هم زدن قواعد، آنها را از میدان بازی خارج کردند و به سمت سیاست های رادیکال تر راندند".

دبیر کل سابق حزب همبستگی و مشاور رئیس سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه گفتگوی خود با مهر، مسئولیت اشتباهات خود را به عنوان یک عضو جبهه اصلاحات پذیرفت و در این زمینه توضیح داد: اشتباه من این بود که گفتگوی مستمر و سازنده با دوستانم نداشتم و آقای کروبی خیلی موفق تر بود که در اواخر کار مجلس ششم جدی تر با آنها صحبت کرد.

اصلاح طلبان پندها و نصایح کروبی را گوش نکردند

گر چه اصغرزاده معتقد است اصلاح طلبان پندها و نصایح کروبی را گوش نکردند و بر این باور است که چنانچه اندرزهای شیخ اصلاحات مورد توجه قرار می گرفت، مجلس هفتم با ساختاری متفاوت از آنچه امروز وجود دارد، شکل می گرفت.

چنانچه اندرزهای کروبی مورد توجه قرار می گرفت، مجلس هفتم با ساختاری متفاوت از آنچه امروز وجود دارد، شکل می گرفت.

این فعال سیاسی اظهار داشت: کسی که در آستانه برگزاری انتخاباتی حساس تحصن می کند و می گوید می خواهم از حاکمیت خارج شوم، دیگر نمی تواند برای انتخابات ثبت نام و با تمام قوا برای کسب کرسی در خانه ملت تلاش کند.

وی افزود: شاید برخی بگویند که این قاعده بازی سیاسی و تاکتیک های روانی است که یک فعال سیاسی زمانی تحصن و زمانی دیگر برای ورود به قدرت تلاش کند اما بر اساس قواعد بازی در کشور ما این گونه حرکات از نظر مردم مخدوش است.

موسس و رئیس جبهه انتخاباتی  آزادی و برابری خواهی تاکید کرد: تنها بستر فعالیت سیاسی پیمودن مسیری مسالمت آمیز و به رسمیت شناختن حق یکدیگر از سوی اردوگاه هایی است که قانون اساسی را قبول دارند.

وی افزود: اصولگرایان و اصلاح طلبان دو جناح سیاسی معتقد به قانون اساسی که از سوی افکار عمومی مورد توجه قرار گرفته اند، باید بر اساس "قواعد حقوقی بازی" در میدان مسابقه حضور داشته باشند و در حین رقابت، قواعد بازی را رعایت کنند.

"البته برخی نارسایی ها در قوانین انتخاباتی ما وجود دارد و گاهی نیز به همین دلیل شاهد بروز رفتارهای خاص نهادهای غیر مسئول هستیم اما اصلاح طلبانی که از مناسبات سیاسی موجود شکوه می کنند، نباید فراموش کنند که سید محمد خاتمی در همین فضا و بر اساس همین قوانین رئیس جمهور شد".

وی به عنوان یکی از طراحان اصلی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) در 13 آبان 58 متذکر می شود: حتی در شرایط بسیار دشواری که کشور درگیر جنگی نا برابر بود و برخی اصول قانون اساسی بر زمین مانده بود و رهبر انقلاب و بنیانگذار فقید نظام ناچار بودند برای تحقق میثاق ملی اقداماتی ویژه انجام دهند، این قواعد حقوقی بود که نقش تعیین کننده داشت.

اصلاح طلبانی که از مناسبات سیاسی موجود شکوه می کنند، فراموش نکنند خاتمی در همین فضا و بر اساس همین قوانین رئیس جمهور شد

وی ادامه داد: این که گفته می شود در جامعه ما اقتدار حقیقی در چارچوب اقتدار حقوقی نمی گنجد، درست نیست بلکه حتی افراد و نهادهایی که در قانون اساسی دارای اختیارات گسترده هستند، تلاش می کنند چارچوب قانون رعایت شود و اصلاح طلبان باید از گفتمان قانون محور استفاده کنند.

اصغرزاده اظهار داشت: برخی مجالس وظیفه نظارتی خود را به طور کامل فراموش می کنند و با وجود آن که این موضوع در مجلس سوم به طور جدی پیگیری می شد اما در مجلس چهارم به دلیل ائتلاف بین دولت هاشمی رفسنجانی و جناح محافظه کار، نمایندگان در برابر برنامه های رئیس جمهور منفعل شدند.

"در مجالس پنجم و ششم نیز تحولاتی سبب فراموشی وظیفه نظارتی مجلس شد و در مجلس هفتم با وجود نیروهای خوش فکر و متفکر، به نظر می رسد قوه مقننه در کار نظارت و هدایت دولت ناتوان است و به عنوان نمونه نمایندگان در برابر مسائل مهمی چون انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی کاملا منفعل عمل کردند".

مشاور رئیس سابق مجلس گفت: گر چه مجلس هفتمی ها معتقد به لزوم وجود سازمان مدیریت و برنامه ریزی هستند اما هنگامی که آقای احمدی نژاد به صورت شتابزده و با نا دیده گرفتن یک برنامه ریزی 50 ساله سازمان مذکور را منحل و اختیارات و قدرت آن را به استانداری ها محول کرد تا بودجه سالانه را سریع تر هزینه کند، هیچ واکنشی در برابر این مسئله نشان ندادند و بلافاصله عنوان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری را در قوانین گنجاندند.

 تشکیل جبهه آزادی و برابری خواهی ریشه در نقد گذشته جنبش اصلاحات دارد

موسس و رئیس جبهه انتخاباتی آزادی و برابری خواهی بار دیگر به محور اصلی گفتگوی خود با خبرگزاری مهر باز می گردد و اعلام می کند تشکیل این جبهه ریشه در نقد گذشته جنبش اصلاحات دارد و ادامه جنبش مظلومان شهر است که در آستانه انتخابات دوره سوم شوراها شکل گرفته بود.

اصغرزاده بدون ذکر نام افراد و احزاب عضو جبهه آزادی و برابری خواهی توضیح داد: تشکل ها و گروه های زیادی در این جبهه عضویت دارند که برخی از کمیسیون ماده 10 احزاب پروانه فعالیت دارند و برخی در مرحله تاسیس قرار دارند و تعدادی از فعالان سیاسی و اجتماعی و اقتصادی معتقد به اصلاحات در ایجاد این جبهه کمک کرده اند.

او متذکر می شود "تولد جبهه آزادی و برابری خواهی به معنای رقابت با جبهه اصلاحات نیست بلکه ما برادر خوانده جبهه مذکور هستیم و سران این جبهه علاقمندند تا بر اساس معیارها، ملاک ها و برنامه هایی مشخص با اصلاح طلبان گفتگو کنند".

وی که تاکید کرد این جبهه، شورای مرکزی و هیئت رئیسه و یک شورای عالی دارد، خاطر نشان کرد که به زودی در یک نشست خبری ضمن معرفی سران جبهه، اهداف و برنامه های آن را تشریح می کند.

جبهه آزادی و برابری خواهی به همان اندازه با کسانی که اسلامیت را از جمهوری اسلامی حذف می کنند به شدت مرزبندی دارد و برای انتخابات لیست مستقل و سراسری می دهد

اصغرزاده همچنین اعلام کرد جبهه آزادی و برابری خواهی برای انتخابات 24 اسفند فهرست مستقل و سراسری خواهد داشت و در ادامه درباره ویژگی های نامزدهای این جبهه توضیح داد: کاندیداهای ما افرادی ضد رانت سیاسی و اقتصادی هستند وعمیقا به مبارزه با رانت که منجر به تبعیض و نا برابری می شود، اعتقاد دارند.

اصغرزاده معتقد است "گر چه تبلیغات در جذب آرای ملت تاثیر دارد اما مردم همچون گذشته به تبلیغات سنگین و شعارهای زرق و برق دار اهمیت نمی دهند و از آنجا که برای انتقال پیام خود به لایه های پائین جامعه از رسانه و منابع مالی محروم هستیم همه تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا با روش های مردمی این ضعف را جبران کنیم.

او البته به دوستان خود در جبهه اصلاحات نیز هشدار می دهد که حق ندارند در مقام بررسی صلاحیت قرار گیرند و صلاحیت عده ای از دوستان قدیمی خود که همواره به فرایند اصلاحات اعتقاد داشته اند، به بهانه نقد و نقادی رد کرده و آنها را از جرگه اصلاحات بیرون کنند.

خبرنگار مهر از موسس جبهه آزادی و برابری خواهی سئوال کرد آیا این جبهه ائتلافی انتخاباتی است یا پس از انتخابات مجلس هشتم نیز در عرصه سیاست حضور خواهد داشت که اصغرزاده پاسخ داد: جبهه آزادی و برابری خواهی جریانی مستمر است که در ادوار مختلف با چهره ها و عناوین مختلف وارد صحنه شده و ادامه خواهد داشت.

جمهوریت بخش لاینفک نظام ماست و می توانیم تلاش کنیم بخش دموکراتیک آن تقویت شده و یا ظرفیت های آن افزایش یابد

"از دلایل اصلی عدم موفقیت احزاب و نهادینه نشدن فرهنگ تحزب و حزب گریزی و حزب ستیزی در کشور ما، بی اعتمادی نسبت به احزاب است که می خواهند نظم حزبی را رعایت کنند و به همین خاطر مبتلا به محدودیت و انحصار طلبی و انجماد فکری که برای کشور خطرناک است، می شوند".

  نیازمند ناظران بین المللی نیستیم

خبرنگار مهر در بخش پایانی گفتگو با  اصغرزاده درباره پیشنهاد برخی اصلاح طلبان برای حضور ناظران بین المللی برای نظارت بر انتخابات مجلس هشتم سئوال کرد و او پاسخ داد: کسانی که دنبال نظارت بین المللی بر انتخابات ما هستند، قوانین و مقررات موجود را تحقیر می کنند.

اصغرزاده تصریح کرد: قوانین و مقررات موجود به گونه ای است که اگر مسئولان اجرایی و نظارتی بخواهند، می توانیم انتخابات را به خوبی برگزار کنیم و از این رو نیازمند ناظران بین المللی نیستیم و مهم این است که خودمان قانون را رعایت کنیم.

  با گروه های رادیکال مرزبندی داریم

رئیس جبهه آزادی و برابری خواهی تاکید می کند این جبهه با هر گروه رادیکالی که می خواهند از مرزهای قانون اساسی جمهوری اسلامی عبور کنند، مرزبندی دارد و به همین دلیل نظرات سران این تشکل دارای تفاوت محسوس با اصلاح طلبان تندرو و محافظه کاران است.

اصغرزاده گفت: جبهه آزادی و برابری خواهی به همان اندازه با کسانی که اسلامیت را از جمهوری اسلامی حذف می کنند به شدت مرزبندی دارد که با کسانی مرزبندی دارد که می خواهند حکومت اسلامی را جایگزین جمهوری اسلامی کنند و یا اقدامات سیاسی آنها خارج از مسیر تقنین پیگیری می شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پایان اظهار داشت: جمهوریت بخش لاینفک نظام ماست و می توانیم تلاش کنیم بخش دموکراتیک آن تقویت شده و یا ظرفیت های آن افزایش یابد .

کد خبر 621197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha