به گزارش خبرنگار مهر، بودجه پیشنهادی دولت نهم برای هنرهای نمایشی کشور در سال 87 در حالی به مرز 15 میلیارد تومان رسیده که پارسال از بودجه 11 میلیارد و 470 میلیون تومانی پیشنهادی دولت، مجلس شورای اسلامی مبلغ هفت میلیارد و 600 میلیون تومان آن را برای تئاتر کشور تصویب کرد.
از آنجا که تئاتر ایران امسال به خاطر بازسازی مجموعه تئاتر شهر عملا حدود شش ماه در حالت تعطیل بود و نمایشهای آماده اجرا هم در چند تالار محدود روی صحنه رفتند، به نظر میرسد حوزه هنرهای نمایشی نتواند تا پایان سال بودجه هفت میلیارد و 600 میلیونی مصوب مجلس را هزینه کند و احتمال میرود بخشی از بودجه تئاتر به علت جذب نشدن به خزانه دولت بازگردد.
صحنهای از نمایش "افرا" به کارگردانی بهرام بیضایی
اگر نمایندگان مجلس امسال هم برای بودجه هنرهای نمایشی روندی مثل بودجه سال 86 در پیش بگیرند، انتظار میرود تئاتر کشور در سال 87 بودجهای بیش از 10 میلیارد تومان را از آن خود کند که هزینه کردن چنین بودجهای به یک برنامهریزی دقیق در تمام 12 ماه سال نیاز دارد. اتفاقی که امسال با وجود برگزاری جشنوارههای متعدد تئاتری به خاطر بازسازی تئاتر شهر نیفتاد.
نکته جالب در این میان اینکه هزینه حدودا یک میلیارد و 500 میلیون تومانی بازسازی تئاتر شهر را وزارت ارشاد از منابعی غیر از بودجه مصوب هنرهای نمایشی تقبل کرده و این پروژه بزرگ را به سامان رسانده است. گرچه هزینه بازسازی برخی تالارهای نمایشی را باید به حساب اداره کل هنرهای نمایشی گذاشت.
حضور چهرههای سرشناس تئاتر نظیر حمید سمندریان، بهرام بیضایی و چند هنرمند جوان در عرصه تئاتر کشور حرکتی شایسته تقدیر است، اما به نظر میرسد برای برگزاری انواع و اقسام جشنوارههای تئاتری در طول سال بیش از هر چیز نیاز به تولید تئاتر باشد. جالب اینکه امسال در اوج تعطیلی تئاتر چند جشنواره تئاتری در چهار گوشه کشور برگزار شد.
توجه به تئاتر شهرستان، رونق تئاتر کودک و تئاتر خیابانی، بازسازی سالنهای نمایشی، به سامان رساندن تئاتر شهر 2 با مشارکت شهرداری تهران، تعیین تکلیف سولههای ایرانشهر، بیمه هنرمندان تئاتر و ... از پروژههایی است که از هم اکنون میتوان به پشتوانه بودجه احتمالی 10 میلیارد تومانی به فکر برنامهای مدون برای آنها بود.
نظر شما