به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی که نتایج تحقیقات خود را در "ژورنال شرح مباحثات آکادمی ملی علوم" منتشر کرده اند، در تحقیقات خود کشف کردند که اگرچه دایناسورها جانوران ماقبل تاریخ مابین خزندگان و پرندگان هستند اما رشد سریع آنها در نوجوانی اتفاق می افتاده و شبیه به پستانداران بوده است.
به گفته این محققان، بلوغ جنسی دایناسورها در مرحله پایانی رشد سریع آنها و قبل از رسیدن به حداکثر اندازه بدن آنها اتفاق می افتاده است.
در حقیقت دایناسورها همانند پستانداران و به خصوص انسان قادر بوده اند پیش از رسیدن به پایان مرحله رشد در سنین نوجوانی و با فرارسیدن سن بلوغ، تولید مثل کنند.
براساس گزارش ساینس دیلی، این کشف نشان می دهد که بسیاری از دایناسورها تولد زودهنگام داشته اند و به علاوه از مرگ در دروان بزرگسالی رنج می برده اند به همین دلیل برای ادامه بقا به بلوغ جنسی زودرس نیاز داشته اند.
بنابراین گزارش، سن بلوغ تولید مثل می تواند راههای تکمیلی جدیدی را در تحقیقات مربوط به دایناسورها بگشاید به طوری که براساس استراتژیهای تولید مثل این جانواران ماقبل تاریخ می توان در خصوص فیزیولوژی دایناسورها و طول عمر اظهار نظر کرد و با استفاده از این تکنیکها به تمام جنبه های انقراض این حیوانات پی برد.
این دانشمندان با بررسی بقایای سه فسیل داینانسور ماده، ساختارهای داخلی شبیه به بافت پرندگان ماده امروزی را در این فسیلها کشف کردند. این بافت که یک لایه استخوانی سرشار از کلسیم است، استخوان نخاعی نامیده می شود که تنها قبل از تخمگذاری همانند یک منبع پوست تخم پرنده در حفره های مغز استخوان پرندگان رسوب می کند. این دایناسورها همچنین تخمهایی را در ساختار داخلی بدن خود ذخیره داشتند.
نظر شما