۳۰ دی ۱۳۸۶، ۱۱:۱۳

رئیس سازمان دامپزشکی :

بیماری سیاه زخم دیگر در کشور وجود ندارد / مصرف مرغ و تخم مرغ بلامانع است

بیماری سیاه زخم دیگر در کشور وجود ندارد / مصرف مرغ و تخم مرغ بلامانع است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با وجود تأیید وجود بیماری شاربن در میشهای پارک ملی خجیر ، اعلام کرد: در حال حاضر بیماری شاربن (سیاه زخم) به طور کامل در کشور کنترل و ریشه کن شده است.

مجتبی نوروزی در گفتگو با خبرنگارمهر در رابطه با وقوع بیماری شاربن ( سیاه زخم) در قوچها و میشهای پارک ملی خجیر، گفت : اعلام نتایج در این خصوص نیازمند انجام آزمایشات تخصصی است که هم اکنون این امر توسط سازمان در حال پیگیری است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشورافزود : بنابراین پس از نمونه برداری از لاشه های موجود نتیجه  نهایی اعلام می شود ولی به هیچ عنوان این بیماری در کشور شایع نیست.

در این زمینه مدیرکل دفتر بررسی، مبارزه و مراقبت از بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور،عنوان کرد : حدود یک ماه اخیر گزارشی مبنی بر وقوع تلفات در میشهای وحشی منطقه حفاظت شده خجیر به سازمان ارجاع شد که پس از نمونه برداریها وجود بیماری شاربن یا همان سیاه زخم مورد تائید سازمان دامپزشکی قرار گرفت و به سرعت اقدامات برای دفن بهداشتی و سوزاندن دامهای مبتلا به این بیماری صورت گرفت.

محسن مشکاه با اشاره به کنترل ورود دامها به منطقه حفاظت شده خجیر، اظهارداشت: ازآنجایی که این منطقه تحت نظر سازمان محیط زیست قرار دارد لذا کنترل ورود دامها به این منطقه از وظایف این سازمان است.

وی با بیان اینکه بروز بیماری شاربن در دامهای منطقه خجیرعامل باکتری داشته  است، تصریح کرد : سازمان دامپزشکی توصیه های بهداشتی به منظور رعایت موارد بهداشتی در این منطقه را اعلام کرده لذا دامهایی که به این منطقه وارد می شوند، باید واکسن شاربن را دریافت کرده باشند.

مدیرکل دفتر برسی، مبارزه و مراقبت از بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه بیماری شاربن به عنوان بیماری مشترک میان انسان و دام امروزه به طورکامل درکشورکنترل و ریشه کن شده است، افزود: موارد انسانی مبتلا به این بیماری در سطح کشور بسیار محدود است. آنفلوآنزای فوق حاد طیور در کشور وجود ندارد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه اقدامات احتیاطی به منظور جلوگیری از وقوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد طیور در سطح کشور انجام می شود، افزود: معدوم سازی برخی از واحد های مرغداری در سطح کشور دلیل بر وجود بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیست.

وی افزود : بروز آنفلوآنزا در قوهای وحشی بندرانزلی دیده می شود، اما در پرندگان اهلی این بیماری وجود ندارد، لذا احتمال آلودگی در پرندگان وحشی صید شده در استانهای شمالی کشور وجود دارد که باید از صید اینگونه پرندگان جلوگیری شود.

کد خبر 623829

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha