به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام احمد مبلغی ظهر امروز درجمع کارکنان دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به ظرفیت بالای عاشورا درپویایی جامعه گفت: تأثیر این حادثه بر جامعه و انسان امروز ازنوع تعامل ما به آن شکل میگیرد.
وی ادامه داد: تعامل ما با عاشورا باید متناسب با پیام حسینی(ع) و عقلانیت همراه باشد نه اینکه نوع رفتار و عزاداری ما به جای انتقال زیباییها و پیامهای عاشورا سبب ابهام شود.
وی گفت: امروز جهانیان به رفتار شیعه نگاه ویژهای پیدا کردهاند و به دنبال بررسی دیدگاههای شیعه در خصوص وقایع و حوادث هستند زیرا شیعه در پی فتح قلههای علم و دانش است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: عزاداریهای ما و روشهای آن مانند قمهزنی نباید سبب غیر عقلانی نشان دادن شیعه و از دست رفتنها فرصتهای برای جذب دیگران به تشیع شود.
وی ظهور و بروز برخی محتواها در مداحیها و مطالب در عزاداریها را خطرناک عنوان کرد و گفت: کنترل این نوع عزاداریها یک ضرورت است زیرا برخی احساسات که کنترل نشوند جریانهای غلطی را در تاریخ تشیع به وجود میآورند.
حجت الاسلام مبلغی گفت: رفتار ما در ایام محرم و صفر و مجالس عزاداری سید الشهدا(ع) باید با گریه و حالت مغموم و محزون همراه باشد.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا صفحههای عاشورا را در اذهان مردم به تصویر بکشیم که متأسفانه در این خصوص کمتر کار کردهایم در حالیکه در روش ائمه در عزاداری نیز شاهد این مسأله بودهایم.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی تریج فرهنگ مقتل خوانی در عزاداریها را تأثیر گذار دانست و گفت: مقاتل هم سبب به تصویر کشیدن حادثه عاشورا و هم سبب گریه و حزن خواهند بود.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی کمتر شاهد تحلیل جهان عاشورا و شکلگیری آن هستیم زیرا عاشورا دارای لایههای مختلف و دارای گوهر عظیمی است که چندان به آن توجه نکردهایم.
حجت الاسلام مبلغی، عاشورا را مظهر پیوند اندیشه و احساس دانست و گفت: نباید تنها به جنبههای احساسی عاشورا بسنده کنیم.
وی تصریح کرد: درشرایط کنونی که بستر برای حضور شیعه در عرصههای مختلف فراهم است باید در تحلیل شرایط از عاشورا بهره بگیریم.
قم - خبرگزاری مهر: معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: مداحان و خطبا نباید تنها به مسائل احساسی عاشورا اکتفا کنند.
کد خبر 624184
نظر شما