به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، با توجه به اینکه خشکسالی اخیر در استان کرمان بیش از هفت سال ادامه داشته است و بارندگی های سالانه نیز در حد استاندارد میزان بارش مشخص در استان کرمان نبوده است، سطح آبهای زیر زمینی در برخی مناطق استان تا 30 متر کاهش یافته است.
قرار گرفتن 30 درصد باغهای کشور در استان کرمان و استفاده از 95 درصد آبهای زیر زمینی در این بخش نشان دهنده استفاده غیر اصولی در بخش کشاورزی است به طوریکه برای هر هکتار 10 هزار متر مکعب آب با روش غرق آبی و سنتی مورد استفاده قرار می گیرد که اگر روش صنعتی جایگزین روش سنتی شود این میزان به نصف کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان در این خصوص اظهار داشت: برای تامین آب استان کرمان 29 هزار و 181 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق حفر شده است که از آنها 7/6 میلیارد متر مکعب آب آشامیدنی برداشت می شود.
مهدی موسوی تصریح کرد: علت اصلی پایین آمدن سطح آب در چاه های استان کرمان برداشت بی رویه آب در بخشهای کشاورزی و صنعتی است.
موسوی تاکید کرد: اگر برداشت آب از منابع زیر زمینی به صورت اصولی و با برنامه انجام شود و آب یاری بخش کشاورزی صنعتی شود، این مشکل به زودی حل خواهد شد.
معاون عمرای استاندار کرمان نیز یادآور شد: بارشهای اخیر در استان کرمان نتوانسته خشکسالی سالهای گذشته در این استان را جبران کند.
جواد کمالی ادامه داد: به رغم بارندگی در استان کرمان هنوز با متوسط میزان بارندگی در استان نیز فاصله زیادی داریم.
کمالی یادآور شد: تنها راه خارج شدن از بحران کم آبی در استان کرمان استفاده بهینه و صنعتی از آب در حوزه کشاورزی در استان کرمان است.
نظر شما