به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالله دوم در گفتگو با روزنامه الدستور که یک نسخه از آن توسط خبرگزاری فرانسه دریافت شد، گفت: اسرائیل باید بفهمد که در سایه تجاوزگری مداوم و نقض حقوق مردم فلسطین درغزه آغاز مذاکرات جدی برای رسیدن به صلح مورد نظر امکانپذیر نیست.
وی افزود: تجاوزگری و محاصره ملت فلسطین در غزه به طور کلی غیر قابل قبول است و ما آن را محکوم می کنیم و با برادران فلسطینی و عرب و جامعه بین المللی به منظور متوقف کردن این تجاوزگری و محاصره که نقض همه قوانین و موازین بین المللی به شمار می رود، در تماس هستیم.
در دور تازه حملات صهیونیستها علیه ملت فلسطین در نوارغزه و کرانه باختری رود اردن تاکنون بیش از 60فلسطینی شهید و دهها نفر دیگر زخمی شده اند.
همزمان با ادامه این حملات، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب دستور بسته شدن تمام گذرگاههای مرزی نوارغزه با مناطق اشغالی 1948 را صادر کرد که این مسئله باعث جلوگیری از ورود فرآورده های سوختی، کالاهای اساسی و دارو به این منطقه شد.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دوشنبه شب اجازه ورود مقادیر محدودی سوخت به غزه را داد، اما این سوخت رسانی را امروز به بهانه تخریب دیوار مرزی میان نوار غزه و خاک مصر متوقف کرد.
پادشاه اردن در ادامه گفتگوی خود با روزنامه الدستور که قرار است فردا پنجشنبه منتشر شود، گفت: ادامه شهرک سازی اسرائیل در همه سرزمین های اشغالی از جمله قدس غیرقانونی و مردود است زیرا روند صلح و آینده کشور فلسطینی را تهدید می کند.
وی افزود: بارها هشدار داده ایم که اینگونه سیاست های یکجانبه اسرائیل فرصت های صلح را از بین می برد و اسرائیل باید به مفاد طرح صلح نقشه راه پایبند باشد و این طرح در مرحله اول خود بر توقف شهرک سازی تاکید کرده است.
عبدالله دوم همچنین درباره سوریه گفت: این کشور نقشی مهم در جهان عرب بازی می کند که نمی توان از آن غافل بود و چشم انتظار پایان سستی و تنش روابط میان این کشور با برخی از کشورهای عربی هستیم.
وی افزود: می خواهیم که سوریه نقشی فعال در جهان عرب و با همه همسایگان خود بازی کند و سوریه کشوری برادر و همسایه است که منافع مشترک زیادی با ما دارد و همچنان درباره آینده روابط با سوریه خوشبین هستیم.
پادشاه اردن درباره اوضاع لبنان گفت: باید برای کمک به لبنان به منظور گذر از بحران سیاسی کنونی خود و حفاظت از حاکمیت، امنیت و ثبات خویش تلاش کرد.
وی افزود: لازم است که گروههای لبنانی خواه مخالف یا موافق به توافقی برسند که وحدت لبنان، حاکمیت و استقلال آن را حفظ می کند و ثبات لبنان و حاکمیت آن خط قرمز به شمار می رود.
عبدالله دوم طرح کاری اتحادیه عرب درباره لبنان را فرصتی گرانبها و مهم و سرآغازی برای برقراری وفاق ملی و ایجاد راهکاری برای برون رفت از بحران سیاسی کنونی این کشور دانست و از گروههای لبنانی خواست تا آن را مدنظر قرار داده و این فرصت را به منظور دور کردن لبنان از تبعات خطرناکی که به امنیت همه منطقه لطمه خواهد زد، از دست ندهند.
نظر شما