۵ بهمن ۱۳۸۶، ۱۰:۱۱

پارسانیا اطمینان داد:

مردم نگران تامین میوه شب عید نباشند

مردم نگران تامین میوه شب عید نباشند

معاون وزیر بازرگانی به تشریح جزئیات تنظیم بازار شب عید، سیلوسازی، نان صنعتی، ذخیره سازی کالاهای اساسی و صادرات گندم پرداخت.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید پارسانیا در یک نشست خبری با ارائه گزارشی از کالاهای اساسی و ذخیره کشور در این راستا گفت: شرکت بازرگانی دولتی ایران طی دوسال اخیر ابلاغ هایی برای ذخیره سازی کالاهای اساسی یک سال جلوتر از موعد مقرر را داشته که هم اکنون کشور دارای ذخیره مناسبی به لحاظ کالاهای اساسی دارد و ما هم اکنون خرید سال 87 کالاهای اساسی را نیز صورت داده ایم.

معاون وزیر بازرگانی ادامه داد: بر این اساس 600 هزارتن برنج، 500 هزارتن روغن خام، 500 هزارتن قند و شکر خریداری وذخیره سازی شده؛ ضمن اینکه امسال برای تنظیم بازار نیز450 هزارتن آهن آلات خرید شده که برای این امر 350 میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.

به گفته وی، این میزان خرید دخالتی در تنظیم بازار ندارد چراکه در انبارها ذخیره شده است.

ذخیره سازی میوه شب عید

پارسانیا در این خصوص گفت: سال جاری با استفاده از مکانیزمهای خاص و با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی، بیش از هر سال نسبت به تامین میوه های مربوط به شب عید اقدام کرده ایم که عمدتا شامل کالاهای خرید شده توسط مباشران ما در داخل است و مواردی نیز از خارج از کشور وارد شده است.

وی افزود: با پیش بینی و تعریف شبکه توزیع مناسب در سطح کشور که توسط سازمانهای بازرگانی استانهای کشور امسال تنظیم بازار خوبی را برای میوه در سطح کشور شاهد خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: حوزه نظارتی وزارت بازرگانی نیز برای مقابله با گرانفروشی یا کم فروشی های احتمالی نیز نظیر سنوات گذشته فعال و گسترش یافته است.

وی اظهار داشت: تعرفه میوه از پانزدهم بهمن ماه کاهش می یابد به این معنا که فقط عوارض ورودی 4 درصدی از واردکنندگان میوه اخذ می شود و سود بازرگانی به صفر می رسد که بر این اساس پیش بینی می شود در سال جاری مشکلی از جهت تنظیم بازار پایان سال نداشته باشیم.

پارسانیا خاطرنشان کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران مسئول تهیه میوه است ولی تاکید ما این است که در حوزه تامین به معنای خرید و توزیع میوه از بخش خصوصی استفاده کنیم.

وی با اشاره به سرمازدگی برخی از باغات استانهای شمالی کشور گفت: حجم میوه های سرمازده در مقابل افزایش تولیدی که امسال برای میوه در باغات کشور صورت گرفت ناچیز است و کمترین تاثیر را بر روی بازار میوه می گذارد این درحالی است که اگر نیاز به میوه کشور از طریق داخل تامین نشود با واردات کسری را جبران می کنیم.

وی به تشریح عملکرد شرکت بازرگانی دولتی ایران پرداخت و گفت: وزارت بازرگانی با تاکید بر اجرای اصل 44 قانون اساسی و واگذاری امور قابل تصدی به بخش خصوصی، خصوصی سازی در شرکت بازرگانی دولتی ایران را مورد توجه قرار داده است.

خصوصی سازی در حوزه گندم و آرد

معاون وزیر بازرگانی افزود: نهضت سیلوسازی برای اولین بار در کشور مورد توجه خاص قرار گرفته؛ به نحوی که طی روزهای آتی تعدادی از سیلوهای در اختیار شرکت بازرگانی دولتی ایران را که مراحل قانونی، حقوقی و کارشناسی آنها برای واگذاری به اتمام رسیده را جهت واگذاری به فعالان بخش غلات به مزایده می گذارد.

وی تصریح کرد: این گروه از سیلوها شامل 18 سیلو و انبار نگهداری گندم به ظرفیت 500هزارتن است.

پارسانیا افزود: بخش دیگری از این واگذاری ها مربوط به شرکتهایی است که طبق قانون تصمیماتی برای واگذاری آنها اتخاذ شده و اخیرا به پیشنهاد شرکت بازرگانی دولتی به دولت درخواست شده تا زیرمجموعه ها به روش واگذاری شرکت در مقابل دیون دولتی واگذار شود که امید می رود این بخش پیشرفتهای مطلوبی داشته باشد.

به گفته وی، کار محوری خرید گندم و آرد از جمله مواردی است که به بخش خصوصی واگذار شده این در حالی است که طی سنوات اخیر طرح خرید نقدی گندم پیاده شده و برنامه ریزی ها برای سنوات آتی مبنی بر این است که طرح اجرا شده در سه استان کشور که به شکل پایلوت در سال جاری خرید گندم را توسط کارخانجات آرد در دست اجرا داشته اند، توسعه یابد که در این حوزه حداکثر تصدی های ممکن در اختیار بخش خصوصی گذاشته شده است.

افتتاح 500 هزارتن سیلو توسط رئیس جمهوری

پارسانیا اظهار داشت: در حوزه سیلوسازی بخش خصوصی 800 متقاضی برای احداث سیلوهای مدرن در کشور وجود دارد که مجوز 27 میلیون تن از آنها هنوز معتبر است. اما به لحاظ  مراحل اجرایی یک میلیون و 150 هزار تن از این سیلوها در انتظار دریافت وام، 750 هزارتن در دست بررسی پرونده در بانک عامل(بانک تجارت) و یک میلیون و 900 هزار تن ظرفیت سیلو نیز در حال تکمیل مدارک در بانک مربوطه هستند.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: در این مراسم از نانوای سنتی نمونه، تولیدکننده نان صنعتی نمونه، بهترین کارگزار حوزه گندم، آرد و نان، آردساز نمونه و نیز بهترین نانوایی بهسازی شده تقدیر به عمل می آید.

وی گفت: همچنین یک میلیون و 250 هزار تن سیلو در حال ساخت توسط بخش خصوصی است. این درحالی است که 500 هزارتن ظرفیت سیلویی کشور در چند روز آتی در استانهای تهران، همدان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، ایلام و زنجان با حضور استانداران در محل پروژه ها و ویدئو کنفرانس توسط رئیس جمهوری افتتاح می شود.

پارسانیا افزود: پیش بینی ما این است که غیر از این افتتاح، 300 هزارتن سیلوی دیگر نیز تا پایان سال در کشور افتتاح شود که البته این میزان فعالیت با پرداخت 700 میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک تجارت انجام شده است.

نان صنعتی و سنتی

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، بهسازی نانوایی های سنتی در کشور را از دیگر فعالیتهای این شرکت عنوان و تصریح کرد: در این راستا بالغ بر 10 هزار واحد نانوایی در حال پوشش است که بر این اساس 150 میلیارد ریال توسط بانک تجارت به متقاضیان وام پرداخت شده است.

به گفته وی، در حوزه نان صنعتی نیز حدود یک هزار و 300 مجوز معتبر داریم که این مقدار مجوز حدود 55 هزار تن نان را در روز می توان پیش بینی کند. از این تعداد 377 مجوز موفق به دریافت مجوز تاسیس از وزارت صنایع و معادن دریافت کردند که این تعداد معادل تولید 10 هزارتن نان را می تواند تامین کند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر 36 پرونده متقاضیان احداث واحدهای نان صنعتی را در بانک عامل که بانک تجارت است که این 36 پرونده ظرفیت یک هزار و 465 تن نان در روز را شامل می شود. این تعداد متقاضی محل احداث خود را 16 استان تهران، اردبیل، کرمان، اصفهان، شیراز، بندرعباس، همدان، خراسان رضوی، گلستان، بوشهر، لرستان و یزد، کرمانشاه، مازندران، سیستان و بلوچستان، خوزستان را شامل می شود.

صادرات گندم

معاون وزیر بازرگانی گفت: در سال جاری برای اولین بار آرزوی امام راحل را جامه عمل پوشیدیم و بعد از چندسال موفق به تثبیت خودکفایی گندم در کشور شدیم. بر این اساس اولین محموله گندم به بازار جهانی روانه شده است که 600 هزارتن عملیات صادرات را شامل می شود. البته بیشتر کار آنرا بخش خصوصی به انجام رسانده است.

وی افزود: این امر امسال موجب شده تا مردم قریب نیم میلیون تن گندم را به شکل خصوصی برای مصارف خود از تولیدکنندگان خرید کنند. البته این رقم غیر از خرید مباشران شرکت بازرگانی دولتی ایران برای تامین گندم و نان مصرفی کشور است.

به گفته پارسانیا، محموله اول گندم صادراتی ایران به عمان در ماه رمضان ارسال شده و نوبتهای بعدی نیز به فاصله یکماه انجام شده است این درحالی است که در کل 160 هزارتن گندم باید به این کشور صادر می شود که البته در سفری که به عمان داشتم، وزیر بازرگانی عمان از این صادرات ابراز خرسندی کرد.

وی افزود: امید می رود با توجه به مصرف درست و کاهش مصرف آرد در حوزه نان و ارتقاء بهره وری در حوزه تولید غلات و گندم و نگهداری آن، ایران بتوان از مزیت صادرات گندم در خاورمیانه بهره مند شود.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران خاطرنشان کرد: مراکز عمده تامین غلات در دنیا استرالیا و آمریکا هستند که به دلیل خشکسالی های اخیر در اروپا از سهم بازار آنها کاسته شده این درحالی است که اگر ایران به دلیل نزدیکی و کاهش هزینه های حمل و نقل مزیت صدور گندم ارزان تر و با کیفیت تر را به کشورهای همسایه دارد که باید از آن به نحو احسن بهره مند شود.

کالاهای اساسی

پارسانیا اظهار داشت: شرکت بازرگانی دولتی ایران مسئول تامین کالاهای اساسی کشور است که در قالب توزیع کالاهای کالابرگی و کالاهای تنظیم بازار صورت می گیرد. این در حالی است که وزارت بازرگانی سالانه کالاهایی نظیر برنج، روغن، قند و شکر را باید از مبادی خارجی و داخلی کشور تامین کند.

به گفته وی، در سنوات اخیر کالاهایی نظیر "حبوبات" و "فولاد برای مصارف دولتی" نیز تامین شده است. بر این اساس، در حال حاضر 350 هزارتن فولاد برای مصارف بخش دولتی با ابلاغ دولت تامین شده است.

توزیع 2میلیون قرص نان در روزهای سرد

پارسانیا خاطرنشان کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران در ایام سرد زمستان امسال بیش از 2 میلیون قرص نان را از استانهای معین به شهرهای گرفتار در سرما و یخبندان ارسال کرده به نحوی که از تهران به مازندران، از سمنان به مازندران و گلستان، از اردبیل به مشکین شهر و خلخال ارسال شده است.

وی افزود: همچنین سیستم حمل و نقل بازرگانی دولتی ایران نیز برای کمک به سوخت نیروگاهها وارد عمل شده است.

دوسوخته کردن نانوایی ها

به گفته معاون وزیر بازرگانی، برای تامین اعتبار مورد نیاز دوسوخته کردن نانوایی ها در شهرهای مختلف کشور اقداماتی صورت گرفته که امید است با تامین اعتبار مورد نیاز وابستگی انحصاری مراکز تولید نان به گاز برطرف شود.

وی افزود: در استانهایی که مشکلات بیشتری را در فصول سرما تجربه می کنند لازم است که دوسوخته شدن نانوایی ها صورت گیرد که این در استانهای شمالی کشور نمود بیشتری دارد. بر این اساس به وزارت کشور و ستاد حوادث غیرمترقبه و نیز معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری عنوان شده که واحدهای صنعتی تولید انبوه نان به بهره برداری رسند و حمایت از برخی نانوایی برای دوسوخته شدن صورت گیرد.

پارسانیا تصریح کرد: برای دوسوخته کردن هر واحد نانوایی 500 هزارتومان در ابتدا نیاز است که البته در این راستا 5 هزار نانوایی مدنظر ما است.

درآمد فروش سیلو برای تکمیل سیلوهای ناتمام

وی گفت: از حدود 6 ماه قبل مصوبات لازم برای مزایده سیلوها و تکمیل پروژه های سیلوسازی که در گذشته در دولت وجود داشت ولی به دلیل کمبود اعتبارات متوقف شده بود، پیش بینی شد؛ در این راستا از دولت مصوبه ای اخذ شده که از محل در آمد حاصل از فروش سیلوهای در اختیار شرکت بازرگانی دولتی ایران پروژه های در حال ساخت را که از حیث قانونی قابل واگذاری نیستند را تکمیل و به بخش خصوصی واگذار کنیم.

به گفته پارسانیا، تعداد زیادی از بخش خصوصی متقاضی دریافت و مالکیت بر این سیلوها است ولی باید مراحل اداری، حقوقی و کارشناسی تعیین قیمت را پشت سر گذارند.

درخواست 2/1 میلیارد دلاری یارانه کالاهای اساسی

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه برداشت 2/1 میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برای واردات کالاهای اساسی هنوز در مجلس به تصویب نرسیده گفت: در این لایحه پیش بینی شده برای تعدادی از کالاها که به مواد اولیه خارجی وابسته هستند و ممکن است در تنظیم بازار اشکالاتی به وجود آورند وارد شوند.

وی ادامه داد: بودجه شرکت ما برای اینکه مباشرت امر تنظیم بازار باشد، محدود است و معمولا کمبود اعتبارات داریم این در حالی است که مکاتبه شده تا بیش از هزار میلیارد تومان کسری ما جبران شود که امید می رود این موضوع به زودی به تصویب رسد.

افزایش نرخ خرید تضمینی گندم

پارسانیا در خصوص افزایش قیمت خرید تضمینی گندم گفت: میانگین قیمت خرید تضمینی گندم برای سالهای 85 و 86 معادل 205 تومان بود که این رقم برای سال آتی به 225 تومان رسیده است. البته در حال حاضر نیز مزیت مطلوبی برای صادرات گندم درم به دنیا وجود دارد.

فناوری های نوین

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، یکی از رویکردهای اصلی شرکت بازرگانی دولتی را استفاده از فناوری های نوین دانست و گفت: بر این اساس سیستم متنوعی برای سهولت کار و بهبود نظارتها استفاده شده است. در حال حاضر فروش الکترونیکی کالا که دستاوردهای مهمی برای کشور است، در شرکت بازرگانی دولتی ایران راه اندازی شده  به این نحو که از مرحله وجود کالا در انبار تا حواله، حمل و نقل و تحویل کالا به عامل توزیع را تحت پوشش قرار داده است.

وی افزود: به این ترتیب عاملان توزیع با کارتهایی که در اختیار دارند و پرداخت وجه حواله کالاهای مورد نظر، کالاهای خود را تحویل می گیرند. این امر راجع به آرد مصرفی نانوایی ها عینا اعمال شده و پرداخت وجه آرد و برنامه ریزی حمل آن توسط سیستم صورت می گیرد.

به گفته پارسانیا، در گذشته سیستم خرید نقدی گندم را زیر بار شبکه برده بودیم و بحث کمکهای اعتباری که به سیلوسازی و بهسازی نانوایی ها است سامانه خاص خود را دارد؛ ضمن اینکه خریدهای خارجی نیز تحت سیستم وب صورت می گیرد. از سوی دیگر اطلاعات کلیه کالاهای موجود در سیلوو مراکز ذخیره سازی کالاها را به لحظه داریم و این اشراف ما را نسبت به موجودی کالاها افزایش می دهد.

وی با اشاره به فرهنگ سازی های صورت گرفته در ارتباط با مصرف نان و تولید بهینه آن در کشور گفت: در خطبه های نماز عید سعید فطر رهبر فرزانه انقلاب به مردم هشدار دادند که اسراف در نان بعنوان یک عیب ملی است که این رهنمود بنیادی در حوزه مدیریت نان مدنظر شرکت بازرگانی دولتی ایران است.

کد خبر 626421

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha