۶ بهمن ۱۳۸۶، ۱۸:۰۰

با امضای شیوه نامه ؛

نحوه اقدام مامورین اجرایی قانون مدیریت پسماندها مشخص شد

شیوه نامه نحوه اقدام مامورین اجرایی قانون مدیریت پسماندها به عنوان ضابطین خاص قضائی به امضای وزرای کشور و دادگستری رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر ، شیوه نامه نحوه اقدام مامورین اجرایی مدیریت پسماندها و شرح وظایف مامورین مذکور و نحوه اجرای تکالیف قانونی آنها در اجرای مواد 6 و 36 آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها، با عنایت به تقسیم ضابطین قضائی به ضابطین خاص (مامورین ویژه جرایم خاص) و شناسایی مامورین اجرایی موضوع ماده مذکور به عنوان ضابطین خاص به امضای حجت الاسلام پور محمدی وزیر کشور و دکتر غلامحسین الهام وزیر دادگستری رسید.

بر اساس این شیوه نامه، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با همکاری معاونت آموزش قوه قضائیه زمینه آموزش و تعلیم ضابطین موضوع این شیوه نامه را زیر نظر دادستان عمومی و انقلاب هر حوزه قضایی فراهم می نماید.

به موجب این شیوه نامه، صدور کارت برای ضابطین واجد صلاحیت و نظارت و ریاست بر مامورین مزبور از حیث وظایفی که به عنوان ضابط  بر عهده دارند با دادستان حوزه مربوطه می باشد.

همچنین ضابطین از حیث انجام وظیفه به عنوان ضابط قضایی در اجرای قانون مدیریت پسماندها و آیین نامه اجرایی آن موظف به اطاعت از دستورات مقامات قضائی صلاحیت دار می باشند. حوزه اقدام و انجام وظیفه ضابطین موضوع این شیوه نامه بر اساس ماده 7 قانون مدیریت پسماندها می باشد.

به موجب یکی دیگر از مفاد این شیوه نامه، در صورتی که جرایم مشهود موضوع این قانون توسط اشخاصی صورت پذیرد که اقامتگاه معینی ندارند یا اقامتگاه آنان برای ضابطین معلوم نباشد، ضابطین موظفند ضمن تنظیم صورتجلسه تخلف، در جهت شناسایی متخلفین اوراق هویت معتبر آنان را اخذ و ضمیمه صورتجلسه نموده و گزارش تخلف را به همراه صورتجلسه تنظیمی و سایر مستندات به مراجع قضائی صالحه ارسال نمایند.

در صورتیکه افراد متخلف فاقد اوراق هویت معتبر باشد و یا از ارائه آن خودداری نماید ضابطین مکلفند مشخصات فرد یا خودرو را در گزارش ثبت و مراتب را به مراجع قضائی مربوط و نزدیکترین مامور نیروی انتظامی اعلام نمایند تا اقدام قانونی به عمل آید.

همچنین ضابطین مکلفند در هنگام مواجه با جرائم موضوع قانون پسماندها، ضمن ثبت زمان و مکان ارتکاب تخلف، مشخصات سجلی متخلف، عنوان تخلف و عندالزوم با تهیه عکس از محل جرم، گزارش لازم را تنظیم و با ذکر نام خود و امضای آن در اسرع وقت به مراجع قضائی مربوط ارسال نمایند به نحوی که گزارش مزبور اسباب رسیدگی قضایی و استناد به مدارک در دادگاه را فراهم نماید.

بر اساس یکی دیگر از مفاد بخشنامه مزبور، شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری های محل به عنوان مدیران اجرایی پسماندها مکلفند به منظور تسهیل در تهیه گزارش، نمونه چاپی حاوی جرائم موضوع قانون پسماندها را مطابق فرم ضمیمه شماره 3 این شیوه نامه تهیه و در اختیار ضابطین قرار دهند به نحوی که با انتخاب ردیف جرم ارتکابی در اسرع وقت صورتجلسه مزبور تهیه و به مراجع قضائی مربوط ارسال گردد.

همچنین ضابطین مکلفند هر گونه اظهارات متهم را در خصوص موضوع در ذیل صورتجلسه منعکس نموده و به امضای وی برسانند. در صورت استنکاف متخلف از امضاء، مراتب باید در صورتجلسه قید گردد.

به موجب یکی دیگر از مفاد بخشنامه مزبور، به منظور اثر بخشی به مجازات تعیین شده برای متخلفین، شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری های محل موظفند نسبت به ثبت و ضبط اطلاعات مرتبط با متخلفین مذکور با قید مشخصات کامل آنها، دفعات تکرار تخلف و تاریخ وقوع جرائم مذکور اقدام نمایند. در صورت تکرار جرم توسط متخلف، چنانچه وی دارای اقامتگاه ثابت یا پروانه اشتغال به کار معین باشد مدیریت اجرایی می تواند تشدید مجازات وی را از مراجع قضایی درخواست نماید.

بر اساس این شیوه نامه، اعمال هر نوع سلیقه شخصی یا سوء استفاده از مقام توسط ضابطین در اجرای مقررات این قانون یا تبانی با متخلف و یا عدم ارسال گزارش جرم یا تخلف به مراجع قضائی، علاوه بر اعمال مجازات اداری حسب مورد موجب پیگرد قضائی خواهد شد.

کد خبر 627435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha