۷ بهمن ۱۳۸۶، ۱۳:۰۳

سفیرانگلیس درآمریکا خبرداد:

راهبرد انگلیس برای خاورمیانه در سال2008 / پیشنهاد درباره برنامه هسته ای ایران

راهبرد انگلیس برای خاورمیانه در سال2008 / پیشنهاد درباره برنامه هسته ای ایران

سفیر انگلیس در آمریکا با بررسی راهبرد کشورش برای خاورمیانه در سال 2008 ، به زعم خود، دیپلماسی چماق و هویج را برای برخورد با برنامه هسته ای صلح آمیز ایران پیشنهاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر،"سر نیگل شینوالد" در گفتگوبا انستیتو سیاست خاور نزدیک واشنگتن خاطر نشان کرد: طی 18 ماه گذشته ، تصویر منطقه ای خاورمیانه تا حد زیادی تغییر یافته و برای یک تصویر بهتر در حالی که جامعه بین الملل در حال اتحادی دوباره برای یک دستورکار مشترک در حمایت از عراق، روند صلح خاورمیانه و در لبنان است، وظیفه ما در سال 2008 ، استفاده از این فرصت است، از طریق:

* تقویت و استحکام موفقیت راهبرد افزایش نیروها در عراق و اجماع جدید بین المللی ، تشویق آشتی سیاسی و تقویت ظرفیت مردم برای بر عهده گرفتن مسئولیت برای آینده امنیتی و سیاسی خودشان.

* تکیه بر نشست آناپولیس برای برداشتن گامهای مهم به سوی یک صلح عینی و پایدار بین اعراب و اسرائیل که سبب می شود فلسطینیها به دولت مستقل خود برسند و همچنین یک اسرائیل ایمن را به دنبال داشته باشد که مورد پذیرش جهان عرب قرار گرفته است!

* انجام تلاشهای دیپلماتیک در برابر سوریه و ایران با شدت بیشتر و به شکلی موثرتر و قرار دادن یک انتخاب دیپلماتیک برای هر دو کشور بین بی اعتنایی بیشتر به عرفهای بین المللی و تحریمها و انزوای بیشتر یا همکاری با جامعه بین المللی و منافع سیاسی و اقتصادی که از پی آن خواهد آمد.

نقش انگلیس

اندازه گیری میزان کامل مبادلات بین انگلیس و خاورمیانه غیرممکن است، اما توانایی ما برای اقدام به تنهایی محدود است. روابط ما با شرکای اتحادیه اروپا و آمریکا ، عضویت ما در شورای امنیت سازمان ملل متحد و روابط تاریخی ما با بسیاری از بازیگران کلیدی منطقه - اعراب، اسرائیلی ها، فارسها(ایران) ، کردها- به ما نفوذی می دهد که تلاش می کنیم از آن به شکلی موثر استفاده کنیم.

ایران

تحلیل و دستورالعمل آمریکا و انگلیس از این مشکل، نزدیک به هم است. درباره گزارش برآورد اطلاعات ملی آمریکا ( NIE ) ما بلافاصله این مسئله را روشن کردیم که این گزارش منطق و دلیل ما را برای رویکرد "دو مسیر" تغییر نمی دهد. نگرانیهای ما درباره برنامه هسته ای بر مبنای تصمیم ایران برای توسعه غنی سازی و تواناییهای بازفراوری آب سنگین ( که به آن اجازه می دهد ماده شکاف پذیر را توسعه دهد) و پنهان کاری عمدی این فعالیتها بود. نگرانیهای ما با بی اعتنایی ایران در پایبندی به درخواستهای الزام آور شورای امنیت تشدید شد!

چند واقعه سیاسی مهم طی 18 ماه آینده رخ خواهد داد؛ از جمله انتخابات مجلس در مارس سال جاری و انتخابات ریاست جمهوری در بهار سال 2009 . بنابراین ما باید همچنان به تلاش خود ادامه دهیم تا انتخاب را برای ایران شدیدتر کنیم. گام بعدی بحث و گفتگو درباره قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد است که موافقت با آن، سیگنال مهمی را برای تهران پس از NIE می فرستد مبنی بر اینکه هنوز از گرفتاری رها نشده است!

به گزارش مهر،سفیر انگلیس در آمریکا در ادامه ادعا کرده است : در داخل ایران ما شاهد افزایش انتقادها از مسائل اقتصادی در نتیجه تاثیر تحریمهای کنونی و تحریمهای بالقوه آتی هستیم!باید از این فرصت استفاده کنیم. همزمان با آن نباید طرف دیگر سیاست خود را فراموش کنیم. این گفته به معنای ادامه ارائه بسته ای است که گروه شش ( آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) در ژوئن سال 2006 با حمایت واشنگتن روی میز گذاشتند . این به ایران توانایی آن را می دهد تا صنعت جدیدترین فناوری هسته ای غیرنظامی خود را توسعه دهد . این امر همچنین سبب می شود که ایران از منافع سیاسی و اقتصادی مهمی برخوردار شود؛ تحریمها در برخی حوزه های مهم برای اقتصاد ایران لغو شود و فرصتی برای گفتگو درباره مسائل امنیتی منطقه با شش کشورهمراه با آمریکا باشد.

در حرکت به سوی جلو، ما باید از ترکیب گفتگو، تعامل مستقیم و فشار برای متقاعد کردن ایرانیها در جهت تغییر رفتارشان استفاده کنیم! انگلیس با داشتن سفارتی در تهران دارای ابزار کمی متفاوت تر از آمریکاست، اما این حقیقت که اروپا و آمریکا در حال همکاری بسیار نزدیک درباره سیاست ایران هستند، موضع ما را تقویت می کند!

کد خبر 627715

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha