به گزارش خبرنگار مهر، احمد مجتهد امروز در چهارمین کنفرانس ماهانه پژوهشکده پولی و بانکی با عنوان سازو کارهای تامین مالی بنگاه های کوچک (SME)، یکی از مسائل چند سال اخیر سیستم بانکی و چالش عمده آنها را تامین مالی بنگاه های کوچک عنوان و تصریح کرد: طی سالهای گذشته دولت طرحهای متعددی را برای ایجاد اشتغال پیگیری کرده است.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گفت: درگذشته هر فردی که ایجاد اشتغال می کرد، تسهیلات بانکی دریافت می نمود و یا براساس طرح دیگری کارفرمایانی که ایجاد اشتغال می کردند، سه میلیون تومان تسهیلات بانکی دریافت می کردند و از مزایایی همچون معافیتهای مالیاتی و معافیت در پرداخت بیمه و غیره برخوردار می شدند.
وی با اشاره به اینکه اینگونه روشها در سالهای گذشته امتحان شده است، اظهارداشت: طرحی که طی اجرای برنامه چهارم توسعه و برنامه امسال توسط دولت پیگیری شد، کمک به موسسات کوچک و متوسط است که تسهیلات آنها توسط بانکها پرداخت می شود.
مجتهد با بیان اینکه اجرای این طرح نیز همچون سایر طرحها با مشکلاتی مواجه است، افزود: مشکل تامین مالی تنها بخشی از مشکلات این بنگاه ها است به نحوی که 36 درصد مشکلات آنها مربوط به این مسئله می شود.
وی با اشاره اینکه 97 درصد از بنگاه های کشور را بنگاه های کوچک در بر می گیرد، تصریح کرد: قرار بود حجم اعتبارات بنگاه های کوچک و متوسط از 25 درصد کل تسهیلات به 50 درصد در پایان برنامه چهارم افزایش یابد.
به گفته رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، تاکید دولت نهم تامین مالی بنگاه های کوچک بود که این مسئله منجر به فشار به بانکها شد.
وی با بیان اینکه برخی از کشورها موسسات خاصی را برای تامین مالی این بنگاه ها تشکیل داده اند، افزود: کشورهای بلوک شرق برای این منظور موسساتی را تشکیل داده بودند که از کمکهای خارجی برای تامین مالی بنگاه های کوچک و متوسط استفاده می کردند و این در حالی است که در ایران برای تامین مالی آنها سازو کارهای مختلفی را به کار گرفته ایم.
نظر شما