۹ بهمن ۱۳۸۶، ۱۶:۳۱

وزیر علوم در پاسخ به مهر :

288 میلیون یورو از نیاز تجهیزاتی دانشگاهها تامین شد

288 میلیون یورو از نیاز تجهیزاتی دانشگاهها تامین شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه لیست جدیدی از تجهیزات دانشگاهها به معاونت علمی ریاست جمهوری ارسال می شود، گفت: توان مالی موجود پاسخگوی تمامی نیازهای اعلام شده دانشگاهها نیست.

دکتر محمد مهدی زاهدی در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد تجهیز دانشگاهها و مراکز علمی توسط ریاست جمهوری گفت: لیست تجهیزاتی که قرار است با اعتبارات معاونت علمی تأمین شود توسط دانشگاهها جمع آوری و ارسال شد اما معاونت علمی اعلام کرده توان مالی موجود کمتر از نیازهای تجهیزاتی است.

وی اضافه کرد : بدین ترتیب لیست جدید مطابق با رقم اعلام شده یعنی 288 میلیون یورو تهیه و در یکی دو روز آینده به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه می شود.

وی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و موسسات پژوهشی نقش کلیدی در تولید دانش و تبدیل آن به فناوری دارند اما صنعتی و نیمه صنعتی شدن به عهده صنایع و سازمانهای خارج از دانشگاه است.

آغاز فروش محصولات فناوری در وزارت علوم دولت نهم

وی ادامه داد: در 2 سال گذشته با حمایتهای صورت گرفته شاهد دستاوردهای فناوری بسیاری در وزارت علوم بوده ایم به طوریکه بستر فروش فناوری در کشور فراهم شده است به عنوان مثال شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به فروش محصولات فناوری خود شده است و با عقد قرار داد با شرکتهای خارجی برخی از این دستاوردها را به فروش رسانده است.

50 درصد رشد در ظرفیت آموزش عالی در دولت نهم

وزیر علوم در مورد مهمترین دستاوردهای وزارت علوم گفت: در اوایل انقلاب تعداد کل دانشجویان 170 هزار نفر بود و در حال حاضر این تعداد 20 برابر شده است. در دولت نهم نیز این ظرفیت 50 درصد افزایش یافته در حالی که جمعیت کشور تنها 2 برابر رشد داشته است.

وی اضافه کرد: همچنین در این دولت دوره های تحصیلات تکمیلی نیز با رشد 50 درصدی مواجه شده اند. در حوزه علوم انسانی نیز با رویکرد جدید رشته های بین رشته ای کاربردی به صحنه وارد شده اند.

زاهدی افزود: امکاناتی که پس از انقلاب در دانشگاهها ایجاد شده است قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. از ظرفیت موجود آموزش عالی 16 درصد متعلق به قبل انقلاب است و 84 درصد به بعد از انقلاب مربوط می شود.

برقراری عدالت آموزشی در کشور

وی با بیان اینکه توزیع آموزش عالی نیز به معنای عدالت آموزشی در تمامی کشور پراکنده شده و رشد خوبی در دانشگاههای پیام نور و علمی کاربردی صورت گرفته است گفت: رشد پذیرش نیز باعث شده است داوطلبان با آمادگی بیشتری برای ورورد به دانشگاه تلاش کنند. در سال آینده نیز افرادی که حداقل نمره را کسب کنند می توانند وارد دانشگاه شوند.

وزیر علوم راه اندازی جشنواره فارابی ویژه علوم انسانی، ایجاد پایگاه استنادی داده های علوم جهان اسلام ISC و مرکز داده های علمی را از ایده های وزارت علوم در دولت نهم عنوان کرد که برای  اولین بار به آنها پرداخته شده است.

کد خبر 629415

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha