به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی امروز در همایش دستاوردهای قطبهای علمی کشور با بیان این مطلب گفت: تحولات علمی اخیر نتیجه ایجاد زیر ساخت ها در طی دو دهه بوده است و تصادفی و بدون استراتژی شکل نگرفته است. یکی از استراتژیهای مهم نهضت نرم افزاری، یافتن راههای میانبر است که یکی از مهمترین راههای میانبر ایجاد و تقویت قطبهای علمی است.
وی با بیان اینکه با تقویت قطبهای علمی می توان عقب ماندگی 50 ساله کشور را جبران کرد، گفت: برای تقویت این قطبها باید در کمیسیونهای تخصصی مسیر هر کدام از این قطبها تعیین شود که به تبع آن حوزه علم و فناوری متحول و اقتدار ملی دو چندان شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به راهکارهای تقویت قطبهای علمی اشاره کرد و افزود: تناسب تحرک قطبهای علمی کشور با اهداف سند چشم انداز کشور، ترویج خودباوری، غرور ملی، اعتماد به نفس و خوداتکایی در قطب ها و انحصار گرایی از جمله راه های تقویت قطب های علمی است.
مخبر با بیان اینکه قطبهای علمی باید گرهگشای مشکلات جامعه باشند، تاکید کرد: در پروژه هایی که از سوی قطبها ارائه می شود باید مسیر از ایده تا تجاری سازی محصولات معین باشد و باید در این مسیر به نقطه ای برسیم که دانشگاهها تولید کننده ثروت باشند که برای رسیدن به این هدف باید قطبها طرح های خود را بازخوانی کنند.
وی ابراز امیدواری کرد که قطبها در کوتاهترین مدت بتوانند به قله های علمی، اختراعات علمی و اکتشافات علمی دست یابند.
مخبر پیشنهاد برگزاری جشنواره قطبهای علمی را مطرح کرد و گفت : برگزاری چنین جشنواره هایی موجب ایجاد رقابت در قطبهای علمی و گسترش نشاط علمی خواهد شد.
وی همچنین به تجهیز قطب های علمی پرداخت و ادامه داد: قطب ها باید مظهر صرفه جویی باشند. تجهیزات موجود در قطب ها باید در حد حل معضل علمی باشد ولی دکور شدن و استفاده نکردن از این تجهیزات مضر است.
همایش دستاوردهای قطبهای علمی کشور صبح امروز با حضور مخبر دزفولی، معاون پژوهشی وزیر علوم و مدیران کل این معاونت در هتل المپیک برگزار شد.
نظر شما