به گزارش خبرنگار مهر، این اولین همایش فصلی خانه احزاب در زمستان بود و قرار است دومین همایش فصلی دوم اسفند برگزار شود.
موسوی تبریزی رئیس خانه احزاب، علیرضا افشار معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات، موسوی لاری عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز و رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان و مرتضوی کیاسری رئیس میز خانه احزاب در انتخابات مجلس هشتم از سخنرانان این همایش بودند و سپس در تریبون آزاد برخی اعضای خانه احزاب دیدگاههای خود را بیان کردند. قرائت بیانیه کمیته نظارت بر انتخابات خانه احزاب از دیگر برنامه های همایش فصلی خانه احزاب بود.
پرهیز از تخریب و رعایت حقوق دیگران در انتخابات وظیفهای همگانی است
رئیس خانه احزاب با تاکید بر رعایت اخلاق در رقابت های انتخاباتی گفت: به طور قطع رعایت اخلاق از سوی کاندیداها به ویژه مسئولان فرهنگی و صدا و سیما نقش تاثیرگذاری در سالم سازی فضای انتخابات دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید حسین موسوی تبریزی در همایش "احزاب، رقابت سیاسی و مشارکت حداکثری" سخن اظهار داشت: با توجه به اینکه در انتخابات ها همواره مسائلی پیش می آید که در شان انقلاب ما نیست، بزرگان همه ما را به رعایت اخلاق در انتخابات دعوت می کنند.
وی با بیان اینکه نظام ما بر پایه دو اصل جمهوریت و اسلامیت بنا شده است، گفت: با توجه به اینکه ما در یک کشور اسلامی زندگی می کنیم نباید این گونه تصور کنیم که فقط باید در آستانه انتخابات، اخلاق را رعایت کنیم در حالی که یک مسلمان همواره باید رعایت اخلاق را سرلوحه کار خود قرار دهد.
موسوی تبریزی با اشاره به تبلیغات انتخاباتی گفت: تبلیغ خوب است البته نه در حدی که بزرگنمایی شود و یا تعرضی به دیگران صورت گیرد اینها باعث بی اعتباری برنامه ها نزد مردم می شود.
وی افزود: در تبلیغات و رفتار خود نباید دیگران را مورد اذیت و آزار قرار دهیم و جای آنها را تنگ کنیم.
رئیس خانه احزاب با اشاره به رسالت مجریان کشور در اجرای قانون گفت: اگر قانون بد هم باشد ، مجری حق ندارد بگوید مفاد آن را رعایت نمی کنم. اگر مسئولی می خواهد به قانونی عمل نکند بهتر است اصلا مسئولیتی بر عهده نداشته باشد.
موسوی تبریزی با بیان اینکه حداقل چیزی که اسلام از ما می خواهد رعایت حقوق دیگران، حفظ آرای مردم و توجه به کیفیت برگزاری انتخابات است، بر رعایت اخلاق از سوی مسئولان فرهنگی و صدا و سیما تاکید کرد..
توصیههای افشار به احزاب / احراز صلاحیت باید ضابطهمند باشد
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: برای اجرای ماده 28 قانون انتخابات که احراز صلاحیت داوطلبان است باید مکانیزمی را تعریف کنیم تا هیئتهای اجرایی سلیقهای عمل نکنند و مسائل مربوط به بررسی صلاحیتها ضابطه مند باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا افشار رئیس ستاد انتخابات کشور نیز در بیست و یکمین نشست فصلی خانه احزاب، اظهار داشت: یکی از راه های مهم و موثر برای تحرک سیاسی مردم تشکیل احزاب است و احزاب هستند که می توانند نیروهای خفته را بیدار کنند و در کشور تاثیرگذار باشند. بنابراین هر جامعه پویا و زنده ای به احزاب نیازمند است.
وی افزود: البته ما نمی خواهیم تلاش سیاسی را منحصر به احزاب کنیم چرا که آثار منفی این اقدام را در برخی از کشورها می بینیم به گونه ای که احزاب به ابزاری برای اعمال قدرت ثروتمندان و هدایت کشور به سمت منافع بی پایان آنها تبدیل شده است.
افشار ادامه داد: احزاب ما در چارچوب نظام اسلامی که برخاسته از متن مردم است، تشکیل شده و شکل های دیگری نیز از فعالیت های سیاسی در کشور ما وجود دارد.
رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: نقش احزاب بسیار مهم و بی بدیل است ولی باید خاستگاه و جهت گیری احزاب مشخص باشد تا بتواند کمکی برای حل مشکلات تلقی شود.
وی تاکید کرد: اولین نکته ای که احزاب باید به آن بپردازند و شاید برخی از احزاب آن را مد نظر خود قرار داده باشند، موضوع هدف گذاری برای تلاش سیاسی احزاب است.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه قدرت ملی مولفه های مختلفی دارد، گفت: قدرت نظامی، فرهنگی و سیاسی یک کشور نشان دهنده این مولفه ها است و مولفه اصلی قدرت در کشور ما فرهنگ انقلاب اسلامی است همان چیزی که دشمنان از آن می ترسند و شاید قدرت اقتصادی، نظامی و سیاسی ما بالا نباشد اما می توان از فرهنگ انقلاب و نفوذ آن در کشورهای دیگر و جهان سوم استفاده کرد.
افشار ادامه داد: در عین حالی که این مولفه اصلی قدرت در جمهوری اسلامی تعریف شده و انقلاب ما ماهیت فرهنگی دارد و جهت گیری های ما نیز برای تحکیم این فرهنگ است اما باید در عرصه های دیگر نیز قدرت خود را ارتقا بخشیم و با منابع ارزشمندی که در اختیار داریم قدرت نظامی و سیاسی خود را بالا ببریم.
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین گفت: احزاب باید در حوزه سیاسی در چارچوب چشم انداز سیاستگذاری کشور حرکت کنند.
افشار تاکید کرد: این سئوال که احزاب برای تحقق اهداف سیاسی کشور چه برنامه ای دارند سئوال مردم از احزاب است.
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: دشمن تلاش می کند با الگو گرفتن از انقلاب های رنگین به اختلافات قومی دامن بزند و واگراییهای قومی یکی از چالش هایی است که می تواند آثار سوء زیانباری در این عرصه به بار آورد لذا احزاب باید بگویند برای همگرایی قومیت ها چه برنامه ای دارند.
وی خاطرنشان کرد: حتی گاهی از میان اختلافات قومی و قبیله ای کشته و زخمی نیز داشته ایم لذا یکپارچگی و وحدت ملی یکی از اهداف بزرگ ماست که می تواند سرفصل برنامه های احزاب باشد.
افشار همچنین به موضوع ادبیات حزبی و اخلاق سیاسی و حزبی اشاره کرد و تصریح کرد: اگر احزاب و گروه های سیاسی بر روی یک موضوع منافع و مصالح ملی اتفاق نظر داشته باشند بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.
معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: دو ادبیات برد و باخت و جنگ و قدرت متعلق به غرب است که پس از آتش بست و اوج گرفتن فعالیت های سیاسی در داخل کشورمان، توسط برخی از مطبوعات و گروه های سیاسی به کار گرفته شد لذا اگر بتوانیم فرهنگ و اخلاق سیاسی را رعایت کنیم می توانیم خسارت های ناشی از کدورت ها و اختلافات را به حداقل برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با قانون بازنگری احزاب با کمک احزاب کشور باید این مسیر را به گونه ای تنظیم کنیم که بستر فعالیت ها در چارچوب احزاب از شرایط بهتری برخوردار باشد.
افشار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع انتخابات، بر دو موضوع سلامت انتخابات و بررسی صلاحیت ها تاکید کرد و اظهار داشت : اصحاب سیاسی به این دو موضوع توجه بسیاری دارند و در مورد سلامت انتخابات متاسفانه تبلیغات زودرسی انجام شد که به موقع و به مصلحت نبود.
رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: وظیفه ما این است که سلامت انتخابات را در حد اعلای خود دنبال کنیم و این نکته را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم.
وی افزود: به صورت کلی ممکن است در یک نقطه مشکلاتی پیش آمده باشد کما اینکه در این انتخابات ابطال یک حوزه را هم داشته ایم اما سلامت انتخابات در کل کشور مثال زدنی است.
افشار همچنین گفت: هنگامی که نتیجه آراء بر خلاف نظر هر دولتی درآید، می تواند مثالی بر سلامت انتخابات باشد و اگر دولت ها در برخی کشورها به این موضوع اعتراض می کنند به دلیل نتایج انتخابات است.
به گفته معاون سیاسی وزیر کشور صیانت از آرا قبل از اینکه عمل به قانون باشد، یک تکلیف شرعی است.
وی تاکید کرد: ما حتی اداره کل انتخابات را از خواندن مباحث سیاسی و بولتن ها نهی کرده ایم چرا که معتقدیم کارها باید بدون جهت گیری انجام شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی های ما از روند انتخابات، بررسی صلاحیت ها به طور کمی و کیفی در مرحله بالایی مورد تایید است به گونه ای که در این انتخابات 31 درصد از کاندیداها در هیئت های اجرایی رد صلاحیت شده اند که 10 درصد از این میزان مربوط به عدم احراز بوده است در حالی که در دوره های گذشته عدم احراز هم به معنای رد صلاحیت مطرح می شده در حالی که آبروی مومنان مسئله ای بسیار مهم است.
افشار توضیح داد : میزان رد صلاحیت ها در دوره مجلس هفتم و ششم 5.3 درصد و 8 درصد در هیئت های اجرایی بوده در حالی که میزان رد صلاحیت ها در مجلس هفتم و در هیئت های نظارت 44 درصد بوده است چرا که در آن دوره اسناد و مدارک به هیئت های اجرایی تحویل داده نشد لذا از نظر کمیت 31 درصد رد صلاحیت زیاد نیست.
وی تصریح کرد : اگر هیئت های اجرایی در انتخابات بیطرفانه عمل نکرده اند ما می توانیم حتی در صورت اثبات این موضوع هیئت های اجرایی را منحل کنیم، چون در مراحل بعدی انتخابات هم باید بی طرفانه عمل شود.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: انتخابات در مرحله بالایی از سلامت و عمل به قانون تاکنون جلو رفته است.
افشار با اشاره به ماده 28 قانون انتخابات که در خصوص احراز صلاحیت است گفت: ما برای اینکه بتوانیم ثابت کنیم اشخاص التزام عملی به اسلام و انقلاب دارند باید مکانیزمی را در این خصوص تعریف کنیم تا هیئت های اجرایی سلیقه ای عمل نکنند.
وی تاکید کرد: مسائل مربوط به احراز باید ضابطه مند باشد.
مهم سلامت فضای انتخابات است/ مردم فریب تبلیغات رنگین را نخورند
رئیس ستاد انتخابات کشور سلامت فضای انتخابات را از هر چیز دیگر مهمتر دانست و گفت: بهترین ضامن اجرای اخلاق انتخاباتی هم مردم هستند و به همین دلیل باید هر یک از ابعاد منشور اخلاقی انتخابات به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا افشار رئیس ستاد انتخابات کشور در حاشیه همایش فصلی خانه احزاب در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی در خصوص بررسی صلاحیت های کاندیداهای انتخابات مجلس هشتم اظهار داشت: موضوع بررسی صلاحیت ها در هیئت های اجرایی چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت وضعیت قابل قبولی دارد به گونه ای که در گذشته به این شکل نبوده است.
وی افزود: برای اینکه در این دوره آبروی افراد حفظ شود سعی کردیم افرادی را که به هر دلیلی صلاحیت آنان احراز نشد را جز رد صلاحیت ها اعلام نکنیم و عدم احراز را به آنها ابلاغ کردیم که در دوره های گذشته حتی افرادی که صلاحیتشان احراز نمی شد، جز رد صلاحیت ها محسوب می شدند.
افشار ادامه داد: در ماده 28 قانون انتخابات موارد احراز مشخص شده و هیئت های اجرایی باید به بررسی این نکات بپردازند که به دلیل وقت خیلی کم هیئت های اجرایی که 7 روز است در مقایسه با وقت 40 روزه هیئت های نظارت، شاید نتوانند صلاحیت تمامی داوطلبان را به دلیل وقت کم احراز کنند.
رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: حتی وزارت کشور پیشنهاد بیشتر شدن وقت بررسی هیئت های اجرایی را به مجلس ارائه کرده بود که به تصویب نرسید لذا هیئت های اجرایی چگونه می توانند استعلام ها را در خصوص کسانی که از حوزه دیگری در انتخابات ثبت نام کرده اند را در وقت کوتاه بگیرند.
وی خاطر نشان کرد: آنچه که در این دوره از بررسی صلاحیت ها در هیئت های اجرایی به دست آمد، 31 درصد رد صلاحیت بود که 10 درصد آن مربوط به عدم احراز می شد که در مقایسه با دوره های قبل زیاد نیست.
افشار توضیح داد: در مجلس چهارم 39 درصد، در مجلس پنجم 36 درصد و در مجلس هفتم 44 درصد رد صلاحیت داشته ایم لذا حدود 30 درصد رد صلاحیت در این دوره امری طبیعی است که در همه دوره ها با آن مواجه بوده ایم.
معاون سیاسی وزیر کشور خاطر نشان کرد: هیئت های اجرایی یک جناح خاص را رد نکرده اند و موضوع رد صلاحیت ها در تمامی موارد مشاهده می شود و لذا برخی از موارد رد صلاحیت ارتباطی به هیئت های اجرایی ندارد و به قانون باز می گردد و به همین دلیل است که قانون انتخابات باید اصلاح شود.
وی متذکر شد: جزئیات اعتقاد و التزام عملی به اسلام باید مشخص شود تا در خصوص کاندیداها سلیقه ای عمل نشود مثلا پایبندی به دین باید به این مسئله مربوط شود که فرد ظواهر دین را رعایت کند لذا باید این امور ضابطه مند شوند.
افشار ادامه داد: موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد این است که عدم سوء شهرت در محل سکونت یا کار، تا چه حد است تا تفاوتی در آراء هیئت های اجرایی نداشته باشیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور ابراز امیدواری کرد: این نکات ابهام هر چه سریعتر برطرف شود .
وی در پاسخ به این سئوال که آیا در لایحه جامع انتخابات به این موارد ابهام توجه شده است یا خیر اظهار داشت: لایحه جامع انتخابات اکنون در دولت در حال بررسی است و ما پیش بینی های لازم را در این لایحه انجام داده ایم.
افشار در پاسخ به سئوالی در خصوص جذابیت و سلامت فضای انتخابات نیز تصریح کرد: برای ما سلامت انتخابات مهمتر از هر چیز دیگری است لذا هنگامی که جنگ قدرت بین گروه ها وجود داشته باشد مردم از هر دو طرف زده می شوند به همین دلیل بهتر است مردم بیشتر برنامه ها را بشنوند.
رئیس ستاد انتخابات کشور اظهار امیدواری کرد: رسانه ملی این موقعیت را ایجاد کند تا گروه ها بتوانند برنامه های خود را به مردم عرضه کنند چرا که بیشترین چیزی که مردم را به پای صندوق های رای می کشاند برنامه های گروه هاست.
وی موضوع دیگری که باعث استقبال مردم از انتخابات می شود را تاثیرگذاری آرا مردم در انتخابات عنوان کرد و اظهار داشت: مردم هنگامی که تاثیر رای خود را ببینند برای حضور در انتخابات انگیزه پیدا می کنند.
معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص جایگاه احزاب در انتخابات تصریح کرد: جایگاه احزاب بسیار مهم است چرا که فعالیت های احزاب سیاسی است و احزاب باید در درجه اول به بینش سیاسی مردم و حساسیت ها توجه کنند و همه در چارچوب اهداف نظام و پرهیز از تفرقه افکنی حرکت کنند.
وی خاطر نشان کرد: احزاب باید با رعایت اخلاق سیاسی و انتخاباتی به دیدگاه های خود جامه عمل بپوشانند.
افشار درباره تبلیغات شهری نیز توضیح داد: شورای نگهبان این اصل را رد نکرده بلکه در پاسخ به استفساریه گفته است این خود یک قانون جدید است و لذا اگر این موضوع با قانون جدید از سوی مجلس به شورای نگهبان باز گردد این شورا آن را قبول می کند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص منشور اخلاقی انتخابات خاطر نشان کرد: این منشور در وزارت کشور تهیه نشده بلکه ما پیشنهاد کلی آن را داده ایم و مجموعه ای از جامعه مدرسین، دانشگاهیان، احزاب و رسانه های گروهی در حال طراحی منشور اخلاقی انتخابات هستند که پس از آن با کمک گرفتن از آرا مردم، تلاش می کنیم آن را نهایی کنیم.
وی تاکید کرد: بهترین ضامن اجرای اخلاق انتخاباتی خود مردم هستند و هر یک از ابعاد آن باید تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود.
افشار خاطر نشان کرد: مردم خود به کسانی که تبلیغات رنگین می کنند نباید رای دهند به ترتیبی که اگر مردم خود عکس العمل مناسبی را در انتخابات داشته باشند اخلاق انتخاباتی نیز رعایت می شود.
سلیقههای مختلف باید در انتخابات حضور داشته باشند
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان گفت: سلیقه های مختلف در کشور باید قدرت ظهور و بروز در انتخابات و عرصه های مختلف سیاسی را داشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری در همایش فصلی خانه احزاب با عنوان "احزاب، رقابت سیاسی و مشارکت حداکثری " با تاکید بر درک صحیح از سیره و سنت امام خمینی (ره) گفت : اولین مسئله مد نظر امام در برپایی جمهوری اسلامی این بود که مردم در صحنه باشند و بمانند . امام از غیبت مردم در عرصه های تصمیم سازی و تصمیم گیری در رژیم طاغوت بارها نارضایتی و ناراحتی خود را اعلام کرده بودند.
وی افزود : امام در اولین سخنرانی خود پس از ورود به وطن اعلام کرد که من به پشتوانه این ملت دولت تعیین می کنم و به اعتبار این که مردم من را قبول دارند دولت تعیین می کنم. این سرفصلی برای شناخت امام خمینی است. امام حتی به این هم اکتفا نکرد و در 12 فروردین 58 رفراندوم قانون اساسی را بر پا داشت تا تکیه بر رای و نظر مردم را به نمایش گذارد.
موسوی لاری با اشاره به نقش و اهمیت قانون اساسی گفت : قانون اساسی میثاق ملی ماست که امام بر آن مهر تایید زدند و ملت هم آن را تایید کردند.
وزیر کشور دولت اصلاحات در ادامه با بیان اینکه سلیقه های مختلف در کشور باید قدرت ظهور و بروز داشته باشند گفت : پیدایش احزاب از اصول مسلم قانون اساسی است و این قانون بر سلایق افراد و احزاب نیز صحه گذاشته است.
موسوی لاری گفت : انتخابات نماد روشنی از اصل حضور مردم در صحنه است و باید شرایطی فراهم شود که مردم بتوانند در انتخابات شرکت کنند.
عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز ادامه داد : من به آنهایی که خارج از چاردیواری نظام حرکت می کنند کاری ندارم، بحث من روی کسانی است که بر مدار قانون اساسی و جمهوری اسلامی گام بر می دارند.
وی ضمن انتقاد از رد صلاحیت و عدم احراز صلاحیت برخی کاندیداهای اصلاح طلب در انتخابات مجلس هشتم خواستار بازگشت صلاحیت برخی داوطلبان اصلاح طلب مجلس شد و گفت : بحثهایی که امروز در مورد عدم احراز صلاحیت برخی کاندیداها مطرح می شود بازی با کلمات است .بالاخره عده ای با گرایشات اصلاح طلب و اصولگرا در انتخابات ثبت نام کرده اند و وجه مشترک آنها نیز این است که می خواهند در چارچوب نظام کار کنند .
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با اشاره به رد صلاحیتهای انتخابات مجلس هفتم گفت : از میان افرادی که ثبت نام کرده اند قاعدتا عده ای جزو چهره های شاخص مورد قبول مردم نیستند، اما بحث ما بر روی چهره های خدومی است که برای این انقلاب زحمت کشیده اند.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در پایان از احزاب و گروههای سیاسی خواست تا مدافع حقوق ملت در صحنه انتخابات باشند و تلاش کنند تا انتخاباتی رقابتی برگزار شود.
اصلاحطلبان در پی مشارکت فعال در انتخابات هستند
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان گفت: گروههای اصلاح طلب اساس کار خود را بر حضور و مشارکت فعال در صحنه انتخابات مجلس هشتم گذاشته اند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری در حاشیه همایش فصلی خانه احزاب در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی درباره اقدامات ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در مورد ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت برخی کاندیداهای این ستاد ، گفت : بررسی صلاحیتهای داوطلبان نمایندگی مجلس هشتم اتفاق نامیمونی برای کل جامعه است. ما در این انتخابات شاهد ردصلاحیت چهره های ارزشمندی بودیم اما بنده همچنان امیدوارم که شاید وضع تغییر کند و تجدیدنظر صورت گیرد.
وی با بیان اینکه اصلاح طلبان نسبت به رسیدگی به صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس هشتم اعتراض دارند، گفت : ما معتقدیم باید بدون حب و بغض به صلاحیتها رسیدگی شود. ما نسبت به ردصلاحیت کاندیدایی که شرطی از شرایط نمایندگی را ندارد، اعتراضی نداریم اما صحبت ما این است که چرا فردی که در این کشور وزیر بوده و در پستهای میانی مدیریتی متعدد حضور داشته رد شده است.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید آیا شما موافق ردصلاحیت تندروهای اصلاح طلب و متحصنین مجلس ششم هستید؟ گفت : برای من قانون ملاک و مبنا است. ممکن است در دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب تندرو و کندرو وجود داشته باشد. اجازه دهید این مقولات مبنایی برای تسویه حسابها نشود. باید به مردم اعتماد داشتند، مردم ما بالغ و آگاهند و خرد جمعی آنها کمتر اشتباه کرده است. مردم اگر احساس کنند فردی با تندروی یا کندروی اش به آنها ضربه زده است به او رأی نمی دهند. ما باید احترام را برای مردم قائل باشیم .
عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز در ادامه در پاسخ به سئوال دیگری درباره اظهارات اخیر وزیر کشور مینبی بر اینکه در دوران گذشته وزارت کشور مستندات بررسی صلاحیت کاندیداها را با خودسانسوری در اختیار هیئت های اجرایی قرار می داد، گفت : تا جایی که بنده در جریان هستم در دوران وزارت بنده چنین اتفاقی نیفتاده و اگر وزیر کشور فعلی از دوران قبل مستنداتی دارد آنها را ارائه کند.
وی تصریح کرد : ما هیچگاه به حذف رقیب از طریق ملاکهای شبه قانونی فکر نکردیم. بنده به عنوان وزیر کشور دوران اصلاحات توصیه ام به زیرمجموعه خود این بود که اجازه دهید همه آنهایی که شرایط قانونی دارند در انتخابات شرکت کنند.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با بیان اینکه ما قیم مردم نیستیم، گفت : ما اعلام کردیم آنهایی که قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند و در جامعه انسانهایی قابل اعتماد و اطمینان هستند باید خود را در معرض رأی مردم قرار دهند.
وی گفت: همه تلاش ما در وزارت کشور دوران اصلاحات این بود که عرصه رقابت برای همه باز بماند.
عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه مردم باوری باید جای خود را به قیم مآبی برای مردم بدهد، گفت : ما قیم مردم نبوده و نیستیم و چنین داعیه ای هم نداشته ایم. ما به حسن عمل عامه مردم اطمینان داریم. باید اجازه داد کاندیداهای مختلف با گرایشات مختلف وارد عرصه انتخابات شوند.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با تأکید بر اینکه اصلاح طلبان اساس کار خود را بر حضور و مشارکت فعال در صحنه انتخابات گذاشته اند، گفت : بنده بارها گفته ام جریان اصیلی که در دوران مبارزه در پیش از انقلاب حضور داشته و پس از انقلاب نیز در پستهای مختلف مدیریتی کشور را اداره کرده و در عرصه های جنگ و دفاع از ایران و اسلام ایثارگریهای فراوان داشته است نمی خواهد از نظام فاصله بگیرد و به طور قطع خواهان حضور در صحنه است .
موسوی لاری در پایان در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید نتیجه نشست مشترک هاشمی، خاتمی و کروبی را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت : از هر نشستی که به مردم امیدواری دهد استقبال می کنم.
خانه احزاب با جنتی دیدار کرد/ رد صلاحیتها را دنبال میکنیم
رئیس میز خانه احزاب در انتخابات مجلس هشتم نیز در این همایش از دیدار خانه احزاب با آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان خبر داد و گفت: در این جلسه مقرر شد که خانه احزاب اعتراضات خود به بررسی صلاحیت ها را از طریق دکتر کدخدایی دنبال کند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضوی کیاسری با بیان اینکه کمیته عالی نظارت بر انتخابات خانه احزاب کار ویژه ای در مورد پیگیری بحث ردصلاحیت های انتخابات مجلس هشتم ندارد، گفت: تنها کاری که خانه احزاب در این بحث می تواند انجام دهد دریافت اعتراضات و شکایت های احزاب و انتقال آن به مراجع ذیربط است.
به گفته مرتضوی کیاسری ، ایجاد فضای سالم سیاسی، دفاع از حقوق فعالان سیاسی، بالا بردن سطح فعالیت های سیاسی، دانش افزایی سیاسی و ارتباط با فعالان سیاسی جهان از جمله وظایف خانه احزاب است که در اساسنامه آن نیز به این امور اشاره شده است.
رئیس کمیته عالی نظارت بر انتخابات خانه احزاب در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون 18 جلسه در این کمیته تشکیل شده است، گفت: این کمیته متشکل از 12 نفر است که به نمایندگی از خانه احزاب در آن حضور دارند.
رئیس میز خانه احزاب در انتخابات مجلس هشتم، گفت: این میز در ستاد انتخابات کشور مستقر شده و 14 حزب در 7 روز از روزهای انتخابات در این میز مستقر می شوند.
به گزارش خبرنگار مهر در بخشی از بیانیه انتخاباتی خانه احزاب آمده است: برگزاری انتخابات آزاد، تامین کننده امنیت و منافع ملی و حافظ دستاوردهای تلاش و زحمات ملت انقلابی است، لذا از همه جناح ها و جریان ها و گرایش های مختلف، انتظار می رود که با شوق و ذوق و علاقه مندی همه عوامل خود را به منظور تحقق شور انتخاباتی در راه دستیابی به انتخابات حداکثری بسیج کنند و از هیچ گونه تلاشی در این مسیر دریغ ننمایند و از بروز هر گونه بداخلاقی سیاسی و جنجال و غوغا سالاری و تخریب و اهانت و اتهام به یکدیگر به شدت پرهیز کرده و با پایبندی به منشور وفاق احزاب و عمل به اخلاق اسلامی، زیباترین جلوه ها را در عرصه رقابت سالم سیاسی با فرهنگ انسانی وایمانی در منظر رفاقت الهی از خود به یادگار بگذارند.
نظر شما