به گزارش خبرنگار مهر، صلحجو در نشست نقد و بررسی این فیلم که روز شنبه در سینمای رسانهها برگزار شد گفت: "کارگردان فیلم "بسیار خوب متشکرم" از دوستان نزدیک روبر برسون بوده، به همین دلیل فیلم او به سینمای برسون نزدیک است. فیلم سعی دارد از شعارزدگی پرهیز کند، اما به جامعه بشری امروز نگاهی انتقادی دارد. او در فیلم خود جامعهای را به تصویر میکشد که آدمهای آن بیشتر مسخ شدهاند تا کنجکاو."
صحنهای از فیلم "بسیار خوب متشکرم"
محسن آزرم در ادامه افزود: "مخاطب در ابتدای داستان زیاد درگیر فیلم نمیشود، اما کم کم گرههایی شکل میگیرد. در این گونه داستانها هر چقدر پیشتر میرویم وجوه ترسناک فیلم بیشتر دیده میشود."
صلحجو درباره شباهت فیلم با جهان کافکا گفت: "خیلی از منتقدان خارجی فضای این فیلم را با جهان کافکا مقایسه کردهاند. کافکا نیز موقعیت افراد در جامعه امروز را بسیار مسخشده میداند. در پایان فیلم "بسیار خوب متشکرم" شخصیت اصلی برای پیدا کردن کار هویت جعلی خود را میگوید. در اصل فیلم سعی دارد به مخاطب بگوید جامعه از فرد میخواهد خود را انکار کند. این انکار نفس و وجود است."
وی افزود: "شخصیت اصلی داستان در انتها نسبت به ابتدای فیلم تغییر زیادی کرده است. این آدم تاوان جرمی را میدهد که به آن کنجکاوی میگویند. جهان کافکایی نیز تهی از هویت است. در این فیلم نیز افراد جامعه به گونهای به تصویر کشیده میشوند که انگار هر کدام چنین سرنوشتی دارند و شرایط آنها نیز با شخصیت اصلی فیلم تفاوت ندارد."
صلح جو در ادامه بیان کرد: "این فیلم با لایههای طنز تلخ همراه است. در فیلم "بسیار خوب متشکرم" به همراه شخصیت اصلی از گذرگاههایی عبور میکنیم که در تمام آنها فضا به یک شکل ترسیم شده است. در تمام فیلم روی فضاسازی کار شده است. فیلم به هیچ وجه شعار زده نیست، زیرا اگر قرار بود شعار زده باشد به سمت فیلمهای ملودرام حرکت میکرد. این جور فیلمها به شیوه خود مخاطب را به فکر وا میدارند."
کمدی سیاه "بسیار خوب متشکرم" محصول سال 2007 فرانسه، درباره یک حسابدار پاریسی به نام الکس ژیلبر، یک شهروند معمولی است که 10 سال با یک راننده تاکسی ازدواج کرده است. یک روز او سیگار به دست در حال خروج از مترو است که پلیسی از او بازخواست میکند و این آغاز کابوسی هولناک برای اوست.
نظر شما